Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında ‘Bisiklet Sürelim Birlikte Yürüyelim’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe katıldı. Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu himayelerinde, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliği ile Necip Fazıl Kısakürek Meydanında gerçekleştirilen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Büyükşehir Genel Sekreteri Rüstem Keleş, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Emrah Hatunoğlu, etkinliğe katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Etkinlik Devam Edecek

Başkan Güngör, “Her yıl Eylül ayında Avrupa’nın farklı şehirlerinde organize edilen Hareketlilik Haftası, öncelikli olarak belediyelerin ulaşımda insan odaklı çözümleri üretmeleri ve çevreye duyarlı ulaşım sistemleri geliştirmeleri konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlar. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Bisiklet Sürelim Birlikte Yürüyelim’ sloganıyla bu haftayı kutlama kararı aldık. İnşallah önümüzdeki yılarda da bu etkinliğimiz daha da kapsamlı bir şekilde devam edecek” diye konuştu.

Kahramanmaraş’a Hayırlı Olsun

Konuşmasının devamında bir de müjde veren Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza sunduğumuz Akıllı Bisiklet Yolu projemiz onay aldı. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen IPA-2 programı kapsamında önemli bir destek alacağız. İnşallah bu projemizle şehrimize bisiklet yolları, bisiklet parkları ve kiralama istasyonları kazandırmış olacağız. Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Başkan Güngör konuşmasının ardından Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 4 çocuğa bisiklet hediye etti.

Bisiklet Sürelim Birlikte Yürüyelim

Başkan Güngör’ün konuşmasının ardından Bisiklet Sürme ve Yürüme etkinliğine geçildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, etkinliğe katılan vatandaşlarla bisiklet sürdür ve yürüyüş yaptı. Güzel görüntülerin ortaya çıktığı etkinliğe katılan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Editör: Mahmut Beyaz