Onikişubat Belediye Başkanı olarak geride bıraktığı 6 yıla yakın hizmet sürecinde ilçesine adeta 90 yılda yapılamayan hizmetleri bir bir kazandırarak, model ve modern belediyecilik anlayışıyla üstün başarı sağlayan Hanefi Mahçiçek, çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, Onikişubat’ı istişareyle daha yaşanabilir hale getirmenin gayretini veriyor. Her yılın sonunda özellikle ‘mesai arkadaşlarım’ olarak nitelendirdiği mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek hem geride bırakılan yılın değerlendirmesini hem de yeni yılda yapılması gereken çalışmaları planlayan Başkan Mahçiçek, istişareye verdiği önemi her fırsatta gösteriyor. 2019’un son günlerinin yaşanması sebebiyle mahalle muhtarlarıyla 10’arlı gruplar halinde buluşan Mahçiçek, mahallelerin ve vatandaşların 2020 yılındaki beklentilerini muhtarlardan dinledi. Mahçiçek ilk günde toplam 46 mahalla muhtarıyla hem toplu hem de başa baş fikir alışverişinde bulundu. Görev yaptıkları mahallelerin eksikliklerini ve yapılmasını gerekenleri anlatan muhtarlar ise yaptığı ve yapacağı hizmetler için Başkan Mahçiçek’e teşekkür etti.

“2020 YILININ PLANLAMASINI YAPIYORUZ”

Toplantılar sonrası açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, gelecek yılın planlamasını yaptıklarını belirterek, “Muhtar arkadaşlarımızla 10’arlı ekipler halinde önümüzdeki yılın hizmetlerini planlamak üzere bir araya geliyoruz. Geçen dönem muhtar olan arkadaşlarımız bilir, her sene, sene sonunda bir araya geliriz, bugüne kadar yaptıklarımızı, eksiklikler varsa yapılması gerekenleri muhtarlarımızdan dinleyerek tespit etmeye gayret ederiz. Çünkü 2020 yılındaki programı yeniden düzenleyebilmek için sizlerden alacağımız bilgilere de ihtiyacımız var. Dolayısıyla sizlerden aldığımız ve bizde olan bilgilerler yeni yılın programını beraberce yapacağız böylelikle 2020 yılının programında o eksiklikleri gidermek için gayret edeceğiz” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZI ÇAMURDAN KURTARDIK”

Geride bıraktıkları görev süresinde köyden mahalle olan yerleşim yerlerine tarihte görülmemiş hizmetleri yaptıklarını ifade eden Başkan Mahçiçek, “Mahallelerimizde çok fazla eksiğimiz yok ama ufak tefek eksiklikler de varsa onları bu kabil toplantılarla bir araya gelerek çözüme kavuşturmuş olacağız. İnşallah, önümüzdeki senenin hizmetleri de, bugüne kadar yaptığımız hizmetler gibi verimli ve başarılı olur. Gerçekten de şu bir gerçek, beş sene önce köyümüz olan bu mahallelerimiz tarihindeki en çok hizmeti aldılar. Biz 2014 yılında gezdiğimiz sıralarda gördük, bu mahallelerimizde çizmelerle çamurun içinden çıkamıyordunuz. Şimdi Allah’a şükürler olsun, neredeyse çamura bastığımız alan yok. Hemen her köye Bilgi ve Kültür Evi yaptık ama maalesef bazı mahallerimizde ciddi olarak bakamadık. Onları düzenleyeceğiz, tekrar teslim edeceğiz ve o mahallelerdeki vatandaşlarımızın, gençlerimizin hizmetine sunacağız. Bütün mahalle muhtarı arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. Çocuklarıyla, aileleriyle birlikte mutluluk ve güzellikler içerisinde hayırlı bir sene temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Mahçiçek, toplantıların ardından mahalle muhtarlarına çeşitli hediyeler takdim etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz