Kahramanmaraş’ta 1990 yılında, pamuk ticareti ve çırçırcılıkla faaliyete başladıkları tekstil serüvenini, günümüzde; iplikten, örme ve dokuma kumaşa; boya apreden, konfeksiyona ve denim kumaşına kadar tekstil sektörünün her alanında sürdüren İskur Grup, başarılı çalışmalarıyla Kahramanmaraş’ı dünyaya tanıtmaya devam ediyor. Tarım, plastik boru sanayi, tekstil geri dönüşüm, otomotiv ve bunun yanında HES, RES ve GES enerji yatırımları ile de enerji sektöründe Türkiye’nin alanında sayılı firmalarından biri olan İskur Grup, kurulumunun üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen üretim, sanayi ve pazarlama sektörlerinde iddialı bir şekilde hedefine emin adımlarla ilerliyor. Hızlı adımlarla büyüyen, kapasitesini artıran, satış ağını genişleten İSKUR, global ölçekte müşteri ağının genişliği ve kalitesi ile de dikkat çekerken, 4 kıtada 30’u aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Ürünlerinin yüzde 75’inden fazlasını yurtdışına ihraç eden İSKUR, pazarlama şirketi ile her yıl çeşitli platformlarda ihracat ödülleri alırken, üretim şirketleriyle de ‘Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’ listesine giriyor. Her alanda Kahramanmaraş’ı başarıyla temsil eden İskur’un faaliyetlerini İskur Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul gazetemize anlattı.

BARIŞ SÜRECİNE KATKI İÇİN DİYARBAKIR’DA YATIRIM

Çözüm sürecine katkıda bulunmak adına Diyarbakır’da yaptığı tekstil yatırımıyla gerçekleştirdiği ring tesislerinde üretimi sürdüren, günlük 40 ton elyaf ve 30 ton iplik üretim kapasitesine sahip tesisleri Diyarbakır’a kazandıran İskur Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine de katkı sağlamayı görev bildiklerini şu sözlerle ifade etti, “Huzur ve barışın sağlandığı yerde her şey güzel yürür. Diyarbakır yatırımımızla biz bir öncülük ettik. Gerisi gelecektir.”

“KAHRAMANMARAŞ BABA OCAĞI”

İSKUR olarak, Kahramanmaraş’ı baba ocağı olarak gördüklerini ve özel bir önem verdiklerini belirten Kurtul, “Politikamız hep bu topraklardan kazandığımızı yine bu topraklara harcama yönünde oldu. Gerek yatırım anlamında gerekse sosyal sorumluluk anlamında. Kahramanmaraş’ta yaptırdığımız Sağlık Ocağı, Anaokulu ve ilköğretim okulu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine İlahiyat Fakültesi, gerçekleştirdiğimiz projelerimizden bazıları” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’I MARKA ŞEHİR HALİNE GETİRMELİYİZ”

Kurtul, sözlerine şöyle devam etti: “Burası, doğduğumuz, büyüdüğümüz, iş yaptığımız topraklar. Biz bu şehrin insanlarıyız. Bu şehirde yaşayan tüm kardeşlerimizle birlikte Kahramanmaraş ailesinin birer üyesiyiz. O yüzden, attığımız her adımda, yaptığımız her işte bu bilinç ve sorumlulukla hareket etmeliyiz. Hedefimiz bu şehri sürekli geliştirmek ve dünyada marka şehir haline getirmek olmalı. İyiyi, doğruyu hep birlikte takdir etmeli örnek göstermeli ve örnek almalıyız. Kötüyü, yanlışı hep birlikte uyarmalı, düzeltmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Genç girişimcilere öneriler

Kurtul, genç girişimcilere de önerilerde bulunarak, “Her zaman için hayalleri ve idealleri olsun. Kendilerine ulaşabilecekleri hedefler koysunlar. Bu hedefler doğrultusunda yılmadan çalışsınlar. Unutmayın; hiçbir emek karşılıksız kalmaz. Şu anda bilişim çağında yaşıyoruz; her şey çok çabuk değişiyor; yenileniyor ve tüketiliyor. Dünyanın en değerli şirketleri bilişim sektöründe, yer almaktadır. Enerji;  bütün ülkelerin ihtiyaç duyduğu kaynak. O yüzden önemli. Gıda ve tekstil sektörü gibi doğal kaynaklara dayalı sektörler, karlılığın en yüksek olduğu alanlar. İnsanlık var olduğu müddetçe yeme ve giyinme ihtiyacı olacak” şeklinde konuştu.

“BİZLERDE EKONOMİK KURTULUŞ İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ”

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümüne de değinen Kurtul, “Bundan tam 100 yıl önce atalarımızın verdikleri ulusal kurtuluş mücadelesini, bizlerde işadamları ve sanayiciler olarak, ekonomik kurtuluş için vermekteyiz. Şehrimiz ve ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz” dedi.

İSKUR HAKKINDA;

Kahramanmaş’ta A. Kadir Kurtul tarafından 1990 yılında kurulan ve kısa zamanda üretim, sanayi ve pazarlama sektörlerinde kendisine iddialı bir yer edinen İSKUR; Türkiye’nin en büyük 500 firması arasında yer alan, ayrıca yerel, bölgesel ve global ölçekte her geçen gün güçlenen bir işletmeler bütünüdür. Bir aile şirketi olan İSKUR’da, kurumsal ve üretimsel bilgi birikimi kuşaktan kuşağa aktarılan bir gelenek haline gelmiştir. İSKUR yönetim olarak uzlaşmacı, çözüm arayan ve insan odaklı bir yönetim kültürünü benimsemiştir. Ayrıca, İSKUR’da aile şirketi geleneği küresel ölçekte kabul görmüş üretim ve yönetim anlayışlarıyla kaynaşmıştır.

İSKUR, faaliyet gösterdiği sektörlerde global düzeydeki standartların hakim olduğu üretim anlayışını benimsemiş, hizmet gösterdiği pazarlarda gerek satış öncesi gerekse satış sonrasında verdiği hizmetlerle mükemmeliyetçi anlayışı benimsemiştir.

İSKUR, üretim kalitesi ve verimliliğini esas alan kurumsal kültürüne, sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteklerle önemli bir misyon daha kazandırmış; sağlık ve eğitim alanlarında hizmete açtığı tesisler, yaptığı bağışlar ve sponsorlukla her zaman örnek bir grup olmuştur. İSKUR, sosyal sorumluluk stratejisiyle bölge toplumunun refah düzeyini geliştirmeye katkı sağlamanın yanı sıra, ekonomik gelişmenin paralelinde, sosyal ve kültürel açıdan da gelişmenin önemini her daim hatırlatıcı olmuştur.

Kısa zamanda Türkiye’de üretim sektörünün öncü grupları arasında yer almayı başaran ve çalışanları, müşterileri, tedarikçileri, sosyal çevresiyle büyük bir aile olduğu inancıyla hareket eden İSKUR, yeni plan ve projeleri, yatırım hedefleri, yerel ve global ölçekteki büyüme hedefleriyle adını duyurmaya devam edecektir.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz