Türkiye’nin Afrin’e düzenlediği “Zeytindalı operasyonu” hakkında, Kahramanmaraş Büyükşehir Beledi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile kameraların karşısına geçen Güvenç, önemli açıklamalarda bulundu.

Sınır boyunda başlatılan harekatın önemine dikkat çeken Güvenç, kahraman askerlere Allah’tan yardım dileyerek şöyle konuştu: “ Önceki gün Afrin’de terör yuvalarına karşı askeri harekât başlattı. Öncelikli olarak kahraman askerlerimize cenabı haktan yardım niyaz ediyorum. İnşallah bir an önce zayiat vermeden bu terör yuvalarını askerimiz dağıtır. Fırat Kalkanı Harekatında olduğu gibi o bölgede de barışı tesis eder. Bizim hareketimiz terör odaklarına karşıdır. Amerika’nın oyuncağı olan PYD’ye karşıdır. PKK’ya karşıdır. PKK’nın, PYD’nin ülkemize yönelik tehditlerini ortadan kaldırmaya yöneliktir. Ben inanıyorum ki bu tehlike bertaraf edildiğinde Kürt halkıda rahat edecektir. Ülkemizde rahat edecektir. 80 milyon olarak askerimize ordumuza dua etmemiz lazım. Bu 30 yıldır ülkemizi tehdit eden cinayet şebekesi ortadan kaldırıldığında kardeşliğimiz daha da pekişecektir. Kürt, Türk kardeşliği ilelebet yaşayacaktır. Ülkemizde böyle tehditlerden kurtulmuş olacaktır”

KONGRELER BÜTÜN HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin sınırında yaşanan sıcak gelişmelerin yanında düzenlenen AK Parti kongrelerinde değinen TBMM İçişleri Başkanı Celalettin Güvenç şunları dile getirdi: “AK Parti bütün sorunlara rağmen büyük bir coşkuyla kongrelerini yapıyor. Dün Ekinözü, Elbistan, Göksun ilçelerimizde kadın ve gençlik kolları kongrelerimizi yaptık. Bugünde sabah Onikişubat İlçemizin, öğleden sonrada Dulkadiroğlu İlçemizin kongresini gerçekleştirdik.

Yarın bütün insanlarımız askerlerimize dua ederken işlerini güçlerini yapsınlar. Ticaretini yapsınlar. Bizim gerçek gücümüz ekonomik büyümedir. Normal hayat akışında devam etmelidir. Bu anlamda da uzun süredir kışın gelmesinden bu yana arzu ettiği Kahramanmaraş Kayak Merkezi’mize geldik. Bugün çok yoğun bir insan seli buradaydı. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza şehrimize böyle güzel alternatif bir alan kazandırdığı için şükranlarımı sunuyorum. Biz hep söylüyoruz. Bizim ülkemiz cennet gibidir. 4 mevsimde yaşanabilir. Kahramanmaraş’ımızda ülkemiz gibidir. 4 mevsim her türlü turizm imkânının olduğu Kahramanmaraş’ta artık kayak turizmi de olacak. Yıllar yılı bu dağlara ulaşamıyorduk. Ama başkanımız önce buralara yol yaptı. Şimdi buraya tesis yaptı ve ne kadar güzel bir şey yapmış ki şu bir aydır, bir buçuk aydır hafta sonları Kahramanmaraşlının adresi burası oldu.

90’DA IRAK’TA TERÖRÜ GÖREMEDİK ŞİMDİ İSE SURİYE’DE TERÖRE DUR DİYECEĞİZ

Kahramanmaraş Büyükşehir Beledi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “1990’lı yıllarda Irak’ta bir istikrarsızlık oldu ve o zaman Türkiye bu konuyla ilgili çok ilgilenmedi. Şimdi aynı şekilde ülkemizin güney sınırlarında Suriye’de bir belirsizlik oluşturulmaya çalışılan bir durum vardı. Ordumuz buraya müdahale etti” dedi.

Türkiye’nin Suriye’de oluşturmak istenen terör yuvalarına müdahalesini yerinde bulduğunu belirten Erçok, 90’lı yıllarda Irak’ta ki terör yapılanmasının görülmemesi nedeniyle çok şehit verildiğine değinerek şöyle konuştu: “Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Gazaları mübarek olsun. Tabii Türkiye’miz adeta bir ateş çemberine alınmaya çalışıyor. Biliyorsunuz 1990’lı yıllarda Irak’ta bir istikrarsızlık oldu ve o zaman Türkiye bu konuyla ilgili çok ilgilenmedi. Bu nedenle de Irak’ın kuzeyinde bir terör oluşum oluştu ve biz 90’lı yıllardan bu yana o bölgelerde çok şehit verdik. Şimdi aynı şekilde ülkemizin güney sınırlarında Suriye’de bir belirsizlik oluşturulmaya çalışılan bir durum vardı. Ancak hamt olsun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu, aziz milletimizin onun liderliğindeki duruşuyla bugün ordumuz sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör bölgelerine müdahale ediyor. Biz binlerce yıldan bu yana devlet olan bir milletiz. Türkiye’miz sınırımızın hiçbir yerinde ülkemizi tehdit edecek, güvenliğimizi, huzurumuzu bozacak bir oluşuma izin vermeyecektir. Kahramanmaraşlılar olarak bu harekâtın arkasındayız. İnşallah gazaları mübarek olsun. Biz o bölgede ülke olarak Suriye’nin bütünlüğünü sağlamaya çalışıyoruz. Yani terör gruplarının Suriye’yi parçalamasına izin vermemeye gayret ediyoruz”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz