Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ilçe genelinde etkili olan kar yağışında olumsuz hava şartlarına karşı büyük bir özveri ile çalışan işçileri ziyaret ederek tatlı ikramında bulundu.

Ekinözü ilçesinde ve mahallerinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sonrasında Ekinözü Belediyesi ekipleri, teyakkuza geçti. Vatandaşların kar dolayısıyla mağduriyet yaşamaması için yoğun şekilde çalışan ekipler, yolları tuzladı, kaldırımlardaki karı ve ağaçlardaki kar birikintilerini temizledi. Başkan Çeleğen sahada çalışan ekipleri ile birlikte hizmet alanında bir araya geldi. Başkan Çeleğen açıklamasında günler öncesinden meteorolojik uyarılar çerçevesinde iş planı hazırlayarak, Belediye Acil Hizmet Merkezi çalışmalarına başladığını belirtti. Belediye Başkanı Çeleğen, “Başkan yardımcımız, Fen İşleri Müdürü, KASKİ Müdürü, Temizlik İşleri Müdürü, İtfaiye Müdürü, Ulaşım Hizmetleri Müdürü, Park ve Bahçeler Müdürü, Zabıta Müdürü ve müdürlüklere bağlı tüm teknik personel ile işçilerden oluşan ekiplerimiz, karla mücadele çalışmalarına pazartesi itibariyle başladı. Kar mücadelesi esnasında, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin ve Ekinözü belediyemizin kepçe, greyderleri mahallerimizde, diyaliz ve acil hastaların sağlık kurumlarına ulaştırılması amacıyla öncelik vererek belediye işçimiz ile birlikte karla mücadele çalışmalarımız koordineli ve planlı bir şekilde yürütülerek, çalışmalar devam etmektedir” dedi.
'112 İLE KOORDİNASYON SAĞLADIK'
İlçede yoğun kar yağışı nedeniyle belediye işçilerinin tüm kaldırımların açılması çalışmalarına hız verdiklerini söyleyen Çeleğen, “Pazartesi günü itibariyle tüm vatandaşlarımızın özellikle hasta vatandaşlarımızın mağdur olmamaları açısından elimizden gelen çabayı sarf ettik. 112 ile koordinasyon sağlayarak, ambulansların hastalara ulaşımında kepçe ile yolların açılmasının yanı sıra kara saplanan, yolda kalan ambulansların çekilmesini sağladık. Elbistan ilçemize giden Otobüsleri güzergâhları açık tutularak, vatandaşlarımızın ulaşımda aksaklıklar yaşamaması için çalışmalar yürüterek, eğitim öğretim gören öğrencilerimizin özelikle Ekinözü Anadolu Lisesi'nde ve orta içmelerde kalan öğrencilerimizin mağdur olmamaları açısından okul ve yurt güzergâhlarının açık tutulmasını sağladık” diye konuştu.
17 MAHALLEDE VE 77 MEZRADA YOLLAR AÇILDI
Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, kar ile mücadele çalışmalarının, Ekinözü Devlet Hastanesi ve Elbistan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, yollarının öncelikle açık tutulduğunu belirterek, “Ben her personellerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ekinözü ve Mahalle halkının hiçbir konuda endişesi olmasın. Bütün yollarımız açıktır” ifadelerini kullandı.
Ekinözü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yakacak ihtiyacı olan mağdurlara kömür ve odun ulaştırılması konusunda da vatandaşları yalnız bırakmıyor. İl dışı, kent içi ve köylere cenaze nakilleri ve defin işlemleri ile ilgili olarak cenaze hizmetlerini aksatmadan yerine getiriyoruz. Tüm çalışmaları yerinde inceledik Alişar ve Soysalı grup yolunun açık tutulması ve tüm ana yolların yanı sıra ara yolların temizleme çalışmalarının öz veri ile sürdürdük. Bugün itibariyle İlçemizde 17 mahallede ve 77 Mezrada yüzde 95 oranında ana ve ara yollar açılmış, tüm ekiplerimiz kar kaldırma çalışmalarına başlamıştır. Kar yağışının etkili olduğu İlçemizde su şebekesi ile ilgili hiçbir aksaklık yaşanmamıştır” şeklinde konuştu.
Haber Merkezi


Editör: Mahmut Beyaz