Onikişubat İlçesinde bulunan Kalekaya Ortaöğretim Okulu’nun idareci ve öğretmenlerinin davetleri üzerine, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı’nın katılımıyla öğrencilerine yönelik kariyer günü etkinliği düzenlendi.

7 ve 8’inci sınıflara ziyaretlerde bulunarak öğrencilerle bir araya gelen Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, öğrencilere seçecekleri meslekler ve kariyer planlamalarına ilişkin bilgiler verdi. Ayrıca yasama, yürütme ve yargı organlarını tanıtarak adalet ve hukuk kavramları başta olmak üzere Hukuk Fakültesi mezunlarının seçebilecekleri kaymakamlık, avukatlık, noterlik, hâkim ve Cumhuriyet Savcılığı mesleklerine ilişkin bilgiler vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrencilere seçecekleri meslek kadar işini düzgün yapan ve çevresine faydalı, iyi bir insan olmanın da öneminden bahseden Başsavcı Yazıcı, temel insani değerlerin korunmasının milli birlik ve kardeşliğin oluşmasına katkı sağladığını belirterek, tüm öğrencilere vatana, millete ve devlete faydalı iyi bir insan olarak gelecekte icra edecekleri her türlü meslekte başarılar dilediğini belirtti.

Yazıcı, “Yarınlarımızın umudu olan öğrencilerimizin eğitim, öğretim ve kariyer yaşamlarına katkı sağlaması ümidiyle başarılarının devamını diliyorum” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz