Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin “Bayram Sizinle Güzel” sloganıyla çocuklar için hazırladığı etkinlik kapsamında 23 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 12.00-18.00 arasında başta lunapark olmak üzere Maskot Bando Konseri, Madagaskar Sirki, Palyaçolar, maskotlar ve yüz boyama etkinlikleri gibi çeşitli programlarla çocuklara ücretsiz olarak sunuldu.

Lunaparka giderek burada eğlenen çocuklar ve aileleri ile bir araya gelen Başkan Erkoç, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutladı.

Burada bir açıklama yapan Erkoç: “Bugün 23 Nisan Milli egemenlik Bayramımızın yıl dönümü kutlamaları yapılıyor. 23 Nisan 1920 de tarihi bir kararla Türkiye Büyük Millet Meclisimiz toplanarak bugünkü Cumhuriyetin kuruluşunda çok önemli kararlar aldı. Bugünkü bağımsızlığımızın temelinde 12 Nisan 1920 de ki toplantı çok önemli. Milli Egemenliğimiz için çok önemli. O günkü Gazi Mustafa Kemal liderliğinde toplanan temsilciler bugünkü Türkiye’nin kuruluş aşamasında önemli bir karar aldı. Buğun bizde Cumhuriyetimizi yaşatmak için her türlü gayret ve çabanın içindeyiz” dedi.

EN İYİ ŞEKİLDE KUTLADILAR

Erkoç şöyle konuştu: “Çocuklarımız mutluluk içinde, kendilerine hediye edilen 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramını en içten şekilde kutlamaktalar. Tüm bayramları çocuklarımız inşallah gelecekte en güzel şekilde huzurlu ve mutlu şekilde kutlarlar. Allah devletimize, milletimize, ülkemize zeval vermesin. Çocuklarımızın geleceği bizim için çok önemli. Güçlü Türkiye inşa edecek olanlar çocuklarımız. Çocuklarımızın için Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü ve çapayı gösteriyoruz. Çocuklarımızın ikinci velisi olacağımızı söylemiştik. Eğitime yaptığımız yatırımlarla da bunu gösteriyoruz. Buğun de çocuklarımızın eğlencelerine ortak oluyoruz. Kahramanmaraş’ta ki tüm çocukların huzurlu ve mutlu yaşamamaları için son enerjimize kadar yoğun bir gayret içinde çalışmaya gayret edeceğiz. 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramımızı tebrik ediyorum. Çocuklarımıza gelecekte mutlu ve huzurlu bayramlar diliyoruz”

Haber: Mustafa Kılınç- Tuğçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz