Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programına; Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Emin Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu, akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine binaen yazılan şiirler okundu. İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan slayt gösterisinin yansıtıldığı program şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere verilen ödüllerin akabinde son buldu.

“MEHMET AKİF İSTİKLAL ŞAİRİ SIFATINI SONUNA KADAR HAK ETMİŞTİR”
Programda konuşan Abdullah Çinkay Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Karaca, Mehmet Akif’in yaşayışı ve duruşuyla İstiklal Şairi sıfatını sonuna kadar hak ettiğini söyledi. Karaca, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bu toprakların yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden biri İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’dur. İstiklal mücadelemizin ve ilim, irfan geleneğinin sembollerinden olan Mehmet Akif, edebileşen eserleri, mücadeleci kişiliği ve örnek ahlakı ile milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Mehmet Akif, milletimize istiklal marşı gibi bir bağımsızlık beyannamesi kazandırmanın yanına Türkçe’yi harikulade kullanan en derin düşünceleri en müthiş cümlelerle buluşturan özel bir şairdir. Mehmet Akif, yaşayışıyla, duruşuyla, İstiklal Şairi sıfatını ziyadesiyle hak etmiş anıt bir insandır. İşgal ordularının Anadolu’da cirit attığı kara günlerde milletimizi yazdığı müthiş mısralarla ümitlendirmiştir.”

“İSTİKLAL MARŞI’NI ANLAMAK MEHMET AKİF’İ ANLAMAMIZLA MÜMKÜN OLUR”
İl Milli Eğitim Müdürvekili Mustafa Yılmaz ise şöyle konuştu: “Milletlerin hayatlarında çok önemli şahsiyetler vardır. Gençliğimizin iyi yetişmesi için bu önemli olayları ve şahsiyetleri iyi anlamak gerekiyor. Bizde bu anlamda her yıl millet olarak 12 Mart tarihi coşkuyla kutluyor ve anıyoruz. İstiklal Marşı’nı anlamak, onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve Mehmet Akif’i anlamamızla mümkün olur. İstiklal Marşı, istiklal savaşımızın en zor günlerinde yazılmıştır.” 

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz