Özellikle eğitime verdiği destekle fark yaratan Hanefi Mahçiçek öncülüğündeki Onikişubat Belediyesi, kültürel anlamdaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kahramanmaraşlı yazarlara verdiği önemi her fırsatta gösteren Onikişubat Belediyesi, hem eğitici kitapların basılması hem de basılan kitapların özellikle gençlere ulaştırılması noktasında çalışmalarını sürdürürken, Okur-Yazar Buluşması adıyla yazarları direkt olarak okuyucularıyla buluşturuyor. Okur-Yazar Buluşması kapsamında bu kez ise kentin önemli yazarlarından biri olan Hacı Ali Özturan’ı okurlarıyla buluşturdu. Piazza Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen programda Hacı Ali Özturan kitaplarını okuyucuları için imzalarken, birebir okuyucularının soruları yanıtladı. Okur-Yazar Buluşması’na Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’de katıldı.

“YAZARLIK, ŞAİRLİK, KAHRAMANMARAŞ’TA EKOL OLMALI”

Okur-Yazar Buluşması’nda açıklamalarda bulunan Yazar Hacı Ali Özturan, Başkan Mahçiçek’e yazarlara verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, hakkının ödenemeyeceğini ifade etti. Özturan, “Bugün bir yıl ara ile Hanefi Mahçiçek’in himayelerinde ikinci defa imza gününde sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hanefi Başkan bildiğiniz üzere kültüre çok önem veren bir insandır. Gençlerimizin kültür düzeyine katkıda bulunmak için çaba harcayan, bizleri yönlendiren, bizleri devamlı sıkıştıran, gençlerin eğitimine, kentin kültürüne katkıda bulunmamız için bizleri zorlayan, bize yol gösteren bir başkanımız. Kendisine huzurunuzda teşekkürlerimi sunuyorum. Başkanımızın katkılarıyla şairler kenti olan Kahramanmaraş’ı birkaç basamak daha yukarı çıkarmak istiyoruz. Bizi yönlendirdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Bu minvalde Ankara, İstanbul gibi kentlerde aynı anda 10 tane romancı, 20 tane öykücü, 200 tane şair bulamazsınız. Kahramanmaraş bu açıdan toprağı verimli bir yer. o zaman biz bunu sürdürülebilir bir hale getirmeliyiz. Yazarlık, şairlik, Kahramanmaraş’ta ekol gibi sürdürülebilir hale gelmeli, tesadüfen yazar olmamalı insanlar” dedi.

“YAZ TAHTAYA BİR DAHA”

Başkan Hanefi Mahçiçek ise Kahramanmaraş’ta eğitim ve kültürül çalışmalarla destek vermeye  devam edeceklerini belirterek, Kahramanmaraş’ın değerlerini her alanda ortaya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Daha önce yazar Hacı Ali Özturan’a ait olan Kanla Madalya kitabının basımını gerçekleştirdiklerini, bu yılda 4 kitap basımı ile edebiyat dünyasına zenginlik kattıklarını ifade eden Başkan Mahçiçek, emeklerinden dolayı yazar Hacı Ali Özturan’a teşekkür etti. Başkan Mahçiçek eğitim alanında yeni bir projeden de bahsederek, öğrencilerin yazdığı eserleri tanıtmak amacıyla internet ağı üzerinden iletişim sağlanacak ‘Yaz Tahtaya Bir Daha’ adlı bir proje hayata geçireceklerini belirtti. Başkan Mahçiçek, “Kahramanmaraş bir kültür ve edebiyat kentidir. Daha açık ifadeyle 7 Güzel Adam’ın kenti. 7 Güzel Adamların Kahramanmaraş’ta sürekli olması lazım, devamını sağlamamız lazım. Bu bağlamda da yeni güzel adamların Kahramanmaraş’ta neşrü neva bulması için bu kabil eğitim ve kültür çalışmalarını destekleyeceğiz. Yakın bir zamanda kendilerinin de bizleri yönlendirmesiyle okullarımızda ‘Yaz Tahtaya Bir Daha’ diyerek çocuklarımızın yazdıklarını, başka arkadaşlarının okumasına vesile olacak, internet siteleri ve sistemleri kurmak için gayret ediyoruz. Yakın zamanda bu siteyi öğrencilerimizle buluşturmak için fiziki alanlar da yapmaya gayret edeceğiz. Kahramanmaraş’ın değerlerini her alanda ortaya çıkartacağız. Küçük de olsa bu konuda bir katkı sunarsak kendimizi mutlu hissedeceğiz” ifadelerini kullandı.

Puslu Anılar Çiçekçisi, Köroğlu, Maraş’ın Destansı Kurtuluşu ve Maraş’ın yöresel yemek tariflerinin bulunduğu yemek kitabını imzalayan yazara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz