Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmadan önce Belediye Başkanı Mustafa Poyraz döneminde Dulkadiroğlu İlçesi Menderes Mahallesi sınırları içerisinde bulunan eski sanayi sitesinde kentsel dönüşüm kararı alınmıştı. Alınan karar doğrultusunda ev ve iş yerleri sahipleriyle görüşülmüş, düşünceleri alınmış ve daha sonra proje aşamasına getirilmişti. Ancak Mustafa Poyraz’ın Belediye Başkanlığının sona ermesi ile birlikte proje deyim yerindeyse askıda kaldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Menderes Mahallesi Muhtarı Yaşar Altuntel, bir an önce bölgenin eski yapılardan kurtulması gerektiğini söylerken, eski sanayi sitesinin atıl bir hale döndüğünü vurguladı.   

“BURASI ATIL BİR HALDE BEKLİYOR”
Altuntel, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Mustafa Poyraz döneminde buraya plan proje çizildi. Hatta muhtarlık binası ve yandaki binada yıkılacaktı. Burada bir yol güzergâhı vardı. Çok güzel bir plan yapıldı. Biz tapu sahiplerini çağırdık. Daha sonra Mustafa Poyraz, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde brifing verdi. Tapu sahiplerine projeyi tanıttı. Tabii daha sonraki süreçte kendisinin belediye başkanlığı bitti ve burası böyle kaldı. Ondan sonrada bir hizmet olmadı. Biz burayı Hayrettin Güngör Başkana da söyledik. Kendisi Meydan projesini yapacağını söyledi. Bunun üzerine tabii bir şey demedik. Ama burası atıl bir halde bekliyor.

“TEKKE ÇIKINCA, ESKİ SANAYİ SİTESİ KALDI”
2013 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile dönemin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski sanayi sitesinin kentsel dönüşümü için imzası var. O zamanlar Tekke henüz planlamada yoktu. Tekke sonradan çıktı. Tekke çıkınca bizim burası kaldı. Allah korusun herhangi bir deprem olması halinde burası yerli bir olur.

HER NE OLACAKSA BİR AN ÖNCE OLMALI”
Poyraz zamanında buralarda çok fazla esnaf kalmamıştı. Çoğu dükkân kapalı. Buraya bir çözüm bekliyoruz. Elektriği yer altına aldıramadık. Doğal gaz yok. Kentsel dönüşüm olacak diye bunlar yapılmadı. Eski sanayi sitesi kaderine terk edildi. Maalesef durum bu şekilde. Tapu sahipleri sürekli soruyorlar. Her gün bir dert. Buranın bir an önce temizlenmesini istiyoruz. Her ne olacaksa bir an önce olmalı.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz