Yaz ayı içerisinde bulunduğumuz şu günlerde hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi insan vücudunda birçok olumsuzluklara neden oluyor. Bu olumsuzluklardan bir tanesi de cilt üzerinde meydana gelen leke ve gözenek açılması olurken, bu kapsamda Güzellik Uzmanı Tebessüm Kara, yaz ayında yüksek sıcaklıklara karşı cildimize nasıl bakmamız gerektiğiyle ilgili önemli bilgiler verdi. Artan sıcaklıkların ciltte leke yapma ihtimalini yükselttiğini vurgulayan Güzellik Uzmanı Kara, öğle sıcaklarında dışarıya çıkılmamasını, çıkılsa bile kesinlik güneş kreminin sürülmesi gerektiğini ifade etti. Güneş kreminin ise Dermakozmetik ve yüksek korumalı olması gerektiğine dikkat çeken Kara, “Dermakozmetik ve yüksek korumalı güneş kremini sabah ve akşam kullanmamız gerekiyor. Bunun nedeni de sabah kullandığımız güneş kremi akşama kadar bizi güneşten korur, akşam kullandığımız sabaha kadar cildimizi yapılandırır ve yeniler” dedi.

Güzellik Uzmanı Tebessüm Kara, konuyla ilgili konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yaz aylarında cildimize ekstra bir bakım yapmamız gerekiyor ki herhangi bir leke kalmasın, gözeneklerde açılma olmasın. Ayda bir düzenli olarak bir uzman tarafından belirtilen ürünlerle, belirlenen yerde bir medikal bakım yaptırmalıyız. Güneş kreminde de 50 faktörün altında ya da kapatıcı özellikte bir güneş kremini tercih etmeyin. Dermakozmetik ve yüksek korumalı güneş kremini sabah ve akşam kullanmamız gerekiyor. Bunun nedeni de sabah kullandığımız güneş kremi akşama kadar bizi güneşten korur akşam kullandığımız sabaha kadar cildimizi yapılandırır ve yeniler. Sıcaklıklar bu aralar çok arttı ve ciltte leke yapma ihtimali çok yükseldi. Öğlen sıcaklarında dışarıya çıkmamaya özen gösterelim ve güneş kremimizi sürmeden kesinlikle ve kesinlikle dışarıya çıkmayalım. Eğer düzenli olarak bir uzman tarafından verilen ürünleri kullanmıyorsak ya da bir medikal bakım yaptırmıyorsak 4 saatte 1 güneş kremimizi yenileyelim ki lekelerimiz kalmasın.

“ASLINDA SABAH AKŞAM UYGULAMAMIZ GEREKİYOR”

Güneş kremini sadece gündüzleri ya da güneşe çıkarken değil de aslında sabah akşam uygulamamız gerekiyor. Güneşe çıkarken ekstra bir yenilememiz gerekiyor. Bunun nedeni de spot ışıkları, ekran ışığı, telefon ışığı bunlarda aslında ciltte leke bırakıyor. Dermokazmetik bir güneş kremi kullanırsak eğer sabah sürdüğümüz akşama kadar bizi güneşten koruyacak. Akşam sürdüğümüzde de sabaha kadar cildimizi yapılandıracak. Aslında sadece güneş cildimizde leke bırakmıyor. Şu anda birçok şey cildimizde leke bırakıyor. Buna da dikkat edersek eğer ciltte herhangi bir lekelenme ya da bir gözenek açılması gibi bir problem yaşamayız.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz