Her alanda tasarruf etmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, kaynak oluşturmak için Belediyeye ait olan arsaları, işyerlerini, satış ve kiralama yöntemiyle ihaleye çıkartıyor.  Daha önce kentin farklı mahallelerinde ki 15 adet arsayı, kaledeki kafeteryayı, muhtelif yerlerde bulunan işyerlerini kiralama yöntemiyle ihaleye sunan Büyükşehir Belediyesi, şimdi ise Canlı Hayvan Borsası’nda, Aliya İzzet Begoviç Parkı’nda, KAFUM’da, Demokrasi Meydanı’nda bulunan kafeteryaları ve Yedikuyular Kayak Merkezi Rekreasyon Alanı yolu üzerinde bulunan işyerlerini kiraya vermek için ihaleye çıktı.

YILLIK BEDELLERİ

Kiraya verilecek olan taşınmazların 1 yıllık bedelleri ise şu şekilde: Canlı Hayvan Borsası kafeteryası 190 bin, Aliya İzzet Begoviç Parkı Kafeteryası 120 bin, Demokrasi Meydanı Büfe-Çay Ocağı 120 bin, KAFUM Kafeterya 60 bin, Yedikuyular Kayak Merkezi ve Rekreasyon Alanındaki işyerleri 288 bin+KDV. 4 adet kafeterya 10 yıllığına, Yedikuyular Kayak Merkezi Rekreasyon Alanı yolu üzerinde bulunan işyerleri ise 8 aylığına kiraya verilecek.

SON İKİ YILIN CİROSU 50 MİLYONDAN AZ OLMAYACAK

Yedikuyular Kayak Merkezi ve Rekreasyon Alanı yolu üzeri işyerleri ve Canlı Hayvan Borsası Padok Kısmı Kafeteryanın ihalesine katılacak özel ve tüzel kişilerin en az 10 milyon lira ödenmiş sermayeye sahip olması, 2018 ve 2019 yıllarına ait toplam cirosunun KDV hariç 50 milyondan az olmaması gerektiği ihale şartnamesinde yer aldı.

MALİYE’DEN İŞLETMECİLİK BELGESİ ZORUNLU

Şartnameye göre, Aliya İzzet Begoviç Parkı, KAFUM kafeteryanın ve Demokrasi Meydanı Büfe-Çay Ocağının ihalesine katılacak özel ve tüzel kişilerin restoran, kafeterya veya büfe işletmeciliği yaptığına dair ilgili odadan veya Maliye’den işletmecilik belgesi alması zorunlu.

İHALE 24 KASIM’DA

2886 sayılı Devlet ihale Kanununun maddeleri doğrultusunda ihaleye verilecek olan taşınmazların ihalesi, 24 Kasım Salı günü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Encümen salonunda yapılacak.

Haber: Kübra Şimşir

Editör: Mahmut Beyaz