Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Elbistan ilçesine giden Başkan Erkoç'un ziyaretinde ilk durağı Karaoğlanoğlu meydanındaki "evet" bürosu oldu. "Evet" bürosunda vatandaşlara ilçeye yapılan ve proje aşamasında olan yatırımlardan bahseden Başkan Erkoç,16 Nisanda yapılacak olan referandumun Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu ifade etti. Başkan Erkoç yaptığı konuşmada sözlerine şu şekilde devam etti:" 2001 yılında koalisyonlarla Türkiye iflas etti vatandaşlarımız fakirleşti. Parlamenter yönetim sisteminden çıkan krizler ile Türkiye'yi hep fakirleşti. En sonunda 7 Haziran seçimlerinde bunu yaşadık. 6 haziran 2015 günü Türkiye'de güçlü bir hükümet vardı ertesi sabah seçim oldu ve Ülkede bir belirsizlik vardı çünkü koalisyon göründü. Kahramanmaraş'ta Güneş Evler diye bir projemiz vardı banka ile 0,64 oranında faiz anlaştık seçimden sonra faizler 0,74 oldu bankayı arayıp nedenini sorduğumda koalisyon göründüğünü söylediler bana bu yıllardır böyle oldu koalisyonlar Türkiye'yi hep felakete götürmüştür. Vatandaşlarımız bu önümüzdeki son günleri iyi değerlendirmeli kapı kapı gezmeli bir daha Türkiye kötü olaylar yaşamasın fakirleşmesin diye tek tek kapı kapı gezmemiz lazım.”

"ELBİSTAN İLÇEMİZE 500 KİLOMETRE YOL YAPTIK"

İlçeye yapılan yatırımlar hakkında konuşan Erkoç sözlerine şu şekilde devam etti:" Elbistan İlçemizde yaklaşık olarak 500 km yol yaptık. Otobüs ulaşımını en modern hale getirdik. Büyükşehirde olması gereken herşey Elbistan ilçemizde var artık. Bir çok alanda hizmetlerimiz devam ediyor Elbistanımızı modern bir hale getirmeye çalışıyoruz. Ebistan’ımızın sorunları ile ilgileniyoruz. İlçemizdeki altyapı ve yol sorunları konusunda da büyük özen gösteriyoruz. Kırsal ve ana grup yollarımızda da asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Elbistan merkezimizde asfalt sezonunu açtık yaklaşık 500 km sıcak asfalt ve stabilize yol yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Sorumluluk alanımızda olan caddelerimizi de artırdık. Bunların yanında birçok altyapı çalışmalarımız var ve çok hızlı bir şekilde devam etmekte bir yandan mezarlık hizmetlerini ilçenin geneline yaydık mezarlıklarımızın bakım ve onarımlarını yapıyoruz. Park ve bahçe olarak ilçe genelinde de ekiplerimiz hızla çalışıyor.

"ELBİSTAN İLÇESİNE SARIMAĞRA-AKDERE BÖLGESİNDEN İÇME SUYU GETİRİLECEK"

Elbistan’ımızda geçen yıl içme suyuyla ilgili bir problem yaşadık bir kaza oldu ve hepimiz çok üzüldü. Bizler Elbistan’ın içme suyu problemini çözmek için 2015 yılında Sarımağra-Akdere bölgesinden ilçeye içme suyu getirmek üzere DSİ ile bir protokol yaptık DSİ bu inşaat sürecini yapacak bizlerde 30 yılda kendilerine parasını ödeyeceğiz. 2018 yılının başında bu projeyi bitirmek için çok çalışacağız. Elbistan’ımıza doğal kaynak suyu gelecek hem de su yüksekten cazibeyle geldiği için yüksek katlı binalara çok rahat çıkacak böylelikle elektrik tasarrufunda bulunacağız. B planı olarak şu anki içme suyu tesisimiz 2010 yılında yapılmış bölgedeki en yeni tesis olarak görünüyor ama tesiste arıza çıktı. Bu arızayı çözdük hamdolsun günde 10 defa test yapılmakta bizler bu suyu da yine tutacağız. İlçenin kanalizasyon sorunları ile ilgilide ekipler büyük bir temizlik yaptı 2017 yılı içerisinde de bu tesisi kısım kısım değiştireceğiz. Atık su arıtma tesisi ile ilgili olarak ta Avrupa birliği heyeti ile de ortak bir proje yürütüyoruz. Şu an Türkiye’de ki en öndeki projelerden biri Elbistan Atık Su Arıtma Tesisi çünkü Ceyhan nehri sadece Elbistan’da değil başka illerde de içme suyu kaynağı olarak kullanıyor.” Başkan Erkoç "evet" bürosundaki konuşmasının ardından ilçedeki esnafları gezerek sorunlarını yakından dinledi. Düzenlenen esnaf ziyareti sırasında Başkan Erkoç'a esnaflar sorunlarını ve taleplerini söyleme fırsatı buldu.

Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz