Sosyal ve kültürel belediyecilikte önemli çalışmalara imza atan ve eğitimi her alanda destekleyen Dulkadiroğlu Belediyesi, 15 Şubat’ta ilçenin kırsal mahallelerinde yüz yüze eğitime başlayan okullara yardımını sürdürüyor. Bu kapsamda Başkan Necati Okay, beraberinde Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt ile Sarıkaya İlkokulu’nu ziyaret etti. Okul girişinde öğrenciler Başkan Okay’ı Türk bayraklarıyla karşıladı. Yüz yüze eğitimin başladığı okuldaki ders işlenen sınıflara giren Başkan Okay, öğrencilere hem başarılar diledi hem de kırtasiyelik ürünler hediye etti.

“YÜZ YÜZE EĞİTİMİN SORUNSUZ YAPILMASI SEVİNDİRİCİ”
Ziyarete ilişkin konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, “Pandemi tüm sosyal faaliyetlerimizi etkilediği gibi eğitimimizi de etkiledi. Belirli kurallar çerçevesinde eğitim süreçleri devam etmekteydi fakat 15 gün önce yüz yüze eğitim köy okulları öncelikli olarak başladı. Bugün de 15 günden bu yana yüz yüze eğitim yapan Sarıkaya İlköğretim Okulu’nda ki öğrencilerimizi ziyaret ettik. Öğrencilerimize kırtasiye yardımlarında bulunduk. İnşallah gençlerimiz pandemi ortamında ki eksikliklerini yüz yüze eğitimde gidereceklerdir. Şu anda sorunsuz bir şekilde yüz yüze yapılması da bizi sevindirdi. Okullarımızın fiziki standartları gayet güzel. İnşallah öğrencilerimiz de sıkı çalışarak pandeminin verdiği olumsuzluklardan çok kısa zamanda kurtulacaktır. Tüm öğrencilerimize Allah zihin açıklığı versin diyerek, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“YÜZ YÜZE EĞİTİMİN HEYECANINI PAYLAŞMAK İÇİN BURADAYIZ”
Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt, şöyle konuştu: “15 Şubat itibariyle köy okullarımızda, seyrek nüfuslu mahallelerimizde eğitim öğretime tam zamanlı olarak başladık. İnşallah 1 Mart itibariyle şehir merkezimizde eğitim-öğretime yüz yüze başlamış olacağız. Bugün değerli başkanımızla Sarıkaya İlkokulu’nda çocuklarımızın yeniden okula dönüşünü, yüz yüze eğitime başlayışını ve onların heyecanını paylaşmak için buradayız. Değerli başkanımıza katkıları için teşekkür ediyoruz. Öğretmen arkadaşlarımıza ve çocuklarımıza yüz yüze eğitim sürecinde başarılar diliyoruz.” 

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz