Bundan 7 yıl önce Mart 2014 yerel seçimlerinde Kahramanmaraş’ın büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte oluşan iki merkez ilçeden biri olan Dulkadiroğlu’nun belediye başkan adayı olan ve halkın teveccühü ile başkan seçilen Necati Okay, geride bırakılan sürede yaptığı hizmetlerle halkının teveccühüne mazhar olmayı başardı. Henüz yeni kurulan bir ilçe olmasına rağmen cumhuriyet tarihinde gerçekleşmeyen proje ve yatırımları hızla hayata geçiren Başkan Okay, 7 yılda Dulkadiroğlu’nun çehresini değiştirdi. Teknik ve fiziki belediyeciliğin yanı sıra sosyal belediyecilik alanında da vatandaşlarına umut olan Dulkadiroğlu Belediyesi, Başkan Necati Okay’ın öncülüğünde ilçenin ufkunu genişletmeyi sürdürüyor.

HEYECAN BAHÇESİ AÇILDI

Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Yeşiltepe mahallesinde yapımı tamamlanan Extrem spor alanı Heyecan Bahçesi hizmete açıldı.



Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın gençlere yönelik önemli projelerinden biri olan Heyecan Bahçesi, geniş bir protokol katılımıyla hizmete açıldı. Açılış programında konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, gençlere farklı ve güzel bir hizmet kazandırdıklarını vurguladı. Yedikuyular yolu üzerinde Yeşiltepe mahallesinde bulunan yaklaşık 50 dönümlük araziyi Extrem spor alanlarıyla donattıklarını dile getiren Başkan Okay, şunları aktardı: “Öncelikle bugün burada açılışımıza katılan tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. İlçemiz genlerinin ve ailelerinin hoşça vakit geçirebileceği bir alanı tamamlayarak hizmete sunduk. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. İnşallah burada güzel vakit geçirirler. Şehrimize ve ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”



GENÇLERİN ENERJİLERİNİ ATACAKLARI GÜZEL BİR MEKAN OLMUŞ

Açılış etkinliğine katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, gençlerin heyecan bahçesinde güzel vakit geçirmelerini temenni etti. Ünal, yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Sosyal belediyecilik anlayışıyla belediyelerimiz güzel çalışmalara imza atmaktalar. Bu çalışmalardan biri olan Heyecan Bahçesi’nin açılışını gerçekleştirdik. Gençlerimizin burada güzel vakit geçirmelerini temenni ediyorum. Bu güzel doğanın içerisinde güzel bir hizmet olmuş. Kahramanmaraş’a hayırlı ve uğurlu olsun.”


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’de bir konuşma yaparak tesisin hayırlı olmasını diledi. 
Programa; Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Ak Parti Kahramanmaraş İl Koordinatörü Muhammed Abdullah Özer, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Ak Parti Kahramanmaraş il Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Kadir Okatan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş,  Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.   

TÜRKİYE’DE BİR İLK
KAMU KÜLLİYESİ HİZMETİNİZDE

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın ortaya koyduğu önemli projelerden olan Kamu Külliyesi Projesi’nde sona gelindi. Dulkadiroğlu Belediye Hizmet Binası’nın hizmete başladığı külliye alanında, Dulkadiroğlu Kaymakamlığı ve bağlı müdürlüklerde faaliyetlerine başladı.



Dulkadiroğlu ilçesinin kamu hizmetlerinin daha kolay ve kaliteli sağlanması amacıyla Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay tarafından projelendirilen Dulkadiroğlu Kamu Külliyesi’nde hizmet süreci başladı. Belediye Hizmet Binaları, Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binalarının tamamlandığı külliye alanında, Belediye Hizmet Binaları ve Kaymakamlık binası hizmet vermeye başladı.
İlçenin sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesine de büyük katkı sağlayacağı ön görülen Kamu Külliyesi yerleşkesinde, yeni ticari alanların oluşması da hedefleniyor.


DULKADİROĞLU’NUN YENİ MERKEZİ BU ALANDIR
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Külliye Projesinin ilçenin merkezini şekillendirdiğini söyledi. Başkan Okay, konuyla ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Göreve geldiğimiz gün ilçemizin hem sosyal hem de ekonomik anlamda kalkınması için büyük projeler yapacağımızı söylemiştik. Bu çalışmaların başında da önceliğimiz kamu hizmetlerinin bir noktada sağlanması ve yeni bir ilçe merkezi oluşmasıdır. Bunu sağlamak için de Kamu Külliyesi projesini geliştirdik. Şuanda hizmet binalarının tamamlandığı kamu külliyesi faaliyete başladı. Külliyenin bulunduğu alan yeni Trabzon Caddesi olmaya adaydır. Bu bölge külliyenin sağladığı ekonomik kalkınmayla daha da gelişecek ve büyüyecektir.”
KAMU HİZMETLERİ KOLAYLAŞACAK
Kamu hizmetlerinin daha kolay ve kaliteli sağlanacağını aktaran Başkan Okay, şunları aktardı: “Kamu Külliyesi ile vatandaşımızın kamu hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırıyoruz. İlçemiz içerisinde dağınık bir yapısı olan kamu kurumlarını külliye alanında bir araya getirdik. Örneğin hem belediyede hem de kaymakamlıkta işi olan bir vatandaşımız, işini daha kolay ve hızlı bir şekilde yapacaktır. Bunun yanı sıra akıllı bina sistemleriyle de kamu hizmetleri daha kaliteli hale getirilmiştir. Vatandaşlarımızın otopark sorunu yaşamadan, daha ferah ve hızlı bir şekilde bu alandan faydalanacağını belirtmek istiyorum.”


DAHA MODERN VE KALİTELİ HİZMET SUNUYORUZ
Dulkadiroğlu Belediye Hizmet Binası’nın hizmete başladığını aktaran Başkan Okay, “Belediye hizmet binalarımızı külliyeye taşıdık. Şuanda vatandaşlarımıza bu alanda hizmet vermeye başladık. Vatandaşlarımızın kaliteli hizmet alması adına hizmet binamız içerisinde ne gerekiyorsa yaptık. Ayrıca vatandaşlarımız için ferah ve güzel bekleme alanları yaptık. Yine külliye alanı içerisinde özel yeşil alanlar oluşturarak vatandaşlarımızın nefes alacağı alanları oluşturduk. Vatandaşlarımızın belediyecilik hizmetlerine kolay ulaşabilmesi adına her türlü detayı külliye içerisinde düşündük. Ben tüm vatandaşlarımızın alanımızı ziyaret etmesini ve bu güzel alanda vakit geçirmelerini tavsiye ediyorum.”
İLÇE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
Külliye alanının ekonomiye olan katkılarını da aktaran Başkan Okay, “Külliye alanımız ilçemize ekonomik de bir katkı sağlıyor. Şuanda bulunduğu alanda vatandaşlarımız emlak açısından çok önemli kazanımlar elde etti. Ayrıca bu alanda oluşacak olan ticari alanlarda çok büyük katkı sağlayacak. İlçemizin yeni bir çarşısı ve ticaret alanı oluşacak. Ben külliyenin daha çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. İnşallah Dulkadiroğlu ilçemizi daha güzel yarınlara taşıyacağız. 

KAHRAMANMARAŞ’IN MUTFAK KÜLTÜRÜ BU MÜZEDE YAŞIYOR

Kahramanmaraş’ın mutfak kültürünü gelecek nesillere aktaran Dulkadiroğlu Belediyesi Mutfak Müzesi, Kahramanmaraş Turizmine de çok büyük katkılar sağlıyor.

Pandemi öncesinde yerli ve yabancı turistlerin uğrak merkezi haline gelen Dulkadiroğlu Belediyesi Mutfak Müzesi, pandemi kuralları çerçevesinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Mutfak Müzesi’nin Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürü için önemli olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Necati Okay, konuyla ilgili bir konuşma yaptı.
Başkan Okay, tarihi konak restorasyon projelerinin ilki olan Mutfak Müzesi’nin Kahramanmaraş’ta en çok ziyaret edilen tarihi alanlardan olduğunu söyledi.
Kahramanmaraş’ın turizmde alternatif bir alana kavuştuğunu aktaran Başkan Okay, şunları aktardı: “Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizin gelişmesi ve kalkınması adına birçok projeye imza attık. Bu projelerin başında da turizm konusu gelmektedir. Turizmi geliştirmek adına da ilçemizin tarihi ve kültürel değerlerini gün yüzüne çıkarmaya karar verdik. Mutfak Müzesi projemizde bu şekilde ortaya çıktı. İlçemizde bulunan tarihi konakların restore edilmesi ile ilgili çalışmalara başladık. İlk restore ettiğimiz konağımızı da mutfak müzesi olarak faaliyete geçirdik. Bu müzemiz çok büyük ilgi gördü. Pandemi sürecinden önce yoğun bir ziyaret söz konusuydu. Ancak şuanda pandemi kurallarının imkan verdiği ölçüde mutfak müzemiz ziyaret edilmektedir. Kahramanmaraş’ın mutfak kültürünü yaşatan bu konağımızın ziyaret edilmesini tavsiye ediyorum.” 

Editör: Mahmut Beyaz