Pandemi dolayısıyla stresli geçirilen günlerin yorgunluğunu bir nebze olsa gidermek için Kurban Bayramı’nı fırsat bilen vatandaşlar, özellikle deniz kenarında bulunan illerde tatil yapmayı planlıyor. Bu çerçevede oto tamirci esnafı da tatil için uzun yola çıkacak olan vatandaşları araç bakım ve onarımlarını yaptırmaları konusunda önemle uyarıyor. Oto tamirci ustası Ramazan Kahraman, uzun yola çıkarken dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Bayram üzeri tatil yapmadan önce tamirciye uğrayan bilinçli vatandaşların olduğunu kaydeden Kahraman, bilinçsiz vatandaşların ise bakım ve onarım yaptırmadığı için yollarda kaldığını, bu sebepten dolayı da yolda kalanların yanına kurtarmaya gittiklerini söyledi.

“ÖNCELİKLE ŞUNLARA DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR!”

Uzun yola çıkmadan araçta oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyaran Ramazan Kahraman, “Bilinçli vatandaşlar tatile çıkmadan önce tamire geliyor, servis bakımlarını, rutin bakımlarını yaptırıyor. Böylelikle oluşabilecek büyük sorunlara karşı önlemini almış oluyorlar. Uzun yola giden vatandaşlarımızın öncelikle şunlara dikkat etmesi gerekiyor; aracın yağını suyunu filtrelerini kontrol etmeliler, yola çıkmadan önce aracın emniyet kemerleri kontrol edilmeli ve sağlam, çalışır durumda olduğundan emin olunmalılar. Mevcut lastiklerin ve yedek lastiğin durumunu kontrol etmeleri gerekiyor. Aracın ön düzen ayarları doğru olsa bile kontrol edilmesi gerekiyor. Araçta ilk yardım çantası olduğundan emin olmaları lazım. Fren balataları, diskleri ve fren merkezleri kontrol edilmeli. Motor ve şanzıman yağlarının kontrolleri yapılmalı. Araç LPG’li ise sistemin ayarları ve kontrolleri yapılmalı” diye konuştu.

“BUNU ÖNEMLE VURGULUYORUZ”

Ramazan Kahraman, konuşmasının devamında; “Vatandaşların araçlarını illaki arızalı olduğu durumlar da tamire getirmesi değil de rutin bakımların, kontrollerinin yapılması için arızadan önce tamire getirmeleri gerekiyor. Bunu önemle vurguluyoruz. Dolayısıyla bu da müşteriden alınan fiyatın artmasına sebep oluyor. İşçilikte alınan para az parçada alınan para pahalı” dedi.

“SON GÜNE BIRAKMAYIN!”

İşlerini son güne bırakan vatandaşları uyaran Kahraman, “Vatandaşlar tamir ve bakım içinde aynı şekilde son güne bırakacakları için yoğunluk oluşacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı ve pandemi sürecini anlattı: “Pandemi döneminde sokağa çıkma yasağının başlamasıyla birlikte iş yerlerimize araç geliş gidişleri komple kesilmişti. Şu an kısmen açılmış durumda ve bayram tatiliyle birlikte insanlar şu anda yoğun bir şekilde iş yerlerimize geliyor, bakım ve araçlarının kontrollerini yaptırıyorlar.”

(Haber: Mesut Benli)

Editör: Mahmut Beyaz