Barış Pınarı Harekatı’na destek vermek için Onikişubat Belediye Meclisi’ni olağanüstü toplayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, sonrasında ise basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Mahçiçek, bazı haber sitelerinde yer alan haberler sonrası gündeme ilişkin basın toplantısı düzenleyerek sert bir şekilde yanıt verdi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki makamında düzenlenen basın toplantısında zehir zemberek açıklamalarda bulunan Başkan Mahçiçek, EXPO 2023 projesine ilişkin yapılan haberlere ve yorumlara, “Kahramanmaraş’ta bir fitne çalışmaya başlamış. İnsanların onurlarıyla oynanmaya başlanmış, hizmet edenlerin önünün kesilmesi için gayret gösterilmeye başlanmış. Azdan az gider, çoktan da çok gider. Bizim alnımız açık. Eğer siyaset yapıyorsanız memleketin menfaati için yapacaksınız. Bize çamur atanlara artık fırsat vermeyeceğiz. Onların çamurlarını yüzlerine sıvayacağız” sözleriyle yanıt verdi. 

İşte Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in konuşmasının satır başları;

“BUGÜN ASKERİMİZİ DESTEKLEYEN BİR KARAR ALDIK”
“Onikişubat Belediye meclisini olağanüstü topladık, bütün arkadaşlarımızın katılımıyla ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu, onları desteklediğimizi, yazdığımız bir metinle kamuoyuna deklare ettik. ‘Küfür bir millettir’ diye bizde bir söz vardır, gerçekten de ordumuzun son yaptığı terörle mücadele kapsamında gördük ki küfür tek millet. 40 yıldan beri bebek demeden, çoluk çocuk demeden, sivil demeden öldüren hain bir yapı var karşımızda. Bu ülkenin çocuklarını, insanların öldürüyorlar. Biz ne zaman ki bu hain yapıya dur diyecek olsak o bizim karşımızda bir olan küfür milleti tekrar karşımıza çıkıyor. Bir haftadan bu yana ülkemizin güzel insanları milleti korumak, ülkesini savunmak için terörle mücadeleye düğüne gider gibi giden kahraman evlatlarımızın her zaman yanındayız İnşallah. Bu ülkeyi korumak kutsal ve o mücadeleye gitmek de eğer şehit olursa şehit, gazi olursa gazi anlayışıyla gidiyorlar. Bu milletin birer ferdi olduğumuz için hepimizin gurur duyması lazım. Bugün askerimizi destekleyen bir karar aldık. 

“HER ALANDA ÖNCÜ BİR BELEDİYE OLDUK”
Onikişubat Belediyesi hizmete başlayalı aşağı yukarı beş buçuk sene oldu. Bu beş buçuk sene zarfında Onikişubat Belediyesi rekorlar kırarak hizmet yaptı. Artık mütevazilik de yapmayalım. Bir belediye düşünün ki sadece fiziki çalışmalar için 313 milyon TL ve bütün yatırımlar için 739 milyon TL harcamış ve bunun 430 milyon TL’sini devletten almış, geri kalanını kendisi üretmiş. 350 milyon TL’yi kendisi üretmiş. Bundan beş buçuk sene evvel kırsal olup da sonradan mahalle statüsüne kavuşan yerlerimizde çocuklar naylon terliklerle çamurların içindeydi, okullara da öyle gidiyorlardı. Ama biz geçenlerde kırsaldaki mahallemizde oturuyorduk, eksiğimiz noksanımızı sorduk. Bir kardeşimiz, ‘Başkanım eksik olsa ne olur, sen bize kundura giymesini öğrettin. Sizden önce biz buralarda çamurun içinde çizmeyle yürüyemezdik’ dedi. Böyle bir belediye Onikişubat Belediyesi. Baktığınız zaman 450 bin nüfus bandında da her alanda önde ve öncü bir belediye Onikişubat Belediyesi. 

“AZDAN AZ GİDER, ÇOKTAN DA ÇOK GİDER”
Kahramanmaraş’ı marka yapacak, uluslararası alana taşıyacak, dünya literatürüne girdirecek bir proje kazandırmış Onikişubat Belediyesi. İzmir’in alamağını bir ilçe belediyesi almış. Toplantıya katılan 62 ülkenin tümünün oyunu olarak, bir tek karşı oy olmaksızın. Ama gelin görün ki, Kahramanmaraş’ta bir fitne çalışmaya başlamış. İnsanların onurlarıyla oynanmaya başlanmış, hizmet edenlerin önünün kesilmesi için gayret gösterilmeye başlanmış. Onikişubat Belediyesi’nin herşeyi açık. Her sene belediyenin yaptığı çalışmalar Sayıştay denetçileri ve İçişleri Bakanlığı’nın müfettişleri ile denetlenir. Son olarak da İçişleri Bakanlığı’nın müfettişleri 2014 yılından 2019’a kadar belediyemizde yapılan işleri denetlemiş. Yapılan işlerin hepsi denetimden geçmiş. Rekorlar kırarak hizmet etmeye çalışan bir belediyeye çamur atmaya çalışacaksınız. Diyeceksiniz ki Onikişubat Belediyesi’nde yolsuzluk varmış. Nerede varmış? Onikişubat Belediyesi’nin EKAP’ındaki bilgileri alacaksınız, onlara başka bir hüviyet vereceksiniz, ‘Onikişubat Belediyesi’nde yanlışlık oluyor’ diyeceksiniz. Bize soracaksınız, size doğrusunu söyleyeceğiz. Ama bizim üstümüze basarak bir yere gitmeye kimsenin çalışmaması lazım. Azdan az gider, çoktan da çok gider. Bizim alnımız açık. Bize iftira atanların hepsini Allah’a havale ediyorum. Hodri meydan diyorum, varsa bir şey gelsinler konuşalım. Ama artık bizim motivasyonumuzu bozmayın Allah’tan korkun. 

“BİZ BUNLARDAN KORKMAYIZ, BUGÜNE KADAR KORKMADIK”
Bir dünya projesi getireceksiniz, bunu yok etmeye çalışacaksınız böyle bir şey olmaz. Eğer siyaset yapıyorsanız memleketin menfaati için yapacaksınız. Memleketin menfaatinde bir araya geleceksiniz. Memleketi dünya markası yapacak bir projeyi yok etmek için gayret etmeyeceksiniz. Biz bunlardan korkmayız, bugüne kadar korkmadık. Hukuki yollarla hakkımızı ararız, arayacağız da. Bizim üstümüze basarak kimse kendine bir paye çıkarmasın. Bir fitne bizim üzerimizden işletilmesin. Buna müsaade etmeyeceğiz çünkü. Artık sabrın sonundayız, yeter dedik. Varsa bir bildiğiniz getirin konuşalım ama müfettişlerin yaptığı denetlemelerin yazılarına bakın ve bu teftişler sonunda sorun olmadığını görün. Neyi kötülüyorsunuz ya siz? Kime zarar vereceksiniz. 

“MESAFE ALMAK İSTİYORSAK, SİYASETÇİLERİN BİR ARADA OLMASI LAZIM”
Bu ülke bir yerde terörle mücadele ediyor, sen bu memlekete zarar vermek için hala başka şeyler konuşuyorsun. Allah’tan korkun. Bu memleketin mesafe almasını istiyorsak önce siyasetçilerin bir arada olması lazım. Siyasetçiler birbirinin üstüne basarak bir yere varamaz. Hiç vardığı da görülmemiştir. Bize yolsuzluk var diyenler ortaya çıkıp konuşmalı, bu belediyenin bütün hesapları ortada Allah’a şükürler olsun. Bir ihale var, onu da iptal etmişiz Allah bize yardım etmiş. Bu EXPO’yu yok edersiniz ne kazanacaksınız. Bu memlekete iki milyon insan gelecek, Kahramanmaraş dünya kenti olacak. Dünya kenti olduğunu dünyaya gösterecek. 

“BİZE ÇAMUR ATARAK BUNU ÖNLEYEMEYECEKLER”
Allah ömür verdiği sürece görev süremizi bu memlekete taş üzerine taş koymaya adayacağız. Bizden daha iyi yapan varsa gelsin buyursun diyeceğiz. Ben Kahramanmaraş’a 1999 yılında geldim ve partimiz kurulmadan yani herkesten önce vardım. O günden bu güne de Allah için bu memlekete hizmet ediyorum. Bu memlekette benim emeğim var bunu Allah biliyor inkar eden de etsin. Bize çamur atanlara artık fırsat vermeyeceğiz. Onların çamurlarını yüzlerine sıvayacağız. Her yanlış, her kötülük ve her iftira kişinin kendisine aittir. Kalan 4 buçuk senelik görev süremizde bu memleketi marka şehir yapacağız. Kahramanmaraş’ı marka şehir yapacağız, bilsinler ki bize çamur atarak bunu önleyemeyecekler. Bizi korkutamazlar, bizi yıldıramazlar. Bu memleketi marka şehir yapacaksak, ve EXPO gibi bir projeyi Kahramanmaraş’a taşımışsak bu projenin dünya literatürüne  yayılmasında, tanıtılmasında hepimize sorumluluk düşüyor. Kahramanmaraş’ın yakalayabileceği başka bir proje yok eğer varsa siz getirin onun üzerinde çalışalım. Türkiye’de bunu bir Antalya almış bir Kahramanmaraş aldı. 19 tane ülke şehrimize geleceğini söyledi ve bu ülkelerin sayısı önümüzdeki senelerde 40 ila 50’ye yükselecek. Bu memlekete 2 milyon insan geldiği zaman nereye koyacaksınız, nasıl taşıyacaksınız bunları konuşmamız lazım. Yürüyen atın başına vuracaksınız, yok öyle bir şey bu at yürüyecek. Yaptığı işin gazetecilik olması gerektiğini bilen insanlarla yola gideceğiz iftira ile değil.” 
Mahçiçek, sonrasında ise basın mensuplarını sorularını yanıtlayarak, hatıra fotoğrafı çektirdi. 


(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz