Türkiye’nin en köklü vakıflarından olan Birlik Vakfı’nın 32. Şubesi Kahramanmaraş’ta kuruldu.

Dulkadiroğlu ilçesi Yenişehir Mahallesinde ki Vakıf binasında kurucu başkan ve yönetim kurulu üyeleri basın mensupları ile bir araya gelerek derneğin kuruluşu hakkında bilgiler verdi. 

Birlik Vakfının kuruluşuna değinen Kahramanmaraş Şube Başkanı Ökkeş Alper Erşahan, “Çalışmalarımız öncelikli olarak geleceğimizin mimarı gençleri eğitmekle ilgilenmekte, onların milli ve manevi değerlerini geliştirmeyi öncelemekte, onlara maddi manevi destek olmayı hedef edinmektedir” dedi. Erşahan, Birlik Vakfı’nın 1985 yılında geleceğin teminatı olan başta gençlerimiz olmak üzere insanımızın; inançlı, vatansever, kültürlü, ilmi seviyesi yüksek, bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak ve milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulduğunu kaydetti.

 

‘KAHRAMANMARAŞ MİLLİ VE MANEVİ ÖNDERLER YETİŞTİRDİ’

Erşahan, “2016 yılında Birlik vakfının 32. Şubesi olan Kahramanmaraş şubesinin açılışıyla birlikte, değerli hemşirelerimizin hizmetinde yenilikçi ve genç bir çalışma ekibiyle bu güzel çalışmaların memleketimizde’ de sürdürülebilmesi gayesi ile şubemizi açmış bulunmaktayız. Kahramanmaraş tarih boyunca, milli ve manevi önderler yetiştirdi. Memleketimizin manevi direnişçi önderleri arasında Rıdvan Hocaları, Sütçü İmamları ve Mıllış Nurileri kendimize öncüler kabul edeceğimiz gibi, üstad Necip Fazıl Kısakürek, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Ali Kutlay’m isimleri bizlerin bu çalışmaları yürütürken kendimize referans alacağımız isimler arasında yer alacaktır. Çalışmalarımız öncelikli olarak geleceğimizin mimarı gençleri eğitmekle ilgilenmekte, onların milli ve manevi değerlerini geliştirmeyi öncelemekte, onlara maddi manevi destek olmayı hedef edinmektedir. Bu doğrultuda Genç Birlik ve Milli Türk Talebe Birliği teşkilatlarını kurarak işe başlamış bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

 

‘ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA KAHRAMANMARAŞ VAR’

Erşahan, son olarak şunları kaydetti: “Bununla birlikte sosyal ve kültürel faaliyetlere imza atmayı Kahramanmaraş şubesi olarak önceliklerimiz arasına koymuş bulunmaktayız. Başta Üniversitemizin içerisinde birçok değerli akademisyen ve yazarı şubemiz konferans salonunda ağırlayacak ve onların kıymetli bilgilerini topluma öncülük edecek nesillerin yetişmesi için siz değerli hemşerilerimizle buluşturmaya çalışacağız. Vakfımızın Kurucular Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız İsmail Kahraman, şuan ki mevcut başkanımız Mehmet Alacacı, Vakfımızın Kurucular Kurulunda bulunan Cafer Tatlıbal ağabeyimize ve Kahramanmaraş şubemizin kuruluşuna emeği geçen herkese Şükranlarımı arz ediyorum.”             

 

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz