8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AK Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından AK Partili kadınlara yönelik kahvaltı programı düzenlendi. Programa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Cesur, AK Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz ve kadın kolları mensupları katıldı. Kadının sorumlulukları, kadının önemi ve değerini anlatan bir konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, erkeğin kadın olmadan yarım olduğunu belirterek, “Kadın ile erkek iç içe yaşamalıdır ki, devlet daha güçlü olsun” dedi.

TOPLUM GÜÇLÜ OLURSA BİZİM DEVLETİMİZ GÜÇLÜ OLUR”

“Kadın İslam ile değer buldu, çünkü İslam’dan önce kadın alınıp satılan hiçbir hakkı olmayan, köle durumundaydı. İslam ile kadın şereflendi. Bizde önemli olan insan olmasıydı” diyen Reyhanlıoğlu şöyle konuştu: “Kadın ve erkek ayrımı İslam da yoktu hatta kadının ayrıca fazladan özellikleri vardır, değeri kıymeti vardır. Biz bunları Peygamber Efendimizin hanımlarına yaptığı vazifelerden, gösterdiği ilgiden ve duyarlılıktan biliyoruz. Bizler Ak Parti olarak muhafazakâr demokrat insanlarız. Biz dinimizle yaşamayı seviyoruz. Bu dinimize uyaraktan kadınlarımıza daha fazla değer verilmesini istiyoruz. Biliyoruz ki günümüzde bazı hocalar çıkıyor kadına karşı şiddeti normal görüyor ve bunun doğru olduğunu söylüyor. Biz bunlara sonuna kadar karşıyız. Kadın anne, eş, bacı, kardeş kadın olmadan erkek yarımdır. Kadın ve Erkeği birbirinden daha da yarış haline getirmeden bir bütün olarak düşünmemiz lazım. Kadın ve erkeğin huzur içinde yaşaması için, çünkü biz biliyoruz ki bir insanlıkla olursa ailesi mutlu olur, aile güçlü ve mutlu olursa toplum güçlü olur. Toplum güçlü olursa da bizim devletimiz güçlü olur”

BİZLER KADINLAR OLARAK GÜÇLÜ OLMALIYIZ”

Kadınlar için bugüne kadar çok çalışmalar yaptığını söyleyen Reyhanlıoğlu, “Kadınlarımızın hep yanında olduk. Şiddeti önlemek için çalışmalar yaptık. Çocuğa karşı istismarı önlemek için büyük çalışmalar yaptık. Evi dişi kuş yapar anlayışıyla bizim toplumumuz vardır. Kadın evde idaresini yapar, çocuğuna bakar, temizliğini yapar, güler yüzüyle eşini karşılar. Sıkıntılarını içine gömer. Böyle güçlü kadınlar olduğu için Türk toplumu güçlü. Bunun gücünü biz Kurtuluş savasından, Senem Ayşe’den, Nene Hatundan, Kara Fatma’da gördük. Bende varım diyen Kurtuluş Savaşında mermi taşıyan çocuğunun örtüsünü mermilerin üzerine örten kadınlarımız var bizim. 15 Temmuzda Tankların üzerine çıkan, silahların önünde beni de vurun, vatanımı bırakmam diyen kadınlarımız var. Şuanda Arfin’de PYD’ye karşı savaşan bizim askerlerimiz var. Kadınlarımız orda vatanı için canı pahasına çalışmaktadır. Toplumu yapan kadınlardır, çünkü nesil yetiştiren kadınlardır. Güzel nesil yetiştirdiğimiz zaman bizim toplumumuz daha güçlü olacaktır. Kadının eğitimini çok önemsiyoruz. Aynı zamanda kadın bir öğretmendir. Çocuğuna ilk bilgiyi veren, çocuğunun ilk eğitimini veren kadındır. Eğitimli, güçlü kadınlarla Türkiye daha güçlü olacaktır. Yeni Türkiye’nin inşasında da hepinizin birer tuzu olacaktır. Biz ak parti olarak Yeni Türkiye inşasında kadınların gücünü bildiğimiz için sizlerin de cumhurbaşkanımıza verdiğiniz destekleri bildiğimiz için herkese teşekkür ediyorum.8 Mart Dünya Kadınlar gününüz kutlu olsun” ifadesini kullandı.

“KADIN EMEKTİR”

Ak Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur ise, “Biz Kahramanmaraş Ak Parti Kadın Kolları olarak kısa bir video hazırladık ve sosyal medyada dün yayınladık. Sokağa çıktık ve Kadınları erkeklere sorduk. Kadın nedir dedik ve aldığımız cevapları sizlerle paylaşmak istiyorum. Kadın nedir dedik ve erkek kardeşimiz kadın emektir dedi. Kadın ailedir dediler. Kadın olmazsa evin tadı olmaz dedi bir amcamız. Benim çok hoşuma giden bir cevap ise kadın bir bulmacadır dedi. Her şeyi çözersiniz, çözersiniz sonunda bir tane soru kalır ya işte kadın odur dedi. Bizde diyoruz ki kadın çiçektir. Kadın hayattır. Kadın ailedir. Kadın evdir. Kadın mutluluktur. Kadın gökkuşağıdır. Kadın gökkuşağında ki her bir renktir. Kadın saadettir. Kadın annedir. Sözlükteki en güzel kelimeleri kadının yanına getirseniz hiçbiri yalnız kalmaz. Hepsi inanın kadınla ayrı bir anlam bulur. En güzeli de annedir şüphesiz. Bundan dolayı da Peygamber efendimizin müjdesine mazhar olmuştur, Cennet Annelerin ayakları altındadır” şeklinde konuştu.

YALIN AYAK, BAŞI AÇIK MÜCADELE VEREN KADINLARIMIZA SELAM OLSUN”

Cesur, “O anneler ki dağ gibi evlatlarını ülkemiz için milletimiz için kara toprağa verirde yine de ille de vatanım, vatanım der. Dağ gibi evlatlarını kara toprağa şehit veren annelere selam olsun. Savaşlarda çocuklarıyla yapayalnız kalan, ölüm kalım mücadelesi veren Müslüman kadınlarımıza selam olsun. Kıtlıkta, yoklukta her türlü zulümle mücadele veren, yalın ayak, başı açık mücadele veren kadınımıza selam olsun. Bize de her türlü verilen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışan başka siz kadınlar olmak üzere Tüm Kadınlarımıza selam olsun diyor Dünya kadınlar gününüzü tekrardan kutluyorum” dedi.

KADINLAR BİR TOPLUMUN İÇİNDEYSE O TOPLUM MEDENİDİR, TOPLUM İLERİDİR, O TOPLUM ÜRETKENDİR”

Ak Parti Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Kadınlar bir toplumun içindeyse o toplum medenidir, toplum ileridir, o toplum üretkendir. Ne mutlu bizlere ki böylesi bir ülkede böylesine güzelliklerle yaşamaktayız. Kadın halkları, kadınlara şiddet ve eşitsizlik tartışıla dursun bizlerin düsturu, İslam’da kadın ve kadın hakları olmalıdır diye düşünüyorum. Bundan yüzyıllar önce Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) veda hutbesinde insanları birbiri üzerindeki hakları ve bilhassa kadınların üzerindeki halkları tarihi anlamda ilk kez resmi olarak bahsetmiş ve 1400 yıl önce kadın halklarıyla ilgili ilk yazılı kuralları oluşturmuştur. Toprağa gömülen kadını baş tacı etmiştir. İslamiyet’in kadına verdiği önemi ve değeri sevgili Peygamberimizin hadisi şeriflerinde de bulmak mümkündür. Efendimiz bir hadisinde en üstün Mümin hanımına en iyi en lütufkâr davranan güzel Ahlaklı kimselerdir buyurmuştur. Bir diğerinde ise hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterinde bir köle Azad etmiş sevabı yazılır buyurmaktadır.”

SEVMEK VE HOŞGÖRÜLÜ OLMAK VARKEN ŞİDDETİ BÜYÜTMEK NEDEN”

Pakdil, “Kadının kıymetini anlamak için dinimizi öğrenmek ve öğrendiklerimizi uygulamak gerekiyor. Allah’ın kadınlara bahşettiği en güzide özellik ebetteki şüphesiz sevgidir. Sevgi olgusu kimi zaman bir ananın oğluna, kimi zaman bir öğretmenin öğrencisine, kimi zaman ise bir eşin diğerine duyduğu en güzel hasretlerimizdendir. Kadının kendisinden talep edilen sevginin ve talebin günlük yaşamamızdaki yansımasıdır bunlar. Sevmek ve hoşgörülü olmak varken şiddeti büyütmek neden. Bizlere kadınlar olarak çok fazla mesuliyet düşüyor. Hep birlikte küçük tohumlar yeşermemiz dileğiyle diliyorum. Eğitimde sağlıkta hayatın her alanında idare eden, idareci olan tarlada, bağda, çocuğu sırtında çalışan, çırpınan, eli nasırlı, ayağı çamurlu hastalıkta sağlıkta eşinin başucunda emek veren, elinin ekmeğini yiyen tüm emekçi kadınlarımızın kadınlar gününü en içten dileklerimle kutluyorum” ifadesini kullandı.

Haber: Fazilet Çomruk

Editör: Mahmut Beyaz