Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli Kahramanmaraş temasları öncesi Onikişubat İlçesi muhtarları ile kritik bir toplantı gerçekleştirildi. Bisiklet Yolu ve Yürüyüş Parkurunda gerçekleştirilen kahvaltı programına; Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ve yönetimi ile muhtarlar katıldı. Programda konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş’ın dünya liderini ağırlayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kahramanmaraş’ı sevdiğini belirten Başkan Mahçiçek, AK Parti’nin kuruluş çalışmalarının Kahramanmaraş’tan başladığını vurguladı.

MAHÇİÇEK: O BUGÜN BİR DÜNYA LİDERİ
Başkan Mahçiçek, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Biraz önce AK Parti nereden nereye geldi diye düşündüm. Yıl 2001 o zaman daha parti yok. Ama cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş’ta. Denilebilir ki kuruluş çalışmaları Kahramanmaraş’tan başlatıldı. Yeşilgöz’de henüz parti yokken on binlerce arkadaşımız cumhurbaşkanımızı karşıladı. Bugünde aynı heyecanla aynı gayretle aynı aşkla karşılayacağız. Biliyoruz ki o bizim Kahramanmaraş’ımızı sever. Sevmesinin en büyük göstergesini ilk çalışmayı başlatması. Dolayısıyla o bugün bir dünya lideri. Bu ülkenin hepimizin geleceğinin daha iyi olması için bugüne kadar bizi teslim alanlara fırsat vermemek için bütün gayreti ile çalışıyor. 196 ülkenin devlet başkanlarının yüzüne karşı sizin düzenininiz sizin sisteminiz adaletsiz diyebilen bir lider. Bizimkiler geçmişte korkusundan yerinden kalkamazlardı. Amerika’nın başkanı ile rahmetli Ecevit’in yan yana fotoğrafını gördünüz mü? Clinton oturuyor, rahmetli Ecevit ayakta o bir şey söyler mi diye onu bekliyor. Şimdi daha farklı? Şimdi onların yüzüne karşı sizin düzeniniz yanlış diyor.

MAHÇİÇEK: FİTNEYE HAİNLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ
2 yıl önce Boyalı Mahallesi’ne gitmiştik. Eski muhtarımız bizi zorla evine götürdü. Bizim geçmişte ona bir kibarlığımız olmuş. Bana, ‘Başkanımız kışın zahiremiz biter. Bir merkep odun yükleriz. Akşamdan çıkarız sabaha kadar Kahramanmaraş’a varıp o odunu satabilirsek eve yağ tuz bir şeyler alır geliriz’ diyor. Geçmiş böyleydi. Şimdi en ücra mahallemizde her evin önünde bir araba var. Bizim yapacağımız şey fitneye hainlere fırsat vermemek. Şu anda 126 ülke IMF’nin kapısında kredi bekliyor. Ama Türkiye oralarda değil. Artık bizi teslim alamıyorlar.”

GÖRGEL: CUMHURBAŞKANIMIZI BAĞRIMIZA BASACAĞIZ
AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, şunları kaydetti: “Yarın Kahramanmaraş en özel günlerden birini daha yaşayacak. Hem 20 yılda yaptıklarıyla hem de gerçekten duruşu, cesareti ile Türkiye’yi getirdiği noktayla dünyanın liderini özellikle bu coğrafyadaki mazlumların liderini Kahramanmaraş’ımızda hep beraber ağırlayacağız. Allah nasip ederse saat 14:00’da cumhurbaşkanımız gelecek. Saat 16:30’da Müftülük Meydanı’nda her zaman yapmış olduğumuz gibi Kahramanmaraşlılar olarak cumhurbaşkanımızı bağrımıza basacağız. Öyle bir adamı ağırlıyoruz ki sadece Türkiye’de değil dünyada bağrına basılan bir adam. Geçen hafta gittiği Kıbrıs’ta bile on binlerce insan cumhurbaşkanımızı karşılıyor. Biz böyle bir liderin yanında siyaset yapıyoruz. Bu yüzden Onikişubat olarak hep beraber cumhurbaşkanımızı çok güzel bir şekilde ağırlayacağız.”

KARA: CUMHURBAŞKANIMIZI EN GÜZEL ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ
AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ise, “Cumhurbaşkanımız yarın şehrimizde olacaklar. Evimize bir misafir davet etsek ve o misafir bizden memnun olsa, o ev sahibi ile alakalı zihinde güzel anıların kalmış olması o ev sahibi ile alakalı ve o misafirin zihninde kalanlarla alakalı çok kıymetli hatırı sayılı bir iz bırakır. Bizim yarın yapacağımız ev sahipliği de böyle olacak. Biz istiyoruz ki yarın gerçekleştireceğimiz tüm Kahramanmaraş’ın ev sahipliği cumhurbaşkanımızın nezdinde öyle kıymetli bir yer bıraksın ki hem en kısa zamanda yine şehrimizde olsunlar hem de bizim şehrimizle alakalı ona bir ricamız olduğunda o güzel anıları onun zihninde tekrar canlansın ve Kahramanmaraş’ın güzel ev sahipliği için elinden gelen tüm gayreti göstersin” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz