Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un kültür projelerinden olan Panaroma Kurtuluş Müzesi açılısında konuşan Ünal, ecdadımızın neler yaptığını bilmezsek neler yapabileceğimize bilmeyeceklerini söyledi.

Korkakların zafer anıtı dikemeyeceklerine vurgu yapan Ünal: “Bir hakikati dünyaya tekrar hatırlattı Kahramanmaraş. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız hani diyor ya; korkaklar zafer anıtı dikemezler. Bugün buraya bu müzeyi yapabiliyorsak, o anıtı dikebiliyorsak o günkü cesaret sayesinden bunu dikiyoruz. O yüzden, o kahramanlarının her birinin şahsı manevisi ve ruhaniyeti önünde saygıyla eğiliyoruz. Konuşmama onları selamlayarak ve onların cesareti önünde saygıyla eğilerek başlıyorum. Çünkü dünya tarihini belirleyen korkaklar değildir. Dünya tarihini belirleyenler cesaret taşıyan ve ölümü bir bardak su içer gibi karşılayan söz konusu vatan olduğunda, söz konusu bayrak olduğunda, söz konusu bağımsızlık, ,istiklal olduğunda ölümü aşk sayan o yüce ruhları, saygıya minnetler bir kez daha selamlıyorum” dedi

MİLLET OLMAYI DÜNYAYA GÖSTERDİK

Önceki gün 3 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ile Kahramanmaraş İl Başkanlığının düzenldeği Vefa yemeğine ayrıca AK Parti Gençlik Kolları kongresine katılmak üzere kente gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mahir Ünal, çok sert konuştu. Dünyanın Türkiye’yi konuştuğunu millet olmanın ne demek olduğunu dünyaya gösterdiklerini belirten Ünal şöyle konuştu: “Biz büyük bir milletiz. Biz dünyaya millet olmanın ne anlama geldiğini göstermiş bir milletiz. Tarih boyunca cesaretimizle, merhametimizle, kimi zaman şefkat elimizle kimi zaman kudret elimizle, dünyaya millet olmanın nasıl bir şey olduğunu göstermiş bir milletiz. Biz Onikişubat’ta Kahramanmaraş’ta, biz 1974’te Kıbrıs’ta, biz 15 Temmuz gecesinde millet olmanın ne anlama geldiğini, hele hele cesaretin ne anlama geldiğini bütün dünyaya gösterdik. O yüzden şunu zihnimizde bir çivi gibi tutalım, kalbimizde muhafaza edelim. Bizim özgüvenimize saldırmak isteyen, bizim kimliğimize, aidatemize saldırmak isteyen, bizim kültürümüze, tarihimize saldırmak isteyen, bizi aşağılamak isteyenlere dönüp diyelim ki; biz, tarihin içinden akıp gelen bir nehir gibi, insanlığın üzerinde yükseldiği değerleri temsil eden, Ali bir milletiz, yüce bir milletiz. Fakat bizim millet olmamız bir etnosantrik, yani ırk merkezli bir millet olmak değildir bizim millet olmamız. Biz milleti İbrahim’iz. Biz insanlığın yüce değerlerinin taşıyıcılarıyız”

BİZ HALKPERES BİR MİLLETİZ

Suriye’de ne işiniz var diyenlere cevap veren Ünal konuşmasının devamında şunları dile getirdi: “Biz garibin, gurabanın, kimsesizin, zulme uğrayan, mağdurun mazlumun yanında olmuşuz tarih boyunca. Biz halkperes bir milletiz. Biz hakikate âşık bir milletiz. Biz zulmü gördüğümüz zaman ayağa kalkar, mazlumu gördüğümü zaman yanına koşarız. Biz bir ağlayan çocuk görsek önce onun gözyaşını sileriz. Şimdi, dünyaya zülüm dağıtanlar Afrin’de bize insanlık öğretmeye kalkıyorlar. Bize diyorlar ki; aman hadi uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkınızı kullanıyorsunuz, terörle mücadele ediyorsunuz ama siviller konusunda bakın Türkiye sivilleri öldürüyor diye propagandasını yapıyorlar. Biz oraya zaten o mağdurları, mazlumları, sivilleri, Türkmenini, Arabını, Kürdünü, o teröristlerin zulmü altındaki mağdurları, mazlumları korumaya gittik. Biz o teröristleri hedefimize koyduğumuz için oradayız. Ama bakın biz Fırat Kalkanı harekâtını gerçekleştirdiğimizde 7 ay boyunca siviller konusunda çok hassas davrandık, yoksa 2 ayda bitirirdik biz o harekâtı.

HASSASİYET GÖSTERDİK

Fırat Kalkanı Harekâtını biz iki ayda böyle buldozer gibi yapar geçerdik. Biz bir mazlumun ahı semayı inletir diye düşündüğümüz için 7 boyunca orada büyük bir hassasiyet gösterdik. 3 Bin tane DEAŞ’lı teröristi orada bertaraf ettik. Peki, bu 6-7 ay boyunca bir tane insan hakları izleme örgütü çıkıp ta bize bir şey söyledi mi? Söylemedi. Peki, Rakka’da, Mümbiç’te, Suriye’nin değişik yerlerinde, çocuklar katledilirken bugün Doğu Guta’da yüzlerce çocuk öldürülürken bu İnsan Hakları İzleme Örgütleri nerede? Strasburg’da Avrupa Parlamentosu toplandı ve bizimle ilgili bir değerlendirmede bulundu. Nerede Avrupa Parlamentosu? Neden orada öldürülen çocuklarla ilgili tek bir kelime etmezken bizim kendi ahlakımıza, kendi değerlerimize, insanların üzerinde yükseldiği değerlere, sadakatimizden dolayı, gösterdiğimiz büyük hassasiyete rağmen, bize sivil ölümler konusunda uyarıda bulunuyorlar. Terör örgütü ne yapıyor? Teröristlere sivil kıyafet giydirip, Türkiye sivilleri katlediyor propagandasını yapıyor.

İNSANLIĞA OLAN AŞKIMIZDAN ŞÜPHEMİZ YOK

Kardeşlerim biz şundan emin olalım; hani hep diyoruz ya, bizim elhamdülillah abdestimizden şüphemiz yok. Bizim tarih boyunca insanlığa ve insanlığın değerlerini taşıyan bir millet olarak, insanlığa olan aşkımızdan şüphemiz yok. Bize saldıranlara tarihimizi hatırlatalım ve onlarında tarihlerini hatırlatalım. İkinci dünya savaşında 72 milyon insanın nasıl hayatını kaybettiğini, kuzey Afrika’daki katliamları, Ruanda’daki katliamları onlara bir hatırlatalım. Biz tarih boyunca hiç katliam yapmadık. Biz tarih boyunca hiçbir mazlumun gözyaşını akıtmadık. Tam aksine mazlumun, gözyaşlarını sildik. Son bir şeye daha dikkat çekmek istiyorum; tarih boyunca çok büyük savaşlar olmuştur, çok büyük acılar yaşamıştır insanlık tarihi ama savaşlar olmuştur, bitmiştir yeniden insanoğlu düzenini kurmuştur.

20 YILDAN BERİ NEDEN İSLAM ÂLEMİNDE, İSLAM DÜNYASINDA DÜZEN KURULMASINA MÜSAADE ETMİYORLAR

Adaleti iyi kötü tesis etmişleridir. O yüzden sosyologlar, toplum bilimciler derler ki; düzen esastır, kaos arızidir. Kaos olmaz, kısa süre kaos olur, tekrar düzen kurulur. Ben size soruyorum, 20 yıldan beri neden İslam âleminde, İslam dünyasında düzen kurulmasına müsaade etmiyorlar. 20 yıldan beri Afganistan’dan Libya’ya kadar, bütün İslam coğrafyasını adeta bir şiddet sarmalına, kan, terör, ölüm sarmalına çevirdiler. Bunu yapanların tarih önünde, insanlık önünde yargılanmayacağını mı düşünüyorlar. Bunun baki olduğunu mu düşünüyorlar. Biz şuna inanırız; tarih boyunca küfür olacaktır. Ama zulüm baki değildir. Zalimler belasını bulacaktır. Hak ve hakikat en nihayetinde tecelli edecektir. Bunun tecessüm bulması da bu aziz milletin üzerinde olacaktır. Bundan emin olunuz, buna iman ediniz. Çünkü, bu ruh kalptedir, hele hele bu ruh Kahramanmaraş’ta. Çünkü Kahramanmaraş her zaman söylediğim gibi, bu ruhun ocağıdır. İşte bütün bunları hatırlamak için kurtuluş destanı panorama müzesini hazırlayan Büyükşehir Belediyesi Başkanımıza teşekkür etmemek elde değil. Kim olduğumuzu unutmayacağız. Nereden geldiğimizi unutmayacağız. Nereye gideceğimizi unutmayacağız. Bizimle ilgili ne söylerlerse söylesinler, biz insanlığın değerlerini koruyan, adeta aziz bekçiler gibi olduğumuzu unutmayacağız. Yol onun varlık onun, gerisi hep angarya. Allah bizi bu yoldan ve bu istikametten ayırmasın”

HİZMET GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ

Mega projeler ayrıca tarih turizmi içinde kolları sıvayan Erkoç müzenin açılışında şunları söyledi: “Bizler Büyükşehir olarak onların bize emanet etmiş olduğu bu kutsal vatan toprağına layıkıyla hizmet etme gayreti içindeyiz. Büyükşehir olarak gecemizi, gündüzümüzü katarak Kahramanmaraş’ımızı en güzel hale getirme gayreti içindeyiz. Bugün ülkemiz geçmişte olduğu gibi yine tehdit altında. Emperyalist ve işgalci güçler tarihin hemen hemen her döneminde bizim topraklarımıza aziz milletimize kastetmeye çalışmışlar. Bugün bir vekâlet savaşı var. Terör örgütleriyle ülkemize saldırma gayretindeler. Etrafımız adeta ablukaya alınmaya çalışılıyor. Ama Allah’a hamt olsun, bugün Cumhurbaşkanı’mız, Başkomutanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aziz milletimiz ayağa kalktı hamt olsun. Allah2ın izniyle artık tam bağımsız Türkiye var, bizde onların izinden yürüyeceğiz.

ÇOK ÖNMELİ

Bu müze çok önemli. 98 yıl önceki ruhu gelecek nesillere aktarmak için onlarında şimdiki çocuklarımız, gençlerimiz ve gelecek nesillerinde, o kahramanlık destanını bizzat görerek, onlarında aynı yolda yürümesi için her türlü çalışma bu müzede yapılmaya çalışıldı. Sadece bu müzeyle değil, Kahramanmaraş’ımızın tüm tarihsel ve kültürel zenginliklerini göz önüne çıkarmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu müzeyi bugün açıyoruz, önümüzdeki günlerde de, 7 güzel adam edebiyat müzesini açacağız. Dondurma müzesine başladık daha sonra da etnografya müzesine başlayacağız. Ayrıca Kahramanmaraş’a bir mozaik müzesi kazandıracağız. Kahramanmaraş’ı ihya ve imar etmek için her türlü çaba ve gayreti göstereceğiz. Bu müzenin hayırlara vesile olmasını diliyorum”

Konuşmaların ardından protokol ve halk müzenin içiresinde gezdiler.

Haber: Mustafa Kılınç-Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz