Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programa il genelinde faaliyet gösteren kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Bandosu’nun mini konserinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Açılı konuşmaları bölümünde Kadın ve Demokrasi Derneği Kahramanmaraş İl Temsilcisi Mutlu Aslantürk, İl Müftü Vekili Süleyman Yavuz, Kadın Girişimciler Derneği ve Kadın Platformu Başkanı Kibar Özdemir, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kadına yönelik şiddeti hiçbir şekilde tasvip etmediklerini söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Milletleri inşa edenler kadınlardır. Kahramanları dünyaya getiren kadınlardır. Onların şahsiyetine yön veren yine anneler yani kadınlardır. Tarihe baktığımız zaman bu milletin lideri olmuş, bu milletin önüne düşmüş, destanlar yazmış kahramanlarımızın arkasında nice kahraman kadınlar vardır. Bizzat kendisi destan yazan kadınlar vardır. Hemen yanıbaşımızdaki mahallelerde bundan 100 yıl önce kahramanlık destanı yazan Senem Ayşeler, Nene Hatunlar vardır.

Bizim medeniyetimizde kadın kutsaldır. Onurlu, şahsiyetli toplumlar inşa etmemiz için, insanın onur ve şerefini korumamız lazım. Bu kadın olsun, erkek olsun çok önemli. Saygı çok önemli, aile huzuru çok önemli. Ancak tüm bu söylediklerimize rağmen, çok üzücü olaylarla çok büyük vahşetlerle karşı karşıya kalmaktayız. Bu konuda hamd olsun, hep beraberiz ve hep beraberce mücadele etmeye de devam edeceğiz.

Kadına şiddetin mazur görülecek hiçbir yanı yoktur. Yok geçim derdi, yok şu, yok bundan dolayı gelip evinde hanımına, kadınına, eşine zulmeden adamın Allah belasını versin. Bunu söyleyenleri de kınıyoruz buradan. Hiçbir mazereti yok, çok üzüldük bu cümleleri ana muhalefet liderinin ağzından duymak, o ailesine, kızına, karısına zulmeden zalimleri haklı gösterecek, onların o zulmünü başka sebeplerle başkalarının üzerine siyaset yaparak atmaya çalışması çok üzücü.

İşte ülkemizde bu düşüncenin değişmesi lazım. Zulmeden sorduğumuzda kendine göre bir haklı sebep söylemekte. Konuşturduğunda herkes kendine göre bir sebep söylüyor ve kimse haksız değil. Ama bu yanlış ve bunu haklı gören zihniyette yanlış. Böyle bir cümle ve konuşmanın bugünlerin arefesinde yapılması çok üzücü. Hep beraber, annelerimize, eşlerimize, kardeşlerimize, evlatlarımıza sahip çıkacağız. Bizim için annelerimiz en değerli varlıklarımız. Empati yapmamız gerek. Bilakis onlara el uzatmayı bırakın, onlara uzanan elleri kırmak gerek.

Saygıdeğer Kahramanmaraşlılar, Senem Ayşelerin Nene Hatunların torunları bizim medeniyetimizde kadınların yerini ve değerini bilen insanlarımız ve bizim başımızın tacıdır. Evlerimizde adaletli ve hakkaniyetli davranamadığımız zaman sokakta da adaletli ve hakkaniyetli davranamayız.

Kadına Şiddete Hayır diyoruz, kadına uzanan eller kırılsın diyoruz. Bu gün dolayısıyla bu programa iştirak eden tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise, Peygamber Efendimizin ve İslam Dininin kadına verdiği değer ve önemden bahsetti.

Konuşmaların ardından mor ve turuncu balonlar günün anısına havaya bırakıldı ve daha sonra ise katılımcılar ellerini mor ve turuncu boyalarla boyayarak beyaz platforma Kadına Şiddete Hayır diye el bastılar.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz