Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısının ardından düzenlenen toplantı sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Kasım 2019 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin erkene alındığını ve 24 Haziran’da yapılacağını açıklamıştı. Erken seçim kararının ardından, partilerde Cumhurbaşkanı adaylığı ve milletvekilliği aday adaylığı için çalışmalar start vermiş ve kıyasıya bir yarış başlamıştı. AK Parti’de 24 Nisan’da başlayan aday adaylığı süreci 2 Mayıs’ta sona ermiş ve 111 kişi milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Başvuruların tamamlanmasının ardından aday adayları seçim çalışmalarına start verirken, AK Parti cephesinde, temayül heyecanı yaşanıyor. Bugün saat 10’da başlayan ve 16’ya kadar devam edecek olan temayül yoklaması, AK Parti İl Kongresi’nin de yapıldığı şehirlerarası otobüs terminali arkasında bulunan Merkez Spor Kompleksi’nde gerçekleştiriliyor. Yaklaşık bin 660 kişinin oy kullandığı temayülden çıkacak olan sonuçlar AK Parti Genel Merkezine gönderilecek ve Milletvekili adaylarının belirlenmesinde önemli rol oynayacak.

24 HAZİRAN’DA TÜRKİYE’NİN ŞAHLANACAK”

Temayül yoklamasının açılış konuşmasını yapan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, yapılan temayülde çıkan sonucun AK Parti Genel Merkezi’ne gönderileceğini ve adayların belirlenmesinde önemli bir yer tutacağını belirterek, “24 Haziran Genel seçimleri ve 27. Dönem Kahramanmaraş milletvekilliği aday adaylığı temayül yoklamasına hepiniz hoş geldiniz. Türkiye’nin 2002’den bu yana çok güçlü bir şekilde gelebilmekte, değerli halkımızın ve teşkilat mensuplarımızın yoğun gayretleriyle olmaktadır. Artık önümüzdeki süreç, Türkiye’nin daha da şahlanacağı, ileriye gideceği bir süreçtir. Allah’ın izniyle sizlerin ve teşkilat mensuplarımızın da destekleriyle bugün burada yapacağımız temayülde değerli milletvekili aday adaylarımıza göstereceğiniz teveccüh, Genel Merkezi’mizin değerlendirmesi ve 24 Haziran’da hem Kahramanmaraş’ımızda hem de Türkiye adına güzel bir seçim olacaktır İnşallah. Rabbim bugüne kadar yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı hepinizi muvaffak eylesin, bundan sonra ki çalışmalarınızda da hepinize başarılar diliyorum” dedi.

TEMAYÜL YOKLAMASI 3 İL HARİÇ BÜTÜN İLLERDE YAPILIYOR”

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ömer Ünal ise yaptığı konuşmada, “Bugün burada yapacağımız temayül, başta şehrimiz Kahramanmaraş’a, teşkilatımıza, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Burada olmaktan dolayı da duyduğum memnuniyeti de ifade etmem gerekiyor. Bildiğiniz gibi Türkiye hızla 24 Haziran genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kullanılacağı seçimlere hızla gidiyor. Erken genel seçim kararı alındıktan sonra partimizin Genel Başkanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yürütülen çalışmalardan birisini de bugün gerçekleştiriyoruz. An itibariyle Türkiye’nin üç ili hariç geri kalan illerin tamamında temayül yoklaması aynı anda yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. İl, ilçe, kadın, gençlik yönetim kurulu üyeleri, belediye ve İl Genel Meclisi üyelerinden oluşan yaklaşık bin 660 kişi, 111 aday adayı için oy kullanırken, kullanılan oylar Ankara’ya götürülerek Genel Merkez’de açılacak.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz