Narlı Tren Garı'nda düzenlenen törene Pazarcık İlçe Kaymakamı Çağlayan Aydın, Pazarcık Belediye Başkan Vekili Adnan Pınarbaşı, Pazarcık İlçe Garnizon Komutanı Abdulkadir Yağar, Pazarcık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yaprak Bozdağ, Pazarcık İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Tören ilk olarak tren ile tören alanına getirilen Türk Bayrağını askerler tarafından İlçe Kaymakamı Çağlayan Aydın, Belediye Başkan Vekili Adnan Pınarbaşı ve İlçe Garnizon Komutanı Abdulkadir Yağar teslim edilmesinin ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Daha sonra törende kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Pazarcık Kaymakamı Çağlayan Aydın; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1933 yılında yurt gezisine çıkıyor ve bu kapsamda Narlı beldemize uğraması vesileyle burada toplanmış bulunmaktayız. Dolayısıyla onları anmak, her fırsatta hayırla yâd etmek bizlerin ve sizlerinde boynumuzun borcudur. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi yâd ediyor, katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Aydın’ın konuşmasının ardından tören öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla ve son olarak da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Bando takımı tarafından marş dinletisiyle son buldu.

Haber merkezi

Editör: Mahmut Beyaz