A Haber canlı yayınında Canan Barlas ile Gündem programına konuk olan Milletvekili Prof. Dr. Aycan, Türkiye’de ki yaşayan Suriyeli sığınmacılar ve ülkeye sürekli giriş yaptığı iddia edilen Afgan göçmenleri eleştirilerine netlik kazandırdı. Göçmenler hakkında iddia edilen tüm söylemlerin tamamen provokasyondan ibaret olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Aycan, Ülkeye giriş yapan Afganların kaçak yollarla giriş yaptığını belirtti. Sınırların çok iyi şekilde korunduğunun bilgisini veren Aycan,  devletin ve güvenlik güçlerinin görevlerinde olduğu mesajını vererek vatandaşları, bu söylemlere itibar etmemeleri gerektiği konusunda uyardı.

Açıklamalarının devamında Aycan şu ifadelere yer verdi: “Bugünleri hep birlikte atlatacağız. Daha çok birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz lazım. Ancak böyle olmasına rağmen sürekli muhalefet; Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener daima Türkiye’yi yıpratmak için fırsat arar gibi davranıyorlar. Her vesileyle bunları gündeme getiriyorlar. Olmayan şeyleri varmış gibi ya da var olan en küçük şeyleri abartarak sürekli bir yalan terörü içerisinde kurgu yapıyorlar.   Bir bakıyorsunuz, Afganistan’dan kitlesel göçler varmış gibi, diğer taraftan Suriyeli sığınmacılar üzerinden siyaset yapıyorlar.  Biliyorsunuz Ankara’da bu olaylar yüzünden 2 kişi hayatını kaybetti. Bu tamamen bir provokasyondu.  Provokasyonları Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Meral Akşener ile yürütüyorlar.

‘DEVLETİMİZ GÖREVİNİN BAŞINDA’
Ordumuz sınır kapılarında çok ciddi önlemler alıyor. Duvarlar örülüyor ve oranın güvenliğini sağlıyorlar. Burada İran’ın da tutarsızlığını ve uygun olmayan davranışlarını da eleştirmek lazım. İran para karşılığı Afganların kontrolsüz bir şekilde ülkemizin geçişine aracılık yapıyor. Ama sınır kapılarımızda ciddi bir şekilde güvenlik önlemlerimiz var. Bu önlemler sayesinde de kitlesel bir göç veya geliş yok. Türkiye Amerika’nın söylediği gibi tampon ülke  değil. Devletimiz görevinin başında.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ OLARAK PROVOKE ETMEYE YÖNELİK ÇABALARI KINIYORUZ

 Türkiye’ye gelenlerde kaçak yollardan girmeye çalışıyor. Ordumuzda bu gelişlere müsaade etmeyecektir. İran’ın para karşılığı insan ticareti yaptığını duyuyoruz. Şu an için böyle bir hareketlilik söz konusu değil. Medyada da fotoğraflarla kitlesel bir Afgan Göçü olmuş gibi paylaşılıyor.
Milliyetçi Hareket Partisi olarak ta genel başkanımızda bunu belirtti. Böyle bir şekilde ülkemizin kullanılmasına veya kullanılmasını provoke etmeye yönelik çabaları kınıyoruz. Ülkemiz asla öyle bir ülke değil.  Özellikle sayın Kılıçdaroğlu’nun Suriye’den ülkemize gelen insanlarla ilgili söylediği şeyler çok yanlış. Sayın Kılıçdaroğlu tamamen bir provokasyon yapıyor.

‘TUTUMSUZ, TUTARSIZ DAVRANIŞLAR’

Kılıçdaroğlu bir gün kalkıyor Suriyelilerin haklarını savunuyor. Bir gün onları göndermekten bahsediyor. Suriye’ye demokrasi ve barış götürmekten bahsediyor. Orada demokrasi ve barışı bozan biz değiliz. Kılıçdaroğlu’nun bizim orada ki varlık sebebimizi çok iyi anlaması lazım.  Buradan siyaset yapıp, oy peşinde koşmanın ülke için çok uygun olduğunu düşünmüyorum. Bunun sonuçlarını gördük; Ankara’da 2 kişin ölümüne sebep oldu. Aynı şey Kılıçdaroğlu’nu tutumsuz, tutarsız, kendi kendiyle çelişen ve çokta karşılığı olmayan popülizm güden ve buradan oy devşirmeye çalışan bir siyaset olarak görüyorum."

Haber: Kübra Şimşir

Editör: Mahmut Beyaz