15 yaşında severek başladığı kuaförlük mesleğine büyük bir umutla başlamasının ardından iş yeri açma hayalini gerçekleştiren Tülay Sarı, 20 yıldır bayanlara hizmet vermeye çalıştığını ve yaptığı işlerle çok mutlu olduğunu söyledi. Sarı, “Ne olursa olsun bir bayan kendi ayakları üzerinde durmalı” dedi.

SEVDİKLERİ VE YAPMAK İSTEDİKLERİ İŞLERİ YAPSINLAR”

15 yaşından bu yana kuaförlüğe gönül verdiğini söyleyen Sarı, “Mesleğimi çok seviyorum. Bu işi de severek ve isteyerek yapıyorum. Yaz dönemlerimi hep çalışarak geçirdim ve benim eğitimimi tamamladıktan sonra bu işi yapmam gerektiğine karar verdim. İşimi kurarken ise büyük adımlar atmadım. İş yerime öncelikle bir koltuk alarak başladım. Önümü görmek amacıyla küçük adım attım. Daha sonraları kazandıkça hamleler yaptım. Maddi olarak çok fazla zorlanmadım. Bu işte çok zorlanmamamın nedeni işe işimi severek ve isteyerek yapmam. Eğer insanlar işlerinde gerçekten başarılı olmak istiyorlarsa, sevdikleri ve yapmak istedikleri işleri yapsınlar. Hem sevdikleri işi yapacaklar hem de bu işten ekonomik özgürlüklerini kazanacaklar. Maddi olarak sıkıntı çekmeyenler hobi olarak da bu işi yapabilirler” ifadesini kullandı.

KÜÇÜMSENECEK İŞ YOKTUR, YAPAMADIĞINIZ İŞ VARDIR”
İnsanların yaptıkları işten zevk aldığı sürece başarılı olabileceğinin altını çizen Sarı, “Bir başkasına hizmet etmek evde oturmaktan iyidir. Boş vakitlerinde bayanlar evde bile bir şeyler üretip satışa sunabilirler. Kendi yaptıkları işte zevk alıyorlarsa ancak başarılı olabilirler. Küçümsenecek iş yoktur, yapamadığınız iş vardır. Yapamadığınız iş ise sizleri yetersiz kılmaz, illaki yeterli olduğunuz başka işler vardır. Bayanlar boş durmasınlar illaki yemekte çok iyi olan vardır, el işlerinde başarılı olanlar vardır. Tiyatro alanında, müzik alanında çok yetenekli olan bayanlar var. Ne olursa olsun bir bayan kendi ayakları üzerinde durmalı. Çünkü hayatta ne olacağı, insanın başına ne geleceğini kimse bilemez” dedi.

DAİMA İLERİYİ DÜŞÜNÜRSÜNÜZ”
Çalışan bayanın her zaman kendine özgüveni olur diyen Sarı, “Çalışan bayan hiç kimseye muhtaç olmayacağını bilir. Her şeyi yapabileceğini ve daha ilerisini düşünürsünüz. Bu konuda kendime çok güveniyorum. Tabiki çalışan bir bayan olarak bu işin artıları ve eksileri var. Bazen çocuklarımın bir etkinliği oluyor işler yoğun olunca yanında olamıyorum. Özel müşterileriniz oluyor onları bırakıp gidemiyorsunuz. Ama ben işimle ve çocuklarımla olan dengeyi kurmaya çalışıyorum. Çalışan bayanlarda işiyle ve çocuklarıyla olan bağlantıyı iyi dengelerlerse herhangi bir sorunla karşılaşmaz” açıklamalarında bulundu.

SAĞLIKLI İLETİŞİM HER ŞEYİN İLACI”
Bu işe başladığında tek başına başladığını ve şuan iş yerinde 4 çalışanı olduğunu söyleyen Sarı, “ Çalışanlarımla birlikte hizmet vermeye devam ediyoruz. İnsanın kendini anladığı insanlarla çalışması da işinizde size motivasyon veriyor. Hem de yaptığınız işten zevk alıyorsunuz. İletişim çok önemli. Sağlıklı iletişim her şeyin ilacı. İletişimle çözülmeyecek hiçbir sorun kalmaz. Yeter ki sağlıklı iletişim kurabilmeyi bilsin insan. Hedefim bu şekilde istikrarlı olarak devam ettirmek yaşantımı. Tabiki insanın hedefleri yüksek olmalı. İlerisini ve daha iyisini düşünmeli. Başarı bu şekilde gelir. İşimi çok seviyorum. Bayanlar sevdikleri işi yapsınlar.”

GÜZEL BİR ORTAM GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Müşterilerinin sadece saçlarını yapmadığını onların dertlerine de ortak olduğunu dile getiren Sarı, “Buraya gelen müşterilerimiz çok mutlu olduklarını söylemesi bizleri daha çok sevindiriyor. Onların mutluluklarıyla mutlu oluyoruz aslında. Müşterilerimizin sadece saçlarını yapmıyoruz ayrıca onlarla sohbet muhabbet edip güzel bir ortam gerçekleştiriyoruz. İş yerimizde motivasyon da veriyoruz bir nevi. Burada müşterilerimizin dertlerini, sıkıntılarını dinleyip onlarla birlikte sohbet ederek bir nevi müşterilerimizin mutlu olmasını sağlıyoruz. Buradan mutlu olup gidiyorlar. Her bayan kendi işini kurup kendi ayakları üzerinde durabilir. Bahanelere sığınmak yerine cesaret edip başlasınlar” şeklinde konuştu.

ADIMLARI SAĞLAM ATMAK GEREKİR”
İnsanların küçük şeylerden mutlu olmasının önemine değinen Sarı, “ Hemen her şeyi anında yapmak için acele etmesinler. Adımları sağlam atmak gerekir. Artık öyle bir haldeyiz ki büyük şeylere kavuşunca bile mutlu olamıyoruz. Yaşamadığımız yarının endişesini yaşıyoruz. Bugünü yaşamadın yarını düşünüyoruz ne yazık ki. Her şeyi oluruna bırakmak gerek. Her şeye sahip olan insanlarımızı var fakat buna rağmen halen mutlu değiller. İnsan olarak öncelikle mutlu olmayı bilmeliyiz. İnsan mutlu oldukça gelen başarısı katlanarak devam eder. Her şeyden şikâyet etmek yerine kabullenmeyi bilmemiz lazım” ifadesini kullandı.

KENDİ İŞ YERİNİ AÇMAK İSTEYİP AMA CESARET EDEMEYEN BAYANLAR ÇOK FAZLA”
Sarı, “Gelen müşterilerimiz kendi iş yerlerini açmak istediklerini söylüyorlar ve bu konuda onlara yol gösteriyorum. Kendi iş yerini açmak isteyip ama cesaret edemeyen bayanlarımız çok fazla. Benim için istikrar ve mantık önde geliyor. Zaten ben bu yola çıkmakla cesaretin en büyüğünü göstermiş oluyorum. Bu yola çıkarken hiç umutsuzluğa düşmedim. İşimi ve yaptığım işe çok güveniyordum. Kadın olmak çok zor. Bunun yükümlülüğü çok fazla ve bu yükün altında kalmamak için mücadele vermek gerekiyor. İnsanlar sevdikleri işi yapsınlar. Yoksa o iş işkence gibi gelir insana. Önünü görerek adım atsınlar. Büyük adımlar attıklarında kötü sonuçlarla karşılaşmamak için küçük adımlarla ilerlemeyi seçsinler. Önünü görerek nasıl hareket edeceğini bilir insan. Benim için mantık ve istikrar çok önemli. Bu yüzden her zaman ileriye gideceğimi biliyorum. Hiçbir zaman yıkılmayı, pes etmeyi göze almadım. Hedefim her zaman ileriyi düşünmek” dedi.

Haber: Fazilet Çomruk


 


 

Editör: Mahmut Beyaz