1950’li yıllarda Hanifi Ayranpınar ve Hacı Ali Ayranpınar tarafından kurulan ve 1991 yılında AYRANPINAR GIDA. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. olarak kurumsallaşan Ayranpınar Market, günde ortalama 5-6 bin müşteriye hitap ederek bu alanda iddialı olduğunu gösteriyor. 20 bini aşan ürün çeşidi ve üstün hizmet anlayışıyla müşterilerine hizmet veren Ayranpınar Market, müşteri odaklı hizmet ilkesinin yanı sıra rahat ve ferah mağazalarında kaliteli ürünleri ekonomik fiyatlarla kent halkıyla buluşturuyor. Müşterilerine ücretsiz servis imkanı sunmanın yanında, Satın Alma, Pazarlama, İnsan Kaynakları, Muhasebe, İdari İşler, Yurtiçi ve Yurtdışı Ar-ge, Bilgi İşlem ve Reklam-Grafik Tasarım Departmanlarıyla şirketsel bir sistem içerisinde faaliyet sürdüren Ayranpınar Market, ayrıca mağazalar arası otomasyon sistemiyle de teknolojinin en üst seviyesini bünyesinde barındırıyor. Uygun fiyat ve zengin ürün çeşitleriyle Kahramanmaraş halkının beğenisini kazanan Ayranpınar Market’in dördüncü şubesi olan Ayranpınar Gross Market yarın 13:30'da törenle hizmet vermeye başlayacak.

“A’DAN Z’YE HER ÇEŞİT ÜRÜNLER MEVCUT”

Ayranpınar Market hakkında gazetemize bilgiler veren Oktay Ayranpınar, 3 farklı şubeyle Kahramanmaraş halkına hizmet verdiklerini söyledi. Ayranpınar, “Ayranpınar’ın ilk kuruluşu 1950’li yıllara dayanıyor, dedemle beraber bir bakkal dükkânıyla başlamış babam. Dedemden sonra da babam tek başına devam etmiş. Daha sonra bizler işin başına geçerek, değişik tabi piyasa şartlarına göre geliştirerek uyum içerisinde marketleşip bu duruma gelmişiz. Kahramanmaraş halkımıza 3 farklı şubeyle hizmet vermekteyiz. Ayranpınar Groos Market adını verdiğimiz 4. şubemizi de resmi açılışını yaparak faaliyete geçireceğiz. Ayranpınar Groos Market, yaklaşık 4 bin 500-5 bin metrekare kapalı alana sahip. Ürün çeşitliliği bakımından A’dan Z’ye her çeşit ürünler mağazamızda mevcut. Vatandaşlarımızın aradığı her çeşit ürünü mağazamızda bulması mümkün. Fiyatlarımız da oldukça uygunludur, pahalı ürünlerimiz de ucuz ürünlerimiz de var” dedi.

“GROSS KONSEPTİNDE AYAĞIMIZ OLSUN İSTEDİK”

Ayranpınar Groos Market’i açmalarının en büyük nedeninin toplu alım yapan yerlere daha iyi ve kaliteli hizmet vermek olduğunu söyleyen Ayranpınar, “Burayı açmamızın en temel gayesi kafelere, lokantalara, fabrikalara bu tür toplu alım yapan yerlere daha iyi ve daha kaliteli hizmet vermek. Zaten konseptimiz gross adını verdiğimiz toptan satış yapan mağazacılığa doğru kayıyor. Bu gross konseptinde bizimde bir ayağımız olsun istedik. Onun için bu şekilde bir yatırım yapmaya karar verdik ve gross şubemizi açtık. Mağazamızın açılışını yarın (bugün) yapıyoruz, yoğun bir katılım bekliyoruz. Bütün Kahramanmaraş halkını yapacağımız açılışa davet ediyoruz. Halkımızı yanımızda görmek bizi çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

“YENİ MAĞAZALAR İÇİN BÜYÜK TALEP VAR”

Kahramanmaraş halkının kentin farklı bölgelerinde Ayranpınar Market’in açılmasını talep ettiğini dile getiren Ayranpınar, “Gelecekte Kahramanmaraş’ın gelişen farklı bölgelerinde duruma ve piyasa şartlarına göre ayak uydurmayı düşünüyoruz. Binevler tarafından talepler var. Doğukent tarafındaki müşterilerimizden talep geliyor. Buralarda da açmayı düşünmüyor musunuz diye? Tabi firma olarak emin adımlarla ilerleyen bir firmayız. İşimizin daha düzenli, daha güzel, daha tertipli olmasını istiyoruz. İstediğimiz şekilde bir kalitede hizmet vermek de tabi ki biraz daha uzun vadeli zamanımızı alıyor. Açtığımız yerlerinde genelde kendi mülkümüz olmasını tercih ediyoruz. Kendimize ait olmazsa, orada yatırım yapmayı tercih etmiyoruz. Allah kısmet ederse Kahramanmaraş’ımızın değişik bölgelerine Doğukent gibi yada büyük bir hızla gelişme gösteren Üngüt bölgelerinde de yeni mağazalar açmayı düşünüyoruz. Bu bölgelerde mağaza açmamız yönünde halkımızdan büyük talep var” açıklamalarında bulundu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz