Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, ilçede 100 dönümlük alana yapılan beş katlı,7 bin 500 metre kare çapındaki Meslek Yüksek Okulu'nun inşaatında incelemelerde bulundu.

Türkoğlu ilçesinin, Ceceli mahallesi mevkiine yapılan Meslek Yüksek Okulu ilçenin gelişmesine de büyük katkı sağlayacak. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş konuşmasında, “Sanayileşen ve her gün gelişen ilçemizde eğitim alanında da çok güzel yatırımlar yapıyoruz. Türkoğlu'muzu Akdeniz'in incisi yapmaya adayız. Bu vesile ile gecemizi gündüzümüze katmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
'100 DÖNÜMLÜK ALANA KURULUYOR'
Başkan Okumuş, “Bulunduğumuz alan 100 dönümlük bir alan, 5 katlı olup 7 bin 500 metrekare olacaktır.ilk aşamada Eylül ayı itibarı ile 150 öğrencimiz eğitim görecektir ama önümüzdeki yıllarda bu sayı daha da artacak.Sanayileşen bir ilçede,Lojistik olsun,OSB olsun ve Ceza evi kompleksi olsun bu alanlarda öğrenci ihtiyacını karşılamak adına İnfaz koruma okulu,tekstil,lojistik,muhasebe okulu alanlarında da buraya meslek yüksek okulunun birim dalları açılacak” ifadelerini kullandı.
'TÜRKİYE'DE 3. İSLAMI BİRİMLER PROGRAMI AÇILIYOR'
Konuşmasının devamında Başkan Okumuş, şu ifadelere yer verdi: “Şuan ki binanın ön tarafı, iş makinalarının çalıştığı alana ise Türkiye'de 3.İslami Birimler Programı,Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesine bağlı olarak yapılacak.Temeline bugün yarın itibarı ile başlayacağız ve bir yıl içerisinde de bitireceğiz.Bu kompleks içerisinde öğrenci yurtları,öğretim görevlilerinin lojmanlar ve binalar bulunacaktır.”
'2 BİN ÖĞRENCİ AĞIRLANACAK'
Okumuş, “Türkoğlu belediyesi olarak, peyzaj ve çevre düzenlemesini de biz karşılıyoruz,geri kalan çalışmaları ise yaklaşık 20 trilyona yakın, yeni para ile 20 milyonluk yatırımı,Türkoğlu Kaymakamımız Serdar Kartal ve Türkoğlu Belediyesi olarak birlikte iş adamlarımızın yardımı ile yaptırmaktayız.Bu binayı yaptırıp KSÜ'ye burayı hibe edeciğiz. Önümüzdeki 2-3 yıllık sürede ilçemiz yaklaşık 2 bin-2 bin 500 öğrencimizi ağırlayacak. İlçemiz sanayide, lojistikte olduğu gibi eğitimde de yükselişe geçmiş durumdayız. Ben bu inşatta emeği geçen ustalarıma,özellikle beraber çalıştığımız saygı değer ilçe Kaymakamımız Sn. Serdar Kartal'a,burayı dernek marifeti ile yapan değerli Fatih Bozdoğan hocama,İslami ilim yayma cemiyeti Türkoğlu şubesi Ali Gök'e ve Erol Tansel ağabeyimin de yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz