Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulu Seçimleri sonrasında İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na seçilen Veysel Cıncık’ı makamında ziyaret etti.

Geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirilen İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurul Seçimleri sonrasında tek liste ile gidilen seçimde üyelerinin çoğunluğuyla İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevine seçilen Veysel Cıncık’a Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen ve Akdeniz Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu.

‘GÜÇ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ’
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısında hem İskenderun için, hem de gazeteci meslektaşlarımız için iyi işler yapacağız diyerek sözlerine başlayan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık; “Biz gazeteciler kendi sorunlarımızı biliyoruz. Güç birliği içerisinde bu sorunları ortadan kaldıracağımızı ümit ediyorum. Güç birliği içerisinde meslektaşlarımızın sorunlarının çözülmesi konusunda gayret sarf edeceğiz. Bu vesileyle cemiyetimize hayırlı olsun ziyaretinde bulunan başta Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir ve Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abit Vanlı’ya hoş geldiniz diyorum.” diye konuştu.

‘GÜÇ SENDE OLMAZSA, EZEN ÇOK OLUR’
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık’ın konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen; “Hatay Gazeteciler Cemiyeti olarak sizlerle her zamanki gibi kardeş cemiyet olarak çalışmalarımızın devam edeceğine inanıyorum. Son zamanlarda basın iyice yerlerde sürünmeye başladı. Baskılar artıyor, tabii ki doğal olarak güç sende olmazsa baskıların artması kaçınılmazdır. Bu yüzden dolayı güç birliği yapmamız gerektiğine inanıyorum. Bunun yanında en önemli bir sorun haline gelen gazetecilik mesleği konusunda, mesleğimizin kalitesinin arttırılması konusunda bir takım çalışmalar Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu tarafından yapılıyor. Mesleğimizin kalitesinin arttırılmasının ardından meslektaşlarımızın sorunlarını daha rahat çözebiliriz diye düşünüyorum. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olmanızdan dolayı artık cemiyetinize büyük sorumluluklar düşüyor. Güç olmazsa, ezen çok olur. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte bundan sonra Hatay Gazeteciler Cemiyeti olarak elbirliği içerisinde iyi çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Bizleri cemiyetinizde ağırladığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen kongre sonrasında başkanlığa seçilen İGC Başkanı Veysel Cıncık’a yapılan ziyarete; Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen’in yanı sıra HGC Başkan Yardımcısı M. Hanifi Temizyürek, Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir ve Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı ve gazeteci Mehmet Taş ta katıldı. Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz