Sosyal belediyecilik anlayışı ile üzerine düşen görevleri bir bir yerine getiren ve insan odaklı çalışmalarla millete yönelik yatırımlarını devam ettiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bir yeni taziye evini daha halkın kullanımına sundu. Bu kapsamda Hayırsever Şevket Bilir tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Akçakoyunlu Mahallesi’ne yaptırılan Akçakoyunlu Taziye Evi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal’ın yanı sıra il ve ilçe teşkilat mensupları ile vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Başkan Fatih Mehmet Erkoç, Büyükşehir olarak kente bu tür eserler kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

“ÇOK GÜZEL VE KALİTELİ BİR BİNA OLDU”
“Şu an bizim için çok mutlu bir an. Gerçekten çok önemli bir eseri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Başkan Erkoç, “Burada hayırsever ile devlet işbirliğiyle çok önemli bir sosyal tesis Kahramanmaraş’ımıza kazandırıldı. Saygıdeğer Ökkeş amcaya ve eşine, evlatlarına çok teşekkür ediyoruz. Buranın ilk yapılması için yaptığımız görüşmelerde çok heyecanlıydılar. Allah’a hamt olsun başladı ve bitti. Çokta güzel ve kaliteli bir bina oldu. İnşallah vatandaşlarımızın burayı en iyi şekilde kullanmalarını diliyoruz. Çünkü bu salonlar sadece taziye evi değil. Mevlüt programlarında özellikle bayanların toplantılarında kullanılabilecek. İnşallah bizde kendi imkânlarımızla buraya bir kütüphane kazandırmak istiyoruz. Çünkü bu bölgede sobalı ev çok. Çocuklarımızın ders çalışma imkânı kısıtlı. İnşallah burada bir kütüphane de oluşturursak çocuklarımızın eve gitmesine de gerek kalmayacak ve burada yemekte dâhil birçok ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Tabii Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin birçok bölgesine yeni taziye evleri kazandırdık. Şu an Çağlayancerit ve Ekinözü’nde de bitmek üzere. Yine şehrin batı bölgesinde hayırsever işbirliği ile Üngüt Mahallesi’ne büyük bir sosyal tesis bitmek üzere. Yine doğuda Kanuni Mahallesi’nde de bir tesisimizin inşaatına başladık. Bu şekilde bu tesisler Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin hizmetinde. Allah hayırlarını kabul eylesin” ifadelerini kullandı.  

YAŞANILIR ŞEHİRLER, YAŞANILIR MAHALLELER
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise şunları kaydetti: “Belediyeciliğimizin temeli sosyal ve kültürel belediyeciliğe dayanıyor. Şehirlerimizi, mahallelerimizi yaşanılır şehirler, yaşanılır mahalleler kılmak en büyük amacımızdır ve bu amaç uğrunda el birliği ile milletvekilimiz, belediye başkanımız, teşkilatlarımız hayır sahiplerimiz elbirliği ile çalışıyoruz. Bu anlamda Kahramanmaraş’ımız eski Kahramanmaraş değil. Bundan önce Kahramanmaraş’ımıza kendi gününün şartlarına göre hizmet eden gelip geçmiş herkesten Allah’tan razı olsun. Bir zamanlar çöp, çamur, çukur belediyeciliğinden bütün fiziki ihtiyaçların karşılandığı ve onun ötesinde sosyal ve kültürel belediyeciliğe geçtiğimiz bu anlamda insanlarımızın bütün ihtiyaçlarının görüldüğü, görülmeye çalışıldığı bir belediyecilik anlayışı bir belediyecilik hizmeti veriliyor. Bu anlamda devletimiz, belediyelerimiz, milletimizin emrinde ve milletimizde bu taziye evini yapan hayır sahibimizin yaptığı gibi devletimizin yanındadır. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Birliğimize dirliğimize kast etmek isteyenlere fırsat vermesin. Kesinlikle belediyeciliğimizin altın çağı Fatih Mehmet Erkoç Başkanımızla yaşanmıştır. Çünkü Kahramanmaraş Büyükşehir oldu. Büyükşehrin kurulması, yapılanması ayrı bir gayret istiyordu, ayrı bir çaba istiyordu. Başkanımız bunu başardı. Diğer belediye başkanlarımızla el birliği ile Kahramanmaraş’ımızın her ihtiyacının görülmesi hususunda elinden geleni el birliği ile geri bırakmadı. Kendilerine teşekkür ediyorum.”

“HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN”
Hayırsever Şevket Bilir’de, “Bu bina babamın ve annemin uzun yıllardır arzu ettiği bir şeydi. Bunu da biz evlatları olarak devamlı destekledik ve bu işe başladık. Allah’a şükür kendileri dünya gözüyle de bunu görmüş oldu. Güzel bir olayda sadece buradaki dedemizin evinin önünde olması. Bir de 28 Aralık günü benim ablam vefat etti. Katkısı olan herkesten Allah razı olsun. Hepimiz için hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz