İlkokul 3’üncü sınıf öğrencisi Zeynep Ece Bozdoğan'ın, sokak kedilerinin özellikle kış aylarında barınabilmesi için leğenden yaptığı ‘kedi evi’ takdir topladı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde ilkokul 3. sınıf öğrencisi Zeynep Ece Bozdoğan’ın sokak kedilerinin özellikle kış aylarında barınabilmesi için leğenden yaptığı ‘kedi evi’ takdir topladı. Kedi evi yapmaya evlerinin önünde bulduğu sokak kedisinin durumunu görünce karar verdiğini belirten Yunus Emre İlkokulu 3/G sınıfı öğrencilerinden Zeynep Ece Bozdoğan, “Onlar sokakta, karayollarında, ormanlık alanlarda gördüğümüz dört ayaklı dostlarımız” diye konuştu.

‘SOKAK HAYVANLARININ DA YAŞAMA HAKKI VAR’
Sokak hayvanlarının da yaşama hakkı olduğunu belirten Bozdoğan, özellikle sokak kedilerinin kış aylarında soğuktan ve yemek bulamadığı için hayatlarını kaybettiklerini söyledi. Bozdoğan, “Biz, onlarla birlikte yaşıyoruz. Bazıları bizi görünce sevilme umuduyla koşarak yanımıza geliyor, bazıları en uzak köşelere kaçıyor, bazıları karınlarını doyurmalarına uygun yerler ya da iyi yürekli insanlar buluyor, bazıları aç kalıyor, bir deri bir kemik yaşamlarını sürdürmeye uğraşıyor. Yaz aylarında bir nebze olsun yemek ve barınma problemi yaşamıyorlar ama sokak kedilerinin birçoğu sığınacak bir yer bulamadığı için donarak ölüyor. Hayvanların kürkleri var, ancak bu onları sıfır derecenin altındaki dondurucu soğuklardan korumaya yetmiyor. Hele ki yeni doğmuş yavrular, çok zor durumlarda kalıyor, çoğunlukla hayatlarını kaybediyor” ifadelerini kullandı. Bozdoğan, leğen kullanarak yaptığı kedi evini ise, “Birkaç hafta önce binamızın girişinde bir kedi bulduk ve onu beslemek istedik. Daha sonra sokakta yaşayan kedileri soğuktan ve yağmurdan korumak için de bir ‘kedi evi’ yapmaya karar verdim. Bunun için de basit ama kullanışlı bir projeyi hayata geçirdim. Anne ve babamın desteği ile 2 adet leğen, koli bandı, plastik bir kap ve bir adet de eski havlu temin ettim. İlk olarak leğenlerden birine kedinin girebileceği kadar bir delik açtım. Daha sonra delinen leğenin içerisine havluyu serdikten sonra yemeklik olarak kullanacağımız plastik kabı bıraktım. Diğer leğeni de alttakinin üzerine kapattık. Leğenlerin birbirinden ayrılmaması için de koli bandıyla sardıktan sonra kedi evimiz hazır oldu. Bu evi sokakta yaşamak zorunda kalan bir kedinin kullanması için parka bıraktım” cümleleri ile anlattı. Sokak kedileri konusunda herkesi duyarlı olmaya çağıran ilkokul 3. sınıf öğrencisi Zeynep Ece Bozdoğan, “Bu kedi evini yaparken hem arkadaşlarıma örnek olmak istedim hem de sokak hayvanlarının da barınma ve beslenme ihtiyaçlarına dikkat çekmek istedim. Okullarımızda diğer arkadaşlarımızla bir araya gelerek kedi evlerinin sayısını arttırıp uygun yerlere bırakmak istiyorum. Bu konuda arkadaşlarımı ve insanları daha duyarlı olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu. İHA

Editör: Mahmut Beyaz