Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası işbirliğinde düzenlenecek olan kentin ilk ‘Alışveriş Festivali’, 24 Mart’ta kapılarını açacak. Festivalde vatandaşlar ihtiyacı olan her şeye en az yüzde 50 indirimle sahip olurken, 20 yıl önceki fuar kültürü de canlandırılacak.

Türk tekstilinin başkenti konumunda bulanan ve bu alanda birbirinden başarılı çalışmalar yapan Kahramanmaraş’ta ilk kez alışveriş festivali düzenlenecek. Festival boyunca ürünlerin hepsi piyasa fiyatının yüzde 50 aşağısına satılacak

TEKSTİL VE HAZIR GİYİM ARTIYOR

AR-GE ve İnovasyon ile moda başkentlerine üretim yapan Kahramanmaraş, 2018 yılı Şubat ayı içerisinde 54 milyon 675 bin 94 dolar tekstil ihracatı 5 milyon 264 bin 60 dolar ise hazır giyim ihracatında bulundu. Geçen yıla göre her iki kalemde de artış yaşanırken, bu artışın kent insanına yansıması ise festival sayesinde olacak.

YENİ PROJELER

Konu hakkında Manşet Gazetesinden Ahmet Güneçıkan’a konuşan Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt: “2014 yılında ilk oda başkanı seçildiğimiz günden bu yana sürekli hem Kahramanmaraş için hem de esnafımız için bir şeyler yapmaya çalıştık. Bu Ocak ayında ise tekrar yeniden seçildik, biliyorsunuz. Sürekli projeler üretmeye çalışıyoruz ve bu projelerin sayısını da artırmayı hedefliyoruz. Bu Alışveriş Festivali’de hep projelerimiz arasında vardı. Nasipte bu güneymiş, esnaflarımızın kazanacağı, halkımızın kazanacağı, 20 yıl önceki fuar kültürünü Kahramanmaraş’ımıza tekrar getirilmesi açısından büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

AHİ EVRAN KÜLTÜRÜ BENİMSİYOR

Akkurt konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası işbirliğiyle Kahramanmaraş’ta ilk defa yapacağımız Kahramanmaraş Alışveriş Festivali, 24 Mart Cumartesi günü resmi açılış ile halkımızın hizmetine sunulacak. Festivalimiz 1 Nisan Pazar günü ise sona edecektir. Festival, 9 gün sürecek olup, sabah saat 9’dan, 21:30’a kadar açık olacak. Ahi Evran kültürünü benimsemiş, 100’e yakın hemşerimiz Kahramanmaraş 1. Alışveriş Festivali’nde yer alacak. Mağaza fiyatına değil, festival fiyatın üreticiden direk halka yani imalattan halka, perakende değil toptan fiyatını satışlar olacak. 9 gün boyunca her gün farklı özel sürpriz çeşitli etkinliklerimiz de olacak. Festival kapsamında 50 TL’lik alışveriş yapan herkes ayrıca bir çekiliş kazanacak. Çekiliş kura sonuçlarını ise 2 Nisan’da festival için açtığımız sosyal medya hesaplarından kazananlar listesini açıklayacağız. Hediyeler ise odamızda takdim edilecektir.

ŞEHİR EKONOMİSİ KALKINACAK

Tertip ettiğimiz bu proje ile esnafımız stoklarında bulunan ürünleri satarak hem ekonomiye hem de kendilerine katkı sağlayacak. 7’den 70’e herkesin buluşacağı festivalimizde gerek ekonomimize katkı sağlarken gerekse de halkımıza kültürel aktivite sunacağız. Kahramanmaraş Alışveriş Festivali’nin meydana gelmesine katkı sağlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize, esnaflarımıza, halkımıza şükranlarımızı iletiyoruz. Bütün halkımızı festivalimize davet ediyoruz. Festivalde halkımız için her türlü etkinliklerimiz olacak. Yöresel tatlar dediğimiz dondurmalarımız, firik, tarhana gibi her türlü yöresel ürünlerimiz, yöresel sanatçılarımız da olacak ama tabi ki Afrin’de bir operasyon yürütüyoruz ve şehitler veriyoruz, eğlenceye yönelik etkinliklerimizi iptal ettik. Her gün farklı farklı etkinliklerimiz olacak. Tamamen Kahramanmaraş’ın yerel esnafı olacak bu festivalde, daha çok konfeksiyon olacak. Çocuk giyiminden bay bayan giyim, çeyizlik eşya, ev tekstil ürünlerinin tamamı olacak bunların yanı sıra sim sırma, ayakkabıcılar aradığı her şeyi vatandaşımız burada bulabilecektir. Tuhafiyeciye kadar burada olacak.

ESNAF BAYRAM EDECEK

Bu festivalde en kötü indirim yüzde 50 olacak. Amacımız hem esnafımıza katkı sağlamak hem de vatandaşımızın ihtiyaçlarını kolay şekilde onlarla buluşturmak. Esnafımız depoya ürünlerini kaldırmasın da halka sunsun, bir yıl bu ürünler bekleyeceğine halka versin. Maliyet fiyatına ve gerektiğinde maliyetin de altında satışlar olacaktır. Halkımız farkı görecektir tabi ki, Kahramanmaraş halkımız alışverişe doyacak. 20 yıl önce biliyorsunuz eskiden fuarlar olurdu, bir ay sürerdi Kahramanmaraş’ta. Biz o günleri artık özlüyoruz, o günler için bu bir fırsat. Eski fuar günlerini tekrar yaşamak ve yaşatmak amacımız. Terziler ve konfeksiyoncuları yada üretim yapan toptancılarımız var, toptancılarımız burada stant açacaklar ve maliyet fiyatına ürünlerini satacaklar. Bunun yanı sıra gelinlik ve damatlık gibi stantlarımız da olacak. Bu festivalle birlikte terzi ve konfeksiyoncular daha güzel bir tanıtım fırsatı bulacaklardır”

Haber: Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz