AK Parti İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen ve çeşitli açıklamalarda bulunan Debgici, “İlk olarak önümüzdeki hafta 5 Eylül Cumartesi günü Dulkadiroğlu Kongresini gerçekleştireceğiz. 6 Eylül Pazar günü Çağlayancerit ve Pazarcık öğleden önce ve sonra 2 kongre gerçekleştireceğiz. 12 Eylül Cumartesi Onikişubat İlçe Kongremizi yapacağız. 13 Eylül Pazar günü öğleden önce Andırın öğleden sonra Afşin kongrelerimizi yapacağız. 19 Eylül tarihinde öğleden önce Ekinözü öğleden sonra Türkoğlu kongrelerimizi yapacağız. 20 Eylül Pazar günü de Nurhak ve Elbistan ilçe kongrelerimizi tamamlayacağız” dedi.

“HAYATIMIZ NORMAL AKIŞININ DIŞINA ÇIKTI”
Debgici, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “2020 yılı biraz sıkıntılı bir şekilde ilerliyor. Çığ felaketi, deprem felaketi, arkasından Çin’de çıkıp ta dünyayı saran pandemiyle birlikte hayatımız normal akışının dışına çıktı. Seyrek oturmalar, az sohbetler, maskeli dolaşmalar, hijyene dikkatlerle 2020 yılının Ağustos ayının sonuna yaklaşıyoruz. Öncelikle bu salgın sürecinde büyük mücadele veren sağlık camiasına teşekkür ediyorum. Çünkü 11 Mart’ta ilk vaka çıktığından bugüne cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerek sağlık bakanlığı gerek içişleri bakanlığı, kolluk kuvvetleri ve diğer ilgili bakanlıklar tüm tedbirlere uyaraktan bugünlere geldik. Türkiye genelinde vefat eden birçok vatandaşımız var. Tedavi gören yakınlarımız, dostlarımız, arkadaşlarımız var. Onlara da acil şifalar diliyorum. İnşallah bir an evvel bu pandeminin son bulmasını rabbimizden istiyoruz. Öyle bir süreç oldu ki bayramlarımızı kutlayamaz olduk. Ama rabbimize hamt ediyoruz ki ülkemiz cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getirmiş olduğu iyi tarafı gözler önüne seren bir süreç yaşamış olduk. Bu da herkes tarafından takdire şayan bir biçimde karşılanıyor.

“PANDEMİ HAYATIN HER ALANINI ETKİLEDİ”
Pandemi hayatın her alanını etkiledi. Malum okullar tatil oldu. Üniversiteler uzaktan eğitim yaptı. Birçok işletme kapılarını kapattı. Hayat 1 Haziran’dan itibaren normalleşmeye başladı. Fakat tam anlamıyla istediğimiz düzeyde değil. Bu yüzden tüm vatandaşlarımızın maske, mesafe ve temizlik konusunda uyarılara dikkat etmesi noktasında hassasiyet göstermesini istiyorum. Bu sürecin hızlıca bitmesi alacağımız tedbirlere bağlı. Şehrimizde de vakalar Türkiye geneline göre çok az sayıda seyretmesine rağmen yine de valimizin başkanlığında kurulan tüm kurullar kararları alıyor ve daha sağlıklı bir şekilde bu süreci atlatmamıza vesile oluyor.

“KONGRELER EYLÜL AYINDA YAPILACAK”
Tabii AK Parti 7. Olağan Kongre sürecini başlatmıştı. Bununla ilgili takvim açıklanmıştı. Bizde bu minvalde takvimi belirlemiştik ve ilk olarak Göksun Ana Kademe İlçe Kongremizi gerçekleştirmiştik. Diğer kongreleri de yapacağımız vakit. Malum bir takım kısıtlamalar sebebiyle kongreler ileri bir tarihe alındı. Alınan karar gereği de Ağustos ayıyla birlikte tekrardan AK Parti 7. Olağan Kongre süreci başladı. Bu vesile ile Türkiye’nin birçok ilinde birçok ilçesinde şu an ilçe kongreleri yapılıyor. İlçe kongresi yapılan ilçelerimizde kadın ve gençlik kolları kongreleri de yapılıyor.  Bizde inşallah Eylül ayı içerisinde tekrardan kongrelerini yapmadığımız 10 ilçenin kongresini yapıp ana kademeyi beraberinde hem kadın hem gençlik kolları kongrelerini tamamlayıp sonrasında il kongresine hazırlanacağız. Bunlarla beraber her ilçenin ana kademe kongresinden sonra 3-5 gün içerisinde kadın ve gençlik kolları kongrelerimizi yapacağız. Tüm Türkiye’de ilçe kongreleri Ağustos-Eylül-Ekim ayında tamamlanacak. Daha sonra ise 81 ilimizde il kongreleri heyecanı başlayacak.

“ÖNEMLİ TEDBİRLER ALACAĞIZ”
Kongreler partilerin bayram havasında geçen etkinlikleridir. Fakat pandemi süreciyle birlikte bizlerde tedbirlerimizi en üst düzeyde alarak daha hassas bir şekilde kongreleri tamamlayacağız. İl Kongrelerinden sonra da inşallah 2021’in yaz aylarına doğru 7. Olağan büyük kongremizi gerçekleştirip AK Parti olarak inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Tabii ne tür önlemler alınacak? Kongrelerimiz daha küçük yerlerde daha az katılımcıyla çok aşırı kalabalıkların olmadığı, maskelerin kullandığı, sandalyeler arasında mesafe olan yerlerde olacak. Belki halı saha spor kompleksleri gibi statlar gibi geniş alanların olduğu açık yerlerde yapabiliriz. Eğer bu olmazsa havalandırması çok fazla olan yerlerde yapacağız. Tabii girişte tüm katılımcıların ateşleri ölçülecek. Dezenfektan kullanılacak. Önemli tedbirler alacağız.

“4 İLÇEMİZDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”
Bildiğiniz gibi 4 ilçe başkanımız kongre de aday olmayacağı yönünde açıklamalarda bulundu. Bununla alakalı çalışmalar devam ediyor. Elbette müracaatlar olacak. Biz istişareye önem veriyoruz. Eğer işleyişi devam ediyorsa, herhangi bir sıkıntı yoksa kendisi bir takım sebeplerle görevden ayrılmıyorsa herkes bulunduğu yerde adaydır. Bu her zaman için böyledir. Şu anda 4 ilçemizde adaylık süreci mevcut.

“KAHRAMANMARAŞ’TA 155 BİN KAYITLI ÜYEMİZ VAR”
Ak Parti dünyanın en büyük Sivil Toplum Örgütü diyebiliriz çünkü 10 milyon 500 bin üyesi var. İsteyen herkesi partimize kayıt ediyoruz. Her yılda bir milyon yeni üye kaydı yapacağız. Tabii partilere üye olabilmenin kıstasları var. Bu kıstaslar haricindeki herkes üye olabiliyor. Her yıl AK Parti’nin Türkiye genelinde bir milyon yeni üye hedefi var. Kahramanmaraş’ın genel olarak seçimlere göre yüzde 60-70’i AK Parti’ye oy veriyor. Dolayısıyla 755 bin seçmenin olduğu yerde yüzde 60-70 oy oranı 500 bin seçmen yapar. 500 binin de yarısı üye olsa en az 250 bin olması gerekir. Şu anda AK Parti olarak Kahramanmaraş’ta 155 bin üyemiz var. Normalde genel merkezin bizden istediği illerin durumuna göre yüzde 25 bandı var. Ona yaklaşmış durumdayız. Bu konuda tüm teşkilatlarımız hala çalışıyor.”

HABER: BURHAN KARAGÖZ

Editör: Mahmut Beyaz