Alpedo Kahramanmaraşspor, kendi sahasında rakibi İstanbulspor'a son dakikada yediği golle 1-0 mağlup oldu.
Ligin ikinci yarısında aldığı sonuçlar ile iyi bir çıkış yakalayan ve son oynadığı iki maçtanda bir galibiyet, birde beraberlik alan Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup temsilcimiz Kahramanmaraşspor, ligin 23. hafta maçında grup lideri İstanbulspor'u konuk etti. 12 Şubat Stadyumunda oynanan ve binlerce taraftarın izlediği karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi. Kahramanmaraşspor, karşılaşmanın ikinci yarısında daha üstün bir oyun ortaya koymasına ragmen maçın 90. dakikasında kalesinde gördüğü gol ile rakibine 1-0 mağlup oldu.
 
KMS, DURAN TOPLARI İYİ KULLANAMADI
Ligde sadece 1 mağlubiyeti bulunan ve grubun lideri konumunda bulunan İstanbulspor'u ağırlayan Kahramanmaraşspor, oynanan maça kart cezalısı olan Recep Yaşar, Hüseyin Keleş, Hakan Koçarslan ve sakatlığı bulunan Onur Karabak'tan yoksun bir kadro ile sahaya çıktı. Konuk ekip İstanbulspor'un vuruşu ile başlayan maçta İstanbulspor, maçın ilk 20 dakikalık bölümündü oyunun kontrolünü elinde bulundurdu. Ancak 20. dakikadan sonra Kahramanmaraşspor, atak üstüne atak geliştirdi, bu ataklar faulle durdurulmaya çalışıldı. Duran topları olumsuz kullanan temsilcimiz, gol yollarında etkili olamadı. Kırmızı-beyazlılar, ileri uçta Menderes ve Emre ile ceza sahası içinde pozisyonları cömertçe harcadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona ererken ikinci yarıda ev sahibi ekip Kahramanmaraşspor, saha ve seyirci desteğinide arkasına alarak rakibine oranla üstün bir oyun ortaya koymasına ragmen maçın 90. dakikasında gelişen İstanbulspor atağına engel olamadı ve kalesinde golü görerek, sahadan boynu bükük ayrıldı. Kahramanmaraşspor, aldığı bu mağlubiyetle 25 puanla 12. sırada yer aldı.
 
KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR:
Dakika 1: Karşılaşma, konuk ekip İstanbulspor’un vuruşu ile başladı.
Dakika 5: İstanbulspor’da Hurşit, sol kanattan taşıdığı topu Kahramanmaraşspor kalesine göndermek istedi. Hurşit’in etkili vuruşunda Mustafa araya girerek topun kaleye gitmesini önledi.
Dakika 14: Rakip takım İstanbulspor orta alanından kullandığı serbest vuruşta, top rakip savunmadan döndü. Dönen top Volkan’ın önünde kaldı. Volkan, topu defansın arkasındaki Koray’la buluşturmak istedi, ancak yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.
Dakika 24: Sol kanatta Mustafa’nın attığı uzun topta Emre topla buluştu. Ceza sahasına çalımlarla giren Emre’nin vuruşunda top rakip savunma oyuncularından döndü.
Dakika 25: İstanbulspor yarı alanından kazanılan serbest vuruşu Volkan Bekçi kullandı. Volkan, topu ceza alanı içindeki Menderes’le buluşturdu. Menderes’in yakın mesafeden vuruşunda top savunma oyuncularından döndü.
Dakika 31: Volkan’ın orta sahadan taşıdığı topta ceza alanı içinde Menderes topla buluştu. Sol çaprazdan ceza sahası içine ortasını yapan Menderes’in topuna kimse dokunamadı.
Dakika 36: Ani gelişen İstanbulspor atağında ceza alanı içinde topla buluşan Emrah, yakın mesafeden topu auta attı.
Dakika 37: Kahramanmaraşspor orta alanından etkili bir serbest vuruş kullanan Kürşat, topu arka direğe gönderdi. Kürşat’ın ortasında kaleci Mesut topu kornere çelmeyi başardı.
Dakika 45: Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı.
Dakika 51: İstanbulspor’da, Onur’un uzaktan şutunda top az farkla auta gitti.
Dakika 67: Kahramanmaraşspor, sol kanattan Ramazan ile kullanılan serbest vuruşta Onur, yakın mesafeden kafayı vurdu ve top az farkla auta gitti.
Dakika 70: İstanbulspor’da, sol kanattan gelen ortaya gelişine vuran Muhsin, topu az farkla auta gönderdi.
Dakika 79: Kahramanmaraşspor’da ceza sahası ön çizgisinde Eser’in ters vuruşu sonucu top kendi kalesine yöneldi, kaleci Mesut topun sahibi oldu.
Dakika 84:Kahramanmaraşspor’da Volkan’ın kullandığı korner savunmadan döndü ve dönen topu Eser kaleye göndermek istedi. Eser’in etkili vuruşunda top savunmaya çarparak taca çıktı.
Dakika 85: Kahramanmaraşspor’da sol kanattan kullanılan kornerde ceza sahası içinde topla buluşan Onur, yakın mesafeden topu auta gönderdi.
Dakika 90: Karşılaşmaya 5 dakika ilave edildi.
Dakika 90-1: Gelişen İstanbulspor atağında ceza alanı içinde topla buluşan Yakup, topu kaleye gönderdi. Yakup’un vuruşunda top savunmaya çarparak ağlarla buluştu.
Dakika 90-5: Karşılaşma İstanbulspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
 Haber: Mahmut Beyaz
Editör: Mahmut Beyaz