Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, sosyal medya hesabından, Gaziantep’te suyun yüzde 27 indirimle Kahramanmaraş’ta ise yüzde 50’nin üstünde zamla satıldığını açıkladı.

GAZİANTEP’E GÖRE YÜZDE 41 DAHA UCUZMUŞ
 Öztunç’un bu açıklaması sonrası Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, içme suyu fiyatı ile ilgili sosyal medya paylaşımına açıklık getirdi. Kahramanmaraş’ta su tarifesinin Gaziantep’e göre yüzde 41 daha ucuz olduğunu savunan Güngör, “Genel bütçemizden fert başına Kahramanmaraş’ın 3 katı pay alan ve bizim iki katımıza yakın su tarifesi uygulayan İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri su ücret tarifesini bizim tarifeye indirsin biz de yüzde 50 indirim yapmaya hazırız. Hodri meydan! Kaldı ki şehrimizde Gaziantep’ten yüzde 41 daha ucuz su tarifesi uygulanmaktadır” dedi.

MEYDAN OKUMASINI KABUL EDİYORUM, ANCAK…
Güngör’ün bu söylemleri sonrası Öztunç’tan cevap gecikmedi. Madem meydan okudunuz karşıma çıkacaksınız sözleriyle Güngör’ü TV kanalına davet eden Öztunç, ‘AK Partili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş’taki su fiyatları konusunda bana meydan okumuş, Hodri meydan demiş. Sayın başkanın meydan okumasını kabul ediyorum. İstediğiniz kanalda ( Aksu TV ) dahil ne zaman isterseniz sizinle Kahramanmaraş’ı konuşmaya varım, hazırım. Meydan okumak öyle sosyal medyada yazıp geçip, AK Partili Gençler ve yöneticilerin twit atmasına benzemez. Madem meydan okudunuz karşıma çıkacaksınız. Sizden haber bekliyorum.’ İfadelerini kullandı.

Editör: Mahmut Beyaz