Saçaklızade Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirdöğen TRT Diyanet kanalında yayınlanan Bir Asır Bir Çınar belgeselinin 29. bölümüne konuk oldu. Belgeselin başında Ali Demirdöğen Hocanın öğrenim hayatı izleyiciye sunulurken ikinci bölümde Ali Demirdöğen Hocanın okumalarına vesile olduğu talebelerin görüşlerine yer verildi. Programın devamında ise Ali Demirdöğen Hocanın vesilesi ile  Saçaklızade Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar anlatıldı.

Bir Asır Bir Çınar adlı belgesel programı, ülkemizin en eski kurumlarından Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din hizmetinde bulunan emektar müftülerimiz, imam hatip, müezzin kayyım, vaiz ve Kur’an Kursu hocalarımızın hayatlarını konu alıyor. Geride bıraktıkları izler, görev yıllarında karşılaştıkları zorluklar, yaptıkları hizmetler ve unutamadıkları hatıralar Bir Asır Bir Çınar programıyla ekranlara geliyor. Aile yaşantıları ve çevresiyle ilişkileri de sinematografik bir anlatımla yansıtılıyor.

Ali Demirdöğen; Türkoğlu ilçesi Yeşilyöre Mahallesinde doğdu. İlkokulu Yeşilyöre mahallesinde okudu. Daha sonra Suriye Şam’da ve Mısır Kahire’de eğitimine devam etti. 1975 yılında Kahramanmaraş’ta imam hatiplik görevine başladı. Görev yaptığı camide birçok öğrencinin barınma ihtiyaçlarını karşıladı. Uzun yıllardır sonra Saçaklızade Vakfı yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.

Belgesele; https://www.youtube.com/watch?time_continue=1394&v=Nd1zc21oMRc linkinden ulaşabilirsiniz.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz