Kış aylarında hem dondurucu soğukların olması balık fiyatları ve balık çeşitleri etkilenmişti. Üstelik bunun yanında bir de av yasağının devreye girmesi balıkçı esnafını zor durumda bırakmıştı. Bunun akabinde denizden az miktarda balık çıkarken, balık fiyatları da bir hayli yükselmişti. Ancak özellikle Akdeniz Bölgesi'nde son günlerde havaların ısınması balık bolluğunu oldukça artırdı. Ramazan ayının da araya girmesiyle beraber fiyatlar da düştü. Yüksek fiyatlardan dolayı balık alamayan vatandaşlar, fiyatların düşmesiyle balık almaya başladı. Kahramanmaraş ‘ta balıkçı esnafı İlhan Terlikli, Balık fiyatlarının şu an itibariyle uygun olduğunu ifade etti. Ramazan ayından önce fiyatların istikrarını koruduğunu ancak Ramazan ayının girmesiyle birlikte balık fiyatlarının bir hayli düştüğünü belirten Terlikli, fiyatın düşmesiyle birlikte vatandaşın az da olsa balığa yöneldiğini söyledi.

BALIK İNSANI ZİNDE TUTAR”

En faydalı balıklar arasında sardalyeyi işaret eden Terlikli, pazarda ki balık fiyatları ile ilgili de bilgiler verdi. Terlikli, “Çupra-levrek20-25 TL, kefal 8-10 TL arasında, Palamut 10 TL, Somon 10 TL. Fiyatlar oldukça uygun. Halkımız balık sezonu kapandı diye fiyatlar arttı diyerek gelmemezlik yapmasınlar. En faydalı balıklardan biridir sardalye. Özellikle çocuklara, hamile kadınlara, yaşlılara öneriyoruz. Omega 3 yönünden balık çok faydalı bir yiyecek. Ramazan ayının girmesiyle ne kadar havalar sıcakta olsa balık tok tutan bir yiyecek türüdür. Sahurun dışında iftarda bile yersek balığı gün boyu zinde tutar” şeklinde konuştu.

VATANDAŞIN KESESİNE GÖRE HER TÜRLÜ BALIK VAR”

Terlikli, sözlerine şu şekilde devam etti: “Ramazan dolayısıyla ilk gün insanlar sulu yemeğe yöneldi. Ancak hemen ardından 2’nci günü vatandaş balık almaya başladı. 3-4 gün sonra vatandaşlar balığa rağbeti daha da artacaktır. Çünkü yavaş yavaş bir kıpırdanma olmaya başladı. İlk gün durgundu ama bundan sonra hareketleneceğini düşünüyoruz. Her yıl böyle oluyor. Ramazan’da balığa talep var. Ramazan dolayısıyla fiyatlarda indirim de var. Bir önceki aya göre 2-3 lira indirim var. Halkımız gelsinler kendi keselerine uygun her türlü balığı bulacaklardır” ifadelerini kullandı.

Haber: Yılmaz Adanalı

Editör: Mahmut Beyaz