24 Haziran seçimlerinde AK Parti Kahramanmaraş 2’nci sıra adayı olarak milletvekili seçilen ve meclise giren Ahmet Özdemir, geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan görev dağılımıyla Anayasa Komisyonu Üyeliğine seçilmişti. Özdemir, meclisteki yeni görevine ilişkin Manşet Gazetesi’nden Emre Akkış’a açıklamalarda bulundu. Komisyonun anayasa değişikliklerinin nasıl olması gerektiğini hazırlayan temel bir komisyon olduğunu belirten Özdemir, “Anayasa komisyonuyla Türkiye’nin temel hükumet sisteminde bir değişiklik yaptık ve Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine geçtik. Anaysa komisyonunun görevi yasaların daha üstünde olan temel kanunların değiştirilmesi ilişkin bir çalışma” şeklinde konuştu. Anayasa Komisyonu’nun genelde ülke yönetimiyle ilgili bir görevinin olduğunu vurgulayan Özdemir, hukukçu olması hasebiyle bu göreve kendi isteğiyle talip olduğunu ifade etti.

ELİMİZDEN GELDİĞİNCE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Özdemir, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Anayasa komisyonu, geçtiğimiz 24 Haziran seçimlerinin ve 16 Nisan referandumunun alt yapısını hazırlayan komisyondu. Anayasa değişikliklerinin nasıl olması gerektiğini hazırlayan temel bir komisyondur. Anayasa komisyonuyla Türkiye’nin temel hükumet sisteminde bir değişiklik yaptık ve Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine geçtik. Anaysa komisyonunun görevi yasaların daha üstünde olan temel kanunların değiştirilmesi ilişkin bir çalışma. Bu dönemde bir anayasa değişikliği gündeme gelmedi henüz ama gelirse bu çalışmanın içerisinde olacağız. Daha önceden çok stratejik görevler gerçekleştirdiler. Bu görevi hukukçu olmam hasebiyle ben kendim talep ettim. Meclis başkanlığımız, komisyonlar, idari amirler bunu bana uygun görmüş ve bundan sonra bu komisyonda görev yapacağım. Bunun şehrimize ne getirisi olur dersek; bu komisyon şehrimizin sorunlarıyla ilgili bir komisyon değil. Ülkenin genel yönetimi ile ilgili bir komisyon. Bizim oradaki görevimiz milletvekilliğinde yaptığımız görevin dışında yasaların ve Anayasaların hazırlanmasında o komisyonda bilgimiz ve tecrübemiz ile elimizden geldiğince katkı sağlayacağız.”

İKİ ÖNEMLİ GÖREVİMİZ VAR!”
Sözlerinin devamında meclisteki çalışmalar hakkında da bilgi veren Özdemir, milletvekili olarak 2 önemli görevlerinin olduğunu söyledi. Özdemir, “Seçim döneminden sonra göreve başlar başlamaz iki tane önemli kanun geldi. Bir tanesi terör yasası diğeri de bedelli askerlik yasası. Bununla ilgili zaman zaman eleştiri dozunu aşan söylemler oldu ama Ak parti ve Milliyetçi Hareket Partisi getirilen tekliflerle ilgili somut önerilerini ve gerekçelerini izah ettiler ve kısa sürede kanunlar geçti. 27. Dönemin yasama yılına biraz hızlı başlamış olduk. Bundan sonra orada bütün kanunların takipçisi olacağız. Bu kanunlar takipçisi olup mevzuatın iyi çıkmasına yardımcı olmaya çalışırken bir yandan da şehrimizin beklentileri olan konuları dillendireceğiz ve netice almaya çalışacağız. Bakanlıklarımız ve bakanlarımızla koordinasyonu takip edeceğiz. Bizlerin bir milletvekili olarak iki şekilde görevi vardır. Birincisi yasamaya katılmak yani kanunların doğru çıkmasına katkı sağlamak, bir diğeri ise şehrimizin beklentilerine aracılık etmek” ifadelerini kullandı.

TEVECCÜHE LAYIK OLACAK İŞLER YAPACAĞIZ”
Teveccühe layık olacak işler yapacaklarının altını çizen Özdemir, milletvekilliği görevinin gereği olan bütün işleri hassasiyetle takip edeceklerini dile getirdi. Özdemir, “J. J. Rousseau’nun, “İnsanların bana olan güvenini kaybettikten sonra benim için yaşamaktan feci ölüm olur mu?’’ şeklinde bir söz var. İnsanların bizlere bir güveni var, bizim de görevimiz o güvene layık olmak ve onun üzerine çıkmak yani o güvenin gereğini yerine getirmek. Mademki bu insanlar bize teveccüh göstermişler biz de o teveccühe layık olacak işler yapacağız. Bunun kapsamı nedir? Dersek. İnsanımızı dinlemek, sorununu anlamak ve mümkünse çözümü üretmek. Bu üçü bizim yol haritamızdır. Bazen öyle sorunlar bize anlatılacak ki, o sorunların çözümü bize anlatıldığında bir vatandaşımızın değil birçok insanın hayatına dokunan bir çözüm olacak. Bunu anlamanın yolu da onları iyi dinlemekten geçer. Bunu daha da genel kapsamlı ifade edecek olursak, milletvekilliği görevinin gereği olan bütün işleri hassasiyetle takip edeceğiz. Bu işe layık olduğumuzu ve bu işin içini doldurduğumuzu göstereceğiz” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ İLETİŞİM OFİSİ KURDUK”
Milletvekili İletişim Ofisi kurduklarının bilgisini veren Özdemir, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bütün hemşerilerimize gönülden sevgilerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz. Şu konuda hiç endişe etmesinler; Kahramanmaraş milletvekilleri birlik ve beraberlik içerisinde şehrimizin ve ülkemizin sorunlarına çok yakından ilgilenecekler. Biz geçtiğimiz haflarda milletvekillerimizle toplandık ve şöyle bir çalışma yaptık. Milletvekili iletişim ofisi kurduk, bundan sonra vekillerimizin yapacağı görüşmeler hepimizin ismi altında sekretaryasını da bizim yaptığımız bir iletişim ofisim kurduk. İletişim kanalı ile basına duyurulacak, şehrimizin sorunlarıyla ilgili bütün milletvekillerimiz birlikte hareket edeceğiz, sonuçlarını birlikte takip edeceğiz. Ama bazen bunu, ben görevlendirildiğim için ben takip edeceğim, bazen Celalettin bey takip edecek ve sırasıyla hangi vekilimiz varsa onun iştigal alanını hep birlikle takip edeceğiz ama sonuçlarını o paylaşacak. Böyle bir iletişim ağı kurduk. Bizim bu birlik beraberlik ve ortak hareket etme duygusunu vatandaşımız daha çok hissedecek.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz