Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Sümbüllü Bulvarı’ndan sonra ikinci bayram müjdesini de verdi. 

Menzelet Mesire Alanı’nın 2’nci etabının da tamamlandığını ifade eden Başkan Erkoç 150 dönümlük Menzelet Mesire Alanı’nı halkın hizmetine sunduklarını söyledi.

KURBAN BAYRAMI’NDA HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNUYORUZ

Menzelet Mesire Alanı’nın ikinci bölümünü de tamamladıklarını ifade eden Başkan Erkoç: “Menzelet Mesire Alanımızın ikinci bölümünü de tamamladık ve Kurban Bayramı’na yetiştirdik. Şu anda 150 dönüm alana ulaşan Menzelet Mesire Alanımızı halkımızın hizmetine sunuyoruz. Birinci kısmını geçen yıl tamamlamıştık, ikinci kısmını da bu yıl tamamladık.

Kahramanmaraş halkının ihtiyaçlarından birisinin de bu olduğuna inandık ve bu vesile ile Menzelet Mesire Alanı’nı genişlettik. Daha önceleri halkımız bu bölgede mesire alanı olmadığı için Tekir’e Göksun’a doğru nerede bir çam ağacı varsa onun altında piknik yapmaya giderlerdi. Bunun için 150 dönümlük bu alan halkımızın rahat ve güzel bir ortamda piknik yapmalarına imkan sağlıyor” dedi.

MENZELET BARAJINA GEMİ GELİYOR

Menzelet Mesire Alanı’nda çalışmaların devam edeceğine işaret eden Başkan Erkoç: “Menzelet Mesire Alanımızda sadece iki tane halı sahamızın inşaatı kaldı. Ayrıca bayramdan sonra buraya bir de gemi getiriyoruz ve vatandaşlarımızı gezdireceğiz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız sağ olsunlar bu konuda bize yardımcı olmaktalar. Sayın Başbakanımız bu konuda talimat vermişti. İnşaallah bayramdan sonra gemimizin de gelmesi ile burası Türkiye’nin önemli mesire alanlarından birisi haline gelecek. Gerçekten doğa harikası bir yer. Sadece Kahramanmaraş halkımızın hizmetine değil, bölge illerimizin de hizmetine açtık. Bölge illerimizden de buraya yoğun bir talep var. İnsanlarımızın burada daha mutlu, daha huzurlu zaman geçirmelerini diliyoruz. Daha nezih ve daha kaliteli bir ortamda aileleri birlikte zaman geçirmelerini temenni ediyoruz” diye konuştu.

BAYRAM SÜRESİNCE BELEDİYE OTOBÜSLERİ ÜCRETSİZ

Kurban Bayramı süresince belediye otobüslerinin ücretsiz olacağını duyuran Başkan Erkoç: “Bilindiği gibi bayramda ücretsiz otobüs seferlerimiz var. Bayram süresince belediye otobüslerimiz buraya insanlarımızı ücretsiz getirip götürecek. Bayramdan sonra da buraya otobüs seferleri düzenleyeceğiz” dedi.

KAYAK MERKEZİ VE TELEFERİK 2017’DE BAŞLAYACAK Mesire ve piknik alanlarının yapımına devam edeceklerini kaydeden Başkan Erkoç sözlerini şöyle tamamladı: “Bunun yanı sıra yeni piknik alanları yapmaya devam edeceğiz. Ceyhan Nehrimizin kenarında 750 dönümün ihale sürecini başlatacağız. Projesi bitti ve inşaat ihalesini yapacağız.  Plajımızın ihale süreci başlıyor. Kayak merkezi ve teleferik inşaatlarına da 2017 yılında başlayacağız ve 2018 olmadan bitirme gayreti içinde olacağız.”

 

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz