Saha çalışmalarına hız kesmeden devam ederek tüm hemşerisinin kalbine dokunmayı hedefleyen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere kentin metropol ilçesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkoğlu’na ziyaret gerçekleştirdi. Milletvekili Aycan, ziyaretleri sırasında ilk olarak çalışmalarını yakinen takip ettiği ve başarılı bulduğu Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ile bir araya geldi. Ardından Aycan, Türkoğlu Belediyesi tarafından organize edilen Muhtarlarla İstişare toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Aycan, Türkoğlu’nun Kahramanmaraş’ın kalkınması açısından örnek bir ilçe olduğunu belirtti. Aycan, daha sonra Türkoğlu Meslek Yüksek Okulu ile Şekeroba Millet Bahçesi ve Karapınar Su Parkını gezerek ziyaretini noktaladı.

“BUNU REKLAM YAPMAK İÇİN SÖYLEMİYORUM”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türkoğlu’nu ben yakından takip ediyorum Cumhur ittifakı olarak Belediye Başkanımız Osman Okumuş’un çalışmalarını çok takdir ediyoruz. Tabii hepimiz seçilmiş insanlarız. Ben vekilim, Osman Okumuş Belediye Başkanı, sizler muhtarsınız. Buraya seçilirken hepimizin derdi hizmet etmek. Milletvekilliğimde 3 yılı geride bıraktım. Vekillikte 5 yıllık ömrümüz var ve bu süre hiçbir şey yapsanız da yapmasanız da geçiyor. Bu ömür boyu sürecek bir şey değil önemli olan hizmet etmek. Yani bunun seçildik. Oturup ta keyif sürmek için seçilmedik. Sizde öyle biz de öyle. Önemli olan ilçemize, ilimize, ülkemize hizmet etmek; o zaman anlamlı, o zaman değerli. Türkoğlu’un da hakikaten gözle görülür bir değişim var. Bunu reklam yapmak için söylemiyorum.

“EKONOMİK ANLAMDA SIKINTILARIMIZ VAR”

 Türkoğlu’nda bir şeyler yapılıyor bununla gurur duyuyorum bir de Afşin’de bir hareketlilik var onun dışında biraz sıkıntılarımız var tabii. Elbistan’da çok ciddi sıkıntılarımız var. Elbistan geriye gidiyor. Aynı zamanda şehrimiz de geriye gidiyor. Şu anlamda geriye gidiyor: nüfusumuz azalıyor, göç veriyoruz. Yani istihdam sağlayamıyoruz, büyüyemiyoruz, sıkıştık. Sanayi olarak evet sıkıntılarımız var, daha çok büyümemiz lazım. İstihdam oluşturmamız, üretimi artırmamız lazım. Şehir olarak en büyük sıkıntımız ticareti bilmiyoruz. Ticaret yok, tüccarımız yok, turizm hiç yok. Sanayileştik biraz. Ekonomik anlamda sıkıntılarımız var. 2020 yılında 20 bin nüfusumuz azaldı bu ciddi bir sorun. Nüfusumuz artması yerine azalıyor. İhracatımız artıyor tabii ki büyüme anlamında ihracatta artış var ama genel şehir kalkınması açısından baktığımızda bir sıkıntımız var.

“ORGANİZE SANAYİ KURMAK HAKİKATEN ÇOK ÖNEMLİ”

Şehrimizin kalkınmasını istiyoruz o yönden Türkoğlu hakikaten örnek bir ilçe. Osman Okumuş önemli bir adım attı ve buraya Organize Sanayi Bölgesini kurdu. Organize Sanayi kurmak hakikaten çok önemli. Kahramanmaraş merkezden sonra ilçelerde tek Organize Sanayi olan yer Türkoğlu. Bu da artır bir şey. Elbistan büyük bir yer, sermayesi de var ama hala kuramadı.”

“SEFER AYCAN İLÇEMİZİ VE BİZLERİ ÇOK SEVİYOR”

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, ise şu ifadelere yer verdi: “Kıymetli Milletvekilimiz Sefer Aycan ilçemizi ve bizleri çok seviyor, biz de kendilerini seviyoruz. Bugünde siz muhtarlarla istişare etmek için ilçemizde bulunuyorlar. Her zaman muhtarlarımızla belediye başkanlarımızın et tırnak olduğunu dile getiriyoruz. Bizim hem bütçemiz, hem imkanlarımız, hem gücümüz var muhtarların da köylerde, mahallelerde yanı kılcal damarlarımızda gücünü bizle birleştirerek Türkoğlu’muzu en güzel şekilde yönetmek için hizmetleri de en çok alabilmek için elimizden gelen gayreti siz muhtarlarla gösteriyoruz. Muhtarlarımızın en çok karşılaştığı sorun olan yolla ilgili sorunları çözüyoruz. Yol için bundan sonraki süreçte 5 milyon bütçe ayırdık. Şu anda 6 tane mahallemizde yolla ilgili çalışma yapılıyor, önümüzdeki baharla birlikte bu yol işini bitirmemiz gerekiyor. Birçok mahallemizde bitti şu anki devam eden çalışmalarla da sizin sıkıntılarınızı çözeceğiz. Ondan sonra halı sahalar, taziye evleri ve parkları eksik olan mahallelerimize inşallah bunu gidereceğiz. Sizleri 2024 seçimlerine giderken halk nezdinde mahcup etmeyeceğiz. Onun için bire bir çalışmamız gerekiyor. Belediyecilik ve muhtarlık bire bir çalışma gerektiriyor. Tabii bizim bağlı bulunduğumuz bir partimiz var ama muhtarların tabanda partisi özelde var ama kamuda yok. Yani siz özel gayretlerinizle, özel maharetlerinizle muhtarlığı kazanıyorsunuz. Bu konuda size kimse bir şey diyemez. Diyen de muhtarlığa aday olur bileğinin gücüyle kazanır.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz