Birçok yerde hemen hemen başlayan birçok yerde ise başlamak üzere olan hasat öncesi Ziraat Odası olarak biçerdöver fiyatları için aldıkları kararları açıklayan Başkan Mehmet Çetinkaya, mısır hasadının başlayacağını aktardı. Güzel bir hasat mevsimi umduklarını söyleyen Çetinkaya, biçerdöver fiyatlarının sulanmayan, kurak arazilerde 30 TL, sulu olan arazilerde 31 TL olduğunu söyledi.

KURAK ARAZİLERDE 30, SULU ARAZİLERDE 31 TL
Susuz olan arazilere biçerdöverlerin girdiğini ifade eden Çetinkaya, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Kahramanmaraş’ta 2020 yılı üretim sezonu devam ederken bir taraftan da hasat mevsimi yaklaşıyor. Hasadı yaklaşan ürünlerimizin başında mısır geliyor. Mısır hasadı için bugün itibariyle birçok bölgemizde artık biçerdöverler bismillah deyip arazilerde çalışmalara başlanmış durumdalar. Kıraç olan susuz olan arazilerimize de biçerdöverlerimiz girdi. Şu an için mısırlarını hasat ediyorlar. Çiftçilerimizin çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. İnşallah çiftçilerimize kazasız, belasız, yangınlardan uzak bir hasat mevsimi diliyoruz. Tabii bunun yanı sıra Kahramanmaraş’ta hasat mevsiminin başlamasıyla Ziraat Odası olarak biçerdöver fiyatlarının belirlenmesi ile ilgili kararlar aldık. Bu bağlamda bu yıl için Kahramanmaraş’ta mısır hasadında çalışacak biçerdöverlerin sulanmayan, kurak arazilerde 30 TL, sulu olan arazilerde 31 TL olarak dönüm başına fiyat açıkladık.”

ANIZ UYARISI
Sözlerinin devamında anız yangınlarından bahseden Çetinkaya, şunları kaydetti: “Hasadın hemen arkasından biliyoruz ki daha önceki yıllarda da çokça yaşanan anız yangınları en büyük endişemiz. Bu konuda ciddi anlamda sıkıntılar yaşanıyor ve maalesef her yıl konuyla ilgili defalarca uyarmamıza rağmen anız yakılıyor. Anız sadece toprak için zararlı değil aynı zamanda anız yangınları orman yangınlarına da sebep oluyor. Anızını yakan aslında bir bakıma geleceğini yakıyor. Çiftçimizin bu anlamda anızlarını yakmaması gerekiyor. Yanan her anız aslında çiftçinin geleceğini de yakıyor. Bu konuyu her toplantımızda dile getiriyoruz ve arazideki danışmanlarımız aracılığıyla çiftçilerimize sürekli duyuruyoruz.”

Ziraat Odası Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıya Pazarcık Ziraat Odası Başkanı Hacı Ali Çiftepala ile Türkoğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karaca’da katıldı.

HABER: MESUT BENLİ

Editör: Mahmut Beyaz