İstanbul'dan sonra takı üretiminde ikinci sırada bulunan Kahramanmaraş'ta kuyumcu atölyelerinin bir araya geldiği 107 bin metrekarelik kapalı alana sahip Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi’nin resmi açılışı geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı toplu açılış töreniyle gerçekleştirilmişti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 350 milyon TL’lik yatırımı ve Kahramanmaraş Kuyumcular Odası’nın katkılarıyla yapımı tamamlanan merkezde 450 iş yeri faaliyet gösteriyor.  Yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayan sitede 800 araçlı konaklama, toplantı salonu, otopark, lokanta, market gibi iş yerleri bulunuyor. İçerisinde Ar-Ge yapılan ve modern tesisleri barındıran sitede gemoloji laboratuvarı ve darphane onaylı ayar evi de mevcut.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, resmi açılışı kısa bir süre önce gerçekleştirilen Altınşehir Küçük Sanayi Sitesi’ne ziyarette bulundu. Ziyarette Başkan Mahçiçek ve Kara’yı Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz karşıladı. Karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunulan ziyarette Başkan Öz, Altınşehir projesiyle ilgili Başkan Mahçiçek’e bilgi verdi. Başkan Mahçiçek ise Öz’e Expo 2023 projesinin detaylarını anlattı. Ziyaret çekilen toplu hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

MAHÇİÇEK: ALTINŞEHİR MUHTEŞEM BİR ESER
Ziyaret sonrası konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları söyledi: “Kuyumcular Odamızın girişimleri ile yapılmış olan bu mükemmel tesisi ziyaret etme fırsatımız oldu. Kendileriyle karşılıklı olarak sohbet etme imkânımız oldu. Kahramanmaraş güzel bir memleket. Ama eksiğimiz olan tanıtımdı. Bu vizyon projeler Kahramanmaraş’ımızın geleceğinde marka şehir olmasında, uluslararası alanda çok daha iyi bilinmesinde vesile olacak projelerdir. Kuyumcu esnafımız geçmişte çok olumsuz şartlarda çalışmalarına rağmen ülke düzeyinde kendi sektörlerinde ikinci sırada yer alıyorlardı. Şimdi ise gerçekten harika bir tesis oluşturmuşlar. İşte bu projeler artık Kahramanmaraşlı kuyumcu esnafı kardeşlerimizin dünya literatürüne girmelerini sağlayacak. Buralardaki ürünler artık ülke sınırlarını aşacak. Uluslararası alanda kendisini gösterecek. Hem Kahramanmaraş’ta istihdama sebep olacak hem de uluslararası pazarlarda kendini göstererek ülkemize çok ciddi olumlu katkılar sağlayacak. Bu eserin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

ÖZ: KAHRAMANMARAŞ’A DEĞER KATAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, şunları kaydetti: “Altınşehir Küçük Sanayi Sitesi’nin açılışı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Altınşehir bugün yüzde 100 doluluk oranıyla faaliyetlerine başladı. 107 bin metrekare kapalı alana sahip, yaklaşık 450 iş yerinin bulunduğu sitemizde şu anda 5 bin kişi istihdam ediliyor. Bugün Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek ve AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara Bey bizlere hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Kendilerine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda burada hem sitemiz hakkında genel bilgileri sunduk hem de Hanefi Başkanımız bize Expo 2023 ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bizde bu projenin içerisinde yer alabilmek için her zaman Hanefi Başkanımızın yanındayız. Kahramanmaraş hepimizin. Kahramanmaraş’a değer katan herkese çok teşekkür ediyorum.

KARA: ALTINŞEHİR KAHRAMANMARAŞ’I YÜKSELTECEK BİR PROJE
AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ise, “Kuyumcular Odası Başkanımız Mustafa Öz’e misafirperverliğinden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın açılışını yaptığı kısa adı ile Altınşehir olarak geçen 450 esnafımızla birlikte 5 bine yakın kişinin çalıştığı bir yerdeyiz. Altınşehir projesi çok önemli bir proje. Kahramanmaraş’ı bulunduğu yerin üstüne çıkaracak, kuyumculuk sektöründe dünyada söz sahibi olacak bir proje. Zaten Kahramanmaraş olarak kuyumculuk sektöründe ülkemizde ikinci sıradayız. İnşallah bunu daha da geliştirerek, teknolojik imkânları kullanma noktasında da gerekli altyapıyı sağlayarak oluşturdukları Altınşehir’den ötürü oda başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz