Soğuk havaların gelmesiyle beraber vatandaşda kışlık ayakkabı alımına yoğun ilgi gösteriyor. Kışlık ayakkabı satışları hakkında bilgiler veren Kahramanmaraşlı ayakkabıcılar bu durumdan son derece memnun.

Kışlık ürünler mağaza raflarındaki yerini aldı. Kış sezonu ayakkabı satışlarını Manşet Gazetesi’de değerlendiren Kahramanmaraşlı ayakkabıcılar satışlardan memnun olduklarını belirtti. Ayakkabıcı Halil İbrahim Biber şu şekilde konuştu: “ Kış aylarının gelmesi bizlerde ki kışlık ayakkabı satışlarında da bir hareketlenmeye sebep oldu. Vatandaşlar yağmur ve soğukların iyice kendini göstermesiyle bot ve kışlık ayakkabılara yoğun ilgi gösterdi. Bizde bu durumdan memnunuz. İnşallah işlerimizin daha da artacağını düşünüyoruz.”

'BAYAN AYAKKABISINDA DİĞER İLLERE GÖRE ŞANSLIYIZ'
Türkiye’de üretimi bir numara olan Kahramanmaraş bayan ayakkabı sektörünü de değerlendiren Biber, bu konuda diğer illere göre avantajlı olduklarını belirtti. Biber şöyle konuştu: “Bayan ayakkabı üretiminin merkezi Selçuk Sitesi’dir. Orada üretiliyor. Bizimde bu durumla beraber elimizin altında oluyor. Çeşitleri günden olarak takip ediyoruz. Diğer şehirdekilerin internet ortamıyla görmesi gerekiyor. bizim o avantajımız var. Gidip, görüyoruz ve beğendiğimizi alıyoruz. Özel sipariş olduğunda hemen gidip alma olanağımız var. Bu sektörden faydalanıyoruz.”
'TADİLATIN BURAYA UĞRAMAMASI BİZİ ZARARA SOKTU'

Kendilerinin bulunduğu ortama tadilatın girmemesi ile birlikte zarara uğradıklarını belirten bir diğer ayakkabıcı esnafı İbrahim Tatlı ise şunları kaydetti: “Çarşımızın tadilata girmesinden sonra mali olarak çok zarara uğradık, şuan için fazla bir gelir elde edemiyoruz. Yaz sezonu çok canlı geçmiyor. Çarşımıza bakılmıyor. Eski işlerimize bakılırsa baya bir düşüş olduğunu görüyorum. Belediye başkanlarımızın biraz daha ilgi göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Belediye başkanlarımızın seçim dönemindeki verdikleri sözleri yerine getirmesini istiyorum. Kendi imkanlarımızla yağmurdan ve güneşten korunmak için yaptığımız naylon var. Belediye buraya bütçe yetersiz diyerek çatı yapmadı. İşlerimizin de bu restorasyon tamamlanırsa güzel olacağını düşünüyoruz. Sorumluların ilgilenmesini istiyoruz.”
'KÜÇÜK ESNAFA BAKILMAZSA AYAKKABI ÜRETİMİ DÜŞÜŞE GEÇER'
Kahramanmaraş’ın bayan ayakkabı sektöründe küçük esnafa ilgi gösterilmezse düşüşe geçeceğini belirten Tatlı, “Kahramanmaraş kadın ayakkabı üretiminde birinci olmasına rağmen düşüşe geçeceğini düşünüyorum. Küçük esnafa bakılmıyor. Küçük esnafa bakılmadığı içinde gerileyeceğini düşünüyorum. Yardımcı olunmuyor, imkanlar sunulmuyor, küçük esnafa kimse bakmıyor. Dev firmalar işi götürüyor. Her şey fabrikasyona dönüştü. El emeği göz nuru hiçbir şey kalmadı. Kahramanmaraş biraz ilgi gösterirse tekrardan yükselişe geçeceğini düşünüyorum. Kahramanmaraş’ın bir numaralı yer olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Www.marasmanset.com Haber: Emre Akkış

 

Editör: Mahmut Beyaz