Antalya'da düzenlen 6'ncı Antalya Şehircilik ve Teknolojik Fuarına Katılan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, "Bu fuarda önemli bilgiler alıp ilçemizde yapacağımız projelerde bize çok faydası olacak" dedi.
Akdeniz Belediyeler Birliği’nin (AKBB) Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliğiyle 6’ncısını düzenlen Antalya City Expo-Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, 16- 18 Mart tarihlerinde ANFAŞ Expo Center’da düzenlen Fuarına katılan Ekinözü belediye Başkanı Nursi Çeleğen, yerli ve yabancı belediyelerin yoğun ilgi gösterdiğini İfade ederek fuarda katılımcılara, belediye araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş ve tüketim malzemeleri, kent mobilyaları bahçe ve süs bitkiler, temizlik, bakım, ses ve görüntü sistemleriyle ilgili yeni ürünleri hakkında bilgiler aldıklarını söyledi.
Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nda firmalar da, belediye ve ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş ve tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park-bahçe düzenlemeleri, bahçe süs bitkileri, peyzaj, altyapı, su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, temizlik ve bakım ekipmanları, ses, ışık ve görüntü ekipmanları, spor tesisi ve spor malzemeleri, güvenlik, yangın, iş sağlığı ve güvenliği, elektrik, elektronik, bilgisayar otomasyon, yazılım, e-belediyecilik sistemleri gibi yeni ürün gruplarını ziyaretçilere sundu. Yurtdışından kardeş belediyeler ve tüm Büyükşehir Belediye Başkanları'nın davet edildiği Fuara Ekinözü Belediyesi olarak Bizlerde yerimizi aldık. Böylelikle belediyelerle delegeler arasında görüşmeler sağlayacağız dedi.
Ekinözü Belediyesi Başkanı Nursi Çeleğen, yaptığı açıklamada belediyelerin insanların hayatını kolaylaştırmak için çalıştığını belirtti. Belediyelerin ilk zamanlarından bu yana değişime uğradığını ve günümüzde belediyelerin sosyal belediyecilik anlayışına geldiğini ifade eden Başkan Çeleğen, “Belediyelerimizin ortaya koyduğu hizmetler insanlarımızın hayatını kolaylaştırmak için çalışır. Belediyecilik yaşayan bir organizma olduğu için tanımları ve şekilleri değişir. Alt yapı belediyeciliği olarak anılan belediyeler alt yapı eksiklikleri giderilmeye başlanınca günümüzde belediyeler insanlara yardım eden sosyal belediyecilik kavramıyla tanıştı. Ancak bu kavramda yavaş yavaş ömrünü tamamlıyor” ifadelerini kullandı.
Belediyelerin yaşaması için vizyonlarını belirlemeleri gerektiğini ifade eden Başkan Çeleğen, “Belediyelerimizin gideceği hedef vizyon belediyeciliğidir. Çılgın projeleri konuşan belediyeler haline gelindi. Artık belediyeler birbirlerine “Sizin çılgın projeniz nedir” şeklinde bir birbilerine soruyor” diye konuştu.
Haber Merkezi


Editör: Mahmut Beyaz