A ve B grubu olmak üzere 20 takımın katılımıyla 28 Ekim tarihinde başlayan Büyükler Ligi’nde 2. Hafta maçları geride kaldı. Sezonun ilk hafta maçlarında ligde, fileler 35 kez havalanmıştı. Haftanın en farklı galibiyetlerini ise A grubu takımlarından rakiplerini 4-1’lık skorlarla geçen Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor ve Dumlupınarspor takımları elde etmişti. İlk hafta maçları bol gollü geçerken, ikinci haftada yine gol düellosu şeklinde geçti. Ligin 2. Hafta maçlarında 9 maçta fileler 32 kez havalandı. Haftanın en farklı skorlarını ise rakiplerini 5-1’lik skorlarla mağlup eden Kahramansarayspor ve Ferhuş Karacasuspor takımları elde etti. A grubunda Ekinözü Andırın karşılaşması önümüzdeki günlere ertelendi.

DUMLUPINAR VE KÜMBET YENİŞEMEDİ

Sezonun ilk maçında rakibi Uludazspor’u 4-1 yenen Dumlupınarspor, 2. Haftayı 1 puanla kapattı. Batıpark futbol sahasında kendi gibi kentin köklü Kulüplerinden Kümbetspor ile karşı karşıla gelen Yeşil-beyazlılar, 90 dakika sonunda sahadan 0-0 eşitlikle ayrıldı.

BELEDİYE SERİYE TAKTI

Geçtiğimiz sezon Kahramanmaraş 2. Amatör Küme Büyükler Liginde namağlup şampiyon olarak 1. Amatör Kümeye yükselen 1. Amatör Küme A grubu takımlarından Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 2. Hafta maçında Saim Çotur Futbol sahasında karşılaştığı Büyüksırspor’u 3-1 yenerek, 2’de 2 yaptı. Büyükşehir Belediye Gençlik ve Spor Kulübü’nün gollerini Coşkun Güney, İbrahim Karasu ve Ertuğrul Kesmepaludu atarken, Büyüksırspor'un tek golünü ise Halil İbrahim Köse kaydetti.

AS VEFA, ULUDAZSPOR'U FARKLI YENDİ

 Kahramanmaraş 1. Amatör Kümenin 2.hafta maçında A grubunda AS Vefa, Uludazspor'u 4-1 mağlup etti. Batıpark futbol sahasında oynanan müsabakanın 44.dakikasında AS Vefa Osman Nergiz'in golü ile ilk yarıyı 1-0 önde kapattı, 55.dakikada Uludazspor Halil İbrahim Dişli ile eşitliği sağladı. AS Vefa 65.dakikada Enver Karadoğan'ın golü ile skoru 2-1 yaptı, müsabakanın son dakikalarında Osman Nergiz  ile 2 gol bulan AS Vefa sahadan 4-1 galip ayrıldı. Bu sonuçla Vefa, ligde 3 puanla tanışırken, Uludazspor ise 2 hafta sonunda puanla tanışamadı.

KAHRAMANSARAY 3 PUANI 5 GOLLE ALDI

Ligin ilk maçında rakibi Andırın Yeşildağspor’a 3-1 yenilen Kahramansarayspor, 2. Hafta maçında 3 puanla tanıştı. Doğukent Futbol sahasında KM Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelen Sarı-Kırmızılı ekip, rakibine top yüzü göstermezken, 90 dakika sonunda sahadan 5-1’lik skorla ayrıldı. Alınan bu sonuçla Kahramansarayspor, sezonun ilk 3 puanını almış oldu.

ANADOLU GENÇLİK GALİBİYETLE TANIŞTI

B grubunda Anadolu Gençlikspor, deplasmanda Pazarcık Aksuspor’a konuk oldu. Pazarcık Celal Tekşen stadında oynanan müsabakada Anadolu Gençlikspor’a galibiyeti getiren golü 75.dakikada Ömer Aşçı kaydetti. Anadolu Gençlikspor, ligde puanını 4 yükseltirken,    Pazarcık Aksuspor ise 2.hafta sonunda puanla tanışamadı.

İLÇE TAKIMLARI BERABERE KALDI

Ligin 2. Hafta maçında iki ilçe takımı Afşin ve Türkoğlu Belediyespor,  Afşin İlçe Stadyumunda karşılaştı. 90 dakika sonu 2-2’lik beraberlikle tamamlandı. Afşin Belediyespor  Ali Özer'ın golü ile 1-0 öne geçti,  Türkoğlu Belediyespor penaltıdan Mehmet Güneş'ın golü ile eşitliği sağladı ve İlk yarı 1-1 sona erdi. Türkoğlu Belediyespor penaltıdan Mehmet Güneş'in golü ile 2-1 öne geçti, ancak müsabakanın son dakikasında  Afşin Belediyespor Recep Dal'ın golü ile eşitliği sağladı. İlk maçta sahadan galibiyetle ayrılan Türkoğlu Belediyespor,  puanını 4’e yükseltirken, Afşin temsilcisi 1 puanda kaldı.

FERHUŞ FARKLI KAZANDI

 B grubunda Ferhuş Karacasuspor deplasmanda Çağlayanceritspor'u 5-1 yendi. Çağlayancerit İlçe Stadında  oynanan müsabakada, Ferhuş Karacasuspor'a galibiyeti getiren golleri Hasan Bolat, Muammer Kocabaş, Ateşhan Ateştemur, İlyas Emirdelen ve Muhammed Durmaz attı. Çağlayanceritspor'un tek golünü ise Gökhan Kekil attı. Bu sonuçla Ferhuş Karacasuspor, ligde 6 puana ulaşırken, Çağlayanceritspor'un 2. hafta sonunda henüz puanı yok.

MARAŞSPOR ÜÇLEDİ

Grubun bir başka maçında Maraşspor, Arsan Sümerspor ile kozlarını paylaştı. Batıpark futbol sahasında oynanan maçta Maraşspor, maçın ilk yarısında ve ikinci yarısında bulduğu gollerle rakibini 3-0 mağlup etmesini bildi.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz