Onikişubat Belediyesi, Ramazan iftarlarını birlik ve beraberlik şölenlerine dönüştürmeye devam ediyor. Zengini fakiri, kadını erkeği, genci ve yaşlısıyla toplumun tüm kesimleri belediyeni kurduğu iftar sofralarında buluşarak, Ramazan-ı Şerif’in coşkusunu doyasıya yaşıyor. İftar programlarına Gülizar Şamil Aktaş Lisesi ile devam eden Onikişubat Belediyesi, yaklaşık 5 bin vatandaşın katıldığı iftar programında semt sakinlerine unutulmaz bir Ramazan akşamı yaşattı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği programda masaları dolaşıp, Onikişubatlıları selamlayan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, çocuklarla da yakından ilgilenip bol bol sohbet etti. Ramazan ayının güzelliklerini toplum olarak yaşamaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Mahçiçek, “Yine güzel bir akşamı beraber idrak ediyoruz. Şu güzelliğe bakın. Teşkilatımızdaki arkadaşlarımız burada. Belediye meclisindeki çalışma arkadaşlarımız burada. Bugün bizle soframızı paylaşan siz hemşehrilerim burada. Bu güzelliği dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz. Bu güzellik ancak bizim milletimize mahsustur. Gerçekten de bu güzelliği bize yaşatan faktör de Ramazan ayıdır. Ramazan ayının bereketidir, rahmetidir.” diye konuştu.

MEMLEKETİN BİRLİĞİNİ BÜTÜNLÜĞÜNÜ İNŞALLAH KİMSELER BOZAMAYACAKTIR

“Cenab-ı Hak bu güzelliği bozdurmayacaktır” diyen Başkan Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu memleketin birliğini bütünlüğünü inşallah kimseler bozamayacaktır. Bozmak isteyenlere de rabbimiz fırsat vermeyecektir. Bu ülkeye, bu millete, bu devlete zarar vermek isteyenleri Cenab-ı Hak kahredecektir. Şu tabloya bir bakın, zengini burada, fakiri burada. Genci burada, yaşlısı burada. Hepimiz buradayız. Rabbimize şükürler olsun. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum. Allah çocuklarınızla beraber, sağlık ve mutluluk içerisinde, kazasız belasız nice Ramazanlara erişmemizi hepimize nasibi müyesser eylesin inşallah. Yaklaşan Kadir Gecemizi, akabinde ramazan bayramımızı idrak etmeyi bizlere nasip etsin. Bu akşam bizleri onurlandırdınız, şereflendirdiniz, ekmeğimizi paylaştınız, soframızı paylaştınız. Allah hepinizden razı olsun, Allah sizleri var etsin.”

ÇOCUKLAR RAMAZAN ETKİNLİKLERİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Onikişubat Belediyesi tarafından çocuklar için düzenlenen Ramazan eğlenceleri de yine renkli görüntüler ortaya çıkardı. İftar öncesinde kurulan oyun parkurlarında keyif dolu dakikalar yaşayan çocuklar, Hacivat-Karagöz ve Nasreddin Hoca skeçleriyle de hem eğlendiler, hem de öğrendiler.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz