Ramazan ayının bitmesine kısa bir süre kalan vatandaşlar misafirlerine ikram etmek için şeker, çikolata alma telaşına düştü. Bayrama yakın eksikleri tamamlamak için çarşının yolunu tutan vatandaşlar ise şekercilere ilgileri bir hayli büyük. Türlü türlü şeker ve çikolataları raflara dizen esnaf Ali Rıza Korkut ise şeker tadında bir bayram geçirmeyi temenni ediyor.

45 yıldır şekercilik sektöründe çalışan Kahramanmaraş esnaflarından Ali Rıza Korkut , “Ramazan bayramın yaklaşmasıyla birlikte tezgâhlarda yerini alan şekerlere vatandaşların ilgisi bir hayli büyük. Şuana kadar satışlardan bir hayli memnunuz. Fiyatları ucuz bulanda var pahalı bulanda var. Şeker fiyatları 10 liradan başlıyor.Geçen seneye oranla satışlar bu sene daha fazla. Geçen sene biraz durgundu. Bu sene ise beklediğimizden iyi satış yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Tabi geçen seneye göre fiyat artışları var. Bu fiyat artışları ise bu seneki satışlarımızı çok etkilemedi. Vatandaş bu satış fiyatlarından bir hayli memnun. Burada elimizden geldiğince müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Buradaki hareketlilik birçok esnafın yüzünü güldürdü ve Kapalıçarşı bugünlerde en kalabalık günlerini yaşıyor. Akşam saatlerine kadar bu kalabalık devam ediyor. Bizlerde esnaflar olarak müşterilerimize hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hem büyük arzumuz onların memnuniyeti ve Kaliteli ürünler sunmak ” şeklinde konuştu.

BAYRAMLAR İNSANLARA ZEHİR OLMASIN”

Her sokak aralığında şeker satıcıların olduğunu söyleyen Korkut, “Alakasız yerlerde şeker ve çikolatalar satılıyor. Bu yerlerden şeker alınmaz. 5-6 liraya şeker çikolata satılıyorlar. Devletin bunlara bir el atması lazım. İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı. Bayramlar insanlara zehir olmasın. Biran önce denetimler attırılmalı ve vatandaşlar her gördüğü yerden şeker ve çikolata almamalı. Hem kendi sağlıkları için her çocuklarının sağlıkları için hem de evlerine gelen misafirlerinin sağlıkları için aldıkları şeker ve çikolataları güvenli yerlerden almalarını tavsiye ediyorum. Merdiven altı yerlerden kesinlikle uzak dursunlar. Son kullanma tarihlerine ve fiyatlarına mutlaka baksınlar. Fiyatlar düştükçe şekerlerin kalitesi de düşmektedir” dedi.

Haber: Fazilet Çomruk


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz