OHAL kapsamında geçen yıl jandarma İçişleri Bakanlığına bağlanmıştı. Teşkilattaki ilk değişiklik ise Jandarma araçlarının plakasının aynı polis plakaları gibi olması ile başladı. İkinci değişiklik ise Asker ve Polisin aynı anda valilik makamının çelengini birlikte bıraktılar.

Kahramanmaraş'ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, çelenk sunma töreniyle başladı. Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uğur Bülent Acarbay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, askeri ve mülki erkan, gaziler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

KAPSAM

Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanununun 4'üncü maddesi, "Jandarma Genel Komutanlığı İçişleri Bakanlığına bağlıdır." şeklinde değiştirildi.

Buna göre, Jandarma Genel Komutanlığının kuruluş ve kadrolarıyla konuş yerleri, İçişleri Bakanlığınca düzenlenecek, ancak sıkıyönetim, seferberlik ve savaşta kuvvet komutanlıkları emrine girecek birliklerin, kuruluş ve kadrolarıyla konuş yerlerinin düzenlenmesinde, Genelkurmay Başkanlığının görüşü alınacak.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz