AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı düzenlendi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın yanı sıra AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Cihat Sezal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ile ilçe belediye başkanları, gençlik kolları başkanı ve teşkilat mensupları katıldı. Oldukça coşkulu geçen toplantıda İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yaptığı selamla konuşmasının ardından kürsüye gelen Ünal, yola inanmışlarla çıkılacağını söyledi.

“UZUN BİR MARATONDAN SONRA BİR ARAYA GELDİK”

Ünal, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Daha nice 18 yıllara hep beraber, aşkla, heyecanla çalışmaya devam etmemizi Rabbim bize nasip ve müyesser etsin. Uzun bir maratondan sonra bir araya geldik. Önce 31 Mart seçimleri vardı, onun öncesinde epey bir hazırlık yaptık, sonra 23 Haziran seçimlerini akabinde ise 15 Temmuz hazırlıkları ve en son da 14 Ağustos kuruluş yıl dönümümüzü 23 Ağustos’ta kutladık. Arkasından Malazgirt’in yıl dönümü derken maratonu dün itibariyle sonuçlandırdık ve hamdolsun danışma meclisi toplantısında sizlerle birlikte olmak nasip oldu. Biz, Kahramanmaraş’ta çok zaman ayrı olsak da hamdolsun derdimiz, çabamız, gayretimiz Kahramanmaraş’la, teşkilatımızla, sizlerle birlikteydik.

BİZ HER ZAMAN HAKKIN VE HAKİKATİN YANINDA DURUYORUZ”

İnsan hafızasının unutmak gibi bir hastalığı vardır, o yüzden tekrar tekrar hatırlamamız gerekiyor. Bilincimizin hep diri olması gerekiyor, dinimiz gafleti bize yasaklamıştır, gaflet ve delalet Müslüman’a göre değildir. Müslüman asla gafil olmaz, Müslüman bir kez ısırıldığı yerden ikinci kez ısırılmaz. O yüzden hatırlamamız gerekiyor ki, bize anlatılan, çocuklarımıza anlatılan yalanlara birileri inanmasın. Yola ikna edilmişlerle çıkılmaz, yola inanmışlarla çıkılır. Çünkü ikna edilenler, yolda başkaları tarafından da ikna edilirler. Biz 18 yıldan beri inananlarla yol yürüyoruz. Birilerini ikna etmeye, ihtiyacımız yok. Biz her zaman hakkın ve hakikatin yanında duruyoruz, doğru bildiğimizi ve sorumluluğumuzu yerine getirip sonrasında ise, ‘Tevekkeltü ya Allah’ diyoruz. Çünkü yenilginin de, zaferin de sahibi Allah’tır. Allah bizi yenilgiyle de imtihan eder, zaferle de imtihan eder. Dolayısıyla geçmişe dönüp bakalım, ikna olanlara ve inananlara bir bakalım.

BİZ İKTİDARA GELDİĞİMİZDE, ‘BUNLAR 6 AY BİLE DAYANAMAZ’ DEDİLER

2002’de biz iktidara geldiğimizde, ‘Bunlar 6 ay bile dayanamaz’ dediler. 6 ay sonra, ‘bunlar galiba gitmeyecek’ dediler ve tuzak kurmaya, oyunlar oynamaya başladılar. Eski Türkiye’yi şöyle bir hatırlayalım. Eski Türkiye’de siyaset nasıldı? Eski Türkiye’de siyasetin sahibi siyasetçi, dolayısıyla milletin kendisi değildi. Millet seçer, gönderir ama Ankara’daki efendiler karar verirdi. Yani egemen olan milletin kendisi değildi. Egemenlik dediğimiz şey, karar verendir. AK Parti’den önce bu ülkede kararları kim veriyordu? Maalesef milletin seçtikleri değil, bu milletin üzerinde kendisini gören, bu milletin egemenlik hakkını kullanan ve 1961 anayasasına, ‘Egemenlik millet adına anayasal kanunlar tarafından kullanılır’ ibaresini koyan vesayet odakları vardı. Ama AK Parti ile beraber bu oyun bozuldu. Onlar da iktidarı tekrar ele geçirmek için mücadeleye başladılar. 2003’de, 2004’de, 2005’de ne dediklerini hatırlayın, ‘Ankara’da darbe olacakmış’ dedikoduları yaydılar. Kalbi zayıf olanlar ikna edilmeye çalışıldı. 2007’de Cumhuriyet mitingleri başladığında o günkü kopmaları hatırlayanlar var mı? O gün Ak Parti’den kopup gidenler oldu hatırlarsanız, 2008’de kapatma davası açıldı. 2009’da Recep Tayyip Erdoğan Davos’da, ‘oneminute’ diye kükrediğinde, ‘hah işte bu sefer bunların sonu geldi’ dediler. 2010’da, 2011’de, 2012’de ne yalanlar söylediler. 2013’de gezi olaylarını başlattılar, 12-25 Aralık’ı yaptılar, çukur eylemlerine başladılar. Arkasından MİT tırları operasyonu ile amaç neydi? Türkiye’yi Lahey’de yargılatmak, savaş suçlusu ilan etmekti. O günleri hatırlayın, birileri nasıl felaket tellallığı yapıyordu. Korkudan dizleri titreyenleri hatırlayacaksınız, kaygıyla, endişeyle konuşanları hatırlayacaksınız. Ben hatırlıyorum, Geziden, 17-25 Aralık’dan hatırlıyorum. Türkiye’de büyük krizler olacak dediklerini kaç defa duyduk.

“İNANANLARLA YOL YÜRÜNÜR KARDEŞLERİM”

Peki, bunlar yalanlarını söylemeye devam ediyorlar mı, 15 Temmuz cehenneminden çıktık mı, çıktık. Arkasından bir terör koridoru oluşturup, 15 Temmuz’da yapamadıklarını Irak ve Suriye üzerinden oluşturacakları terör koridoruyla Türkiye’yi çembere almak istediler. 15 Temmuz’dan daha yeni çıkmış Türkiye, bir hançerle keser gibi Fırat Kalkanı ile o terör koridorunu ortadan ikiye kesti mi kesti. Zeytin Dalı harekâtıyla darmadağın etti mi, etti. İçerideki yalancılar Afrin’e girmeyin, orası sizin için bataklık olur dediler mi dediler. Ama ne nasıl kaçıştıklarını gördük, arkalarına bile bakmadan kaçtılar. Peki, yalan söylemeye devam ediyorlar mı, ediyorlar. Acı olan ne biliyor musunuz, onlar yelen söylemeye devam ediyorlar, onlar tezviratlarına devam ediyorlar, onlar bu milletin öz güvenliğine saldırmaya devam ediyorlar fakat bu saldırılar karşısında bakıyorum bazı arkadaşlarımız, ‘ya çok kötü, şu olacakmış, bu olacakmış, Temmuz çok kötü olacakmış’ diyor. Arkadaşlar inananlarla yola neden çıkılır, işte böyle yalanlara itibar etmemek için inanmış olanlarla yola çıkmalıyız. Bunlara itibar edip, dile getirenlerle yol yürünmez, inananlarla yol yürünür kardeşlerim.”

“ŞEHRİMİZİN SORUNLARINI BİRER BİRER ÇÖZECEĞİZ”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise şöyle konuştu: “Seçimlere müteakip bir araya geldik. Ama seçimlerden sonra en geniş katılımlı parti toplantımızın bu olduğunu düşünüyorum. 31 Mart’ta yapmış olduğumuz seçimlerin başarısı bir şahsa ait değildir. Bu başarı başta liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a olmak üzere tüm teşkilatlarımıza aittir ve en büyük başarı da Kahramanmaraşlı hemşerilerimize aittir. Bize hemşerilerimiz güvendi ve yetki verdi. Biz şikâyet etme makamı değiliz. Biz sorun üretme makamı değiliz. Biz çözüm makamıyız. Önümüzdeki süreçte aynı şekilde aynı kararlılıkla şehrimizin sorunlarını birer birer çözeceğiz. Fakat bu ihtiyaçların her birini belki hemşerilerimizin istediği süreç içerisinde çözemeyebiliriz. Bunların mutlaka bir zamanı takvimi ve önceliği olacak. Göreve geldiğimizden itibaren bir taraftan teşkilatımızı yeniden revize ederken bir taraftan şehrimizin hem merkez hem ilçe hem de mahalle düzeyindeki ihtiyaçlarını birer birer tespit ettik. Şu an 511 başlıkta bütün şehrimizin ihtiyaçları havuzda yer alıyor. Bu ihtiyaçları önceliklendirmek, projelendirmek ve maliyetlendirmek üzere arkadaşlarımız çalışıyor. Bu ihtiyaçların önceliklendirilmesinde öncelikle milletvekillerimiz, meclis üyelerimiz ve parti teşkilatlarımız olmak üzere muhatap paydaşlarımızla da üst düzeyde istişare yapılıp önceliklendirilecektir. Bunu bir ay içerisinde inşallah sonuçlandırıp önümüze bu takvimi koyup buna göre hareket edeceğiz.”

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, konuşmasında şunları kaydetti: “1071 Malazgirt Zaferinin dün 948. Yıldönümünü kutladık.  Yine geçtiğimiz günlerde partimizin, yeni Türkiye’nin mimarlarının, milletin kurduğu AK Partimizin 18. Yaşını kutladık. Kahramanmaraş ve Türkiye sevdasıyla, yaşı 18 olan tüm kardeşlerimi bir daha saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Partimizin kuruluşundan bugüne emeği geçen tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Değerli büyüklerime teşekkür ediyorum. Onların bilgi, birikim ve tecrübelerinden bugüne kadar faydalandık ve faydalanmaya devam edeceğiz. Partimiz kurulduğu günden bugüne, rahmetli olan değerli teşkilat mensuplarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum.

“AK PARTİ, TÜRKİYE SEVDASIYLA YOLA ÇIKMIŞ BİR PARTİ”

AK Parti, Türkiye sevdasıyla yola çıkmış bir parti. Biz de Kahramanmaraş’ta onların, AK Partinin kurucularıyız ve bugün ben İl Başkanıyım, sizler de değerli teşkilat mensuplarısınız. Bayrağı devraldığımız günden beri hepimiz özenli bir şekilde gayret gösteriyoruz. Çalışıyoruz. İnanıyorum ki bizden sonraki kardeşlerimiz de aynı gayretle çalışmaya devam edecek. Biz bu çalışmayı partimizin kurucusu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bağlıyoruz. O ve kıymetli mesai arkadaşları gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyorlar. Bizler bildiğiniz gibi, geçen yıl 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle alakalı, Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra bu yıl da yerel seçimlerde hep beraber ipi önde göğüslemenin onuru ve gururunu yaşadık. Bize bu onur ve gururla sahip olan değerli Kahramanmaraş hemşerilerime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. AK Parti bir vefa partisidir. İstişarelerin üst düzeyde olduğu bir partidir. Milletin ta kendisidir. Dolayısıyla bizler Kahramanmaraş merkezden, tüm ilçelerimize, köylerimize, kasabalarımıza, mahallelerimize gece gündüz demeden hizmetin en güzelini götürmek için gayret ediyoruz. Şunu unutmayalım değerli kardeşlerim; 18 yıllık bu parti, 17 yıldır girdiği tüm seçimlerde her zaman en yüksek oyları almıştır. Bu seçimde de Kahramanmaraş’ta yüzde 67’lik oranda aldığı oyla, Cumhur İttifakının en üst düzeyde oy aldığı bir il olarak artık tarihin, o altın yapraklı sayfalarına adını bir kez daha yazdırmıştır. Dolayısıyla üzerimize düşen vazife ağır. Yönetim kurulu üyeliği sadece unvandan ibaret değil. Kendi akli vazifelerimizi yerine getirmeliyiz. Yapacağımız toplantılara katılmalıyız.

“SADECE SEÇİM DÖNEMİ PARTİSİ OLMADIĞIMIZI 18 YILDIR GÖSTERİYORUZ”

Kardeşlerimizin ne derdi varsa onları çözmeliyiz. Sadece seçim dönemi partisi olmadığımızı biz zaten 18 yıldır gösteriyoruz. Gerek yaz, gerek kış programlarında köyleri, kasabaları, mahalleleri ilçe teşkilat mensuplarımız geziyor. Kadın kollarımız tüm kapıları çalıyor. Gençlik kollarımız 18 yaşını doldurmuş, daha öncesinde üniversite bilgileriyle harıl harıl gayret gösteriyorlar. Hepimizin amacı hakka ve halka hizmet. Bundan sonra da öyle olacak. Biz buraya, bu makamlara Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu parti ve onun bizi görevlendirmesi ile geldik. Yakamızda bu rozeti taşıdığımız müddetçe millete hizmet etmek boynumuzun borcudur. Bu gemiden inen, bir daha bu gemiye binemez. Bugüne kadar bu böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak. Kahramanmaraşlı kardeşlerim bu desturdan hiçbir zaman ayrılmayacak. Yarınlarımız için, umudumuz olan gençler için, daha iyi yetişmeleri için ve çevremizdeki birçok sıkıntılı hadiseyi görüp, ona göre hareket etmemiz gerektiği bilinciyle hepinizi bir kez daha saygıyla selamlıyorum. AK Partinin misyonuna, vizyonuna ve kimliğine göre hareket etmek ve bunu hatırlatmak istiyorum. İnşallah ekim ayından itibaren kongrelerimiz de başlayacak. AK Parti ile siyaset yapmak isteyen tüm kardeşlerimize kapılarımız sonuna kadar açıktır. Hep beraber siyaset yapalım, Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik duralım.”

Haber: Emre Akkış/Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz