Beraberinde Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Bayazıt ile Teknik Makine Odası Başkanı Mustafa Yaman ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte yapımı devam eden yeni sanayi ek binalarında incelemelerde bulunan Başkan Erkoç, Kahramanmaraş’ı büyütmeye devam ettiklerini söyledi.

İnceleme sonrasında bir açıklama yapan Başkan Erkoç: “Şimdi sanayi bölgemizi havaalanı kavşağına bağlayan ana bulvardayız. Şehrimize yeni bir giriş yapıyoruz. Burada yoğun bir inşaat faaliyeti var. Orta ölçekli fabrikalar yapılmakta, sanayi tesisleri yapılmakta. Kahramanmaraşlı milli ruhla, istiklal ruhuyla istikbalimiz için mücadele etmekte. Kendilerine teşekkür ediyoruz: Sanayi kooperatifine ve Teknik Makine Odasının gayretlerinden dolayı ve girişimci Kahramanmaraşlılara en kalbi duygularımızla şükranlarımızı sunuyoruz. Çünkü Allah’a hamdolsun birileri bu ülkeye ekonomik saldırı düzenlerken ona karşı en büyük mücadele yine Kahramanmaraş’tan, Kahramanmaraşlı müteşebbislerden. İşte Sanayi bölgemizi gelin görün. Burada onlarca fabrika hiç hız kesmeden inşaatı devam etmekte, biz de alt yapısını yapıyoruz buranın. İşte yerel ekonomik kalkınma bu! Yeni organize sanayi bölgeleri yapıyoruz İnşallah. Hayvancılık organize sanayi bölgesi Elbistan’a, gıda organize Türkoğlu bölgesine, tekstil organize merkeze, sanayi parseller 6200 dönüm Pazarcık bölgesine. İnşallah Kahramanmaraş’ı şahlandıracağız ekonomik açıdan. Kahramanmaraş’ta herkesi zenginleştireceğiz, herkes kazanacak; Kahramanmaraş Türkiye’nin en güçlü ekonomisine sahip il haline gelecek. Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık bir yıldan bu yana da bu çalışmaların altını oluşturduk, inşallah yeni dönemde de çok güçlü bir şekilde daha büyük yatırımların önünü açacağımız inancındayım, hükümetimizle beraber. Bu bizi çok mutlu etmekte özellikle burada ki inşaatların şu an faaliyetlerinin hızla devam etmesi, yaklaşık burası 2000 dönüm alan yani büyük bir organize sanayi bölgesi nerdeyse Kavlaklı organize sanayi bölgemizde 3000 dönümden biraz fazla, burası da 2000 dönüm. Bu bizi çok mutlu etmekte. Yeni iş insanlara aş, iş, ekmek demek. İnşallah Kahramanmaraş’ı büyütmeye devam edeceğiz hep beraberce. Turizm alanında da büyütüyoruz, sanayi alanında da büyütüyoruz. Yeni sanayi tesisleri, yeni iş alanları oluşturarak daha güçlü Kahramanmaraş için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Müjdat Bayazıt ise yaptığı açıklamada: “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Sanayi kooperatifi olaraktan teşekkür ederiz. İlk geldiği günden beri vermiş olduğu sözleri yerine getiriyor. Şu anda da faaliyeti durmadan devam ediyor. Burası yaklaşık 2000 dönüm arazi üzerine kurulmuş. Küçük sanayilikten çıkmış orta ölçekli bir sanayi haline gelmiştir. Yapılan inşaatlarımız durmadan devam ediyor, altyapımız devam ediyor. Büyükşehir Başkanımıza, kooperatifim adına üyelerim adına çok çok teşekkür ederim, sağ olsunlar” diye konuştu.

Editör: Mahmut Beyaz